Google TV toegankelijker maken

Je kunt je Google TV-apparaat op verschillende manieren toegankelijker maken, bijvoorbeeld met een schermlezer, ondertiteling, 'Toegang via schakelaar' en meer.

Een schermlezer gebruiken

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  2. Selecteer onder Services de optie TalkBack en dan Aanzetten en dan OK.

De instellingen voor de schermlezer wijzigen

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  2. Selecteer onder Services de optie TalkBack en dan Configuratie.
  3. Wijzig de instellingen voor spraakvolume, uitgebreidheidsniveau (zoals toetsenbordecho en gebruikstips) en gesproken wachtwoorden.

Tip: Voor meer opties en instellingen voor TalkBack, zoals de spraaksnelheid en intonatie, selecteer je Tekst-naar-spraak in het menu Toegankelijkheid.

Ondertiteling inschakelen

Belangrijk: Je voorkeuren voor ondertiteling zijn mogelijk niet van toepassing op bepaalde apps.

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Toegankelijkheid en dan Ondertiteling.
  2. Zet Scherm aan om ondertiteling voor doven en slechthorenden weer te geven.
  3. Kies de gewenste opties.

'Tekst met hoog contrast' inschakelen

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  2. Zet Tekst met hoog contrast (experimenteel) aan.

'Toegang via schakelaar' inschakelen

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  2. Selecteer onder Services de optie Toegang via schakelaaren dan Aanzetten en dan OK.

Tip: Meer informatie over het gebruik van 'Toegang via schakelaar' voor Android

Snelkoppelingen voor toegankelijkheid gebruiken

Belangrijk: Met snelkoppelingen voor toegankelijkheid kun je op een snelle manier toegankelijkheidsfuncties aanzetten. Als je snelkoppelingen voor toegankelijkheid wilt gebruiken, moet je deze eerst aanzetten.

Voor het aanzetten van snelkoppelingen voor toegankelijkheid:
  1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  2. Selecteer Snelkoppeling toegankelijkheid aanzetten.
    • Standaard wordt met deze snelkoppeling TalkBack geactiveerd.
  3. Als je wilt wijzigen wat de snelkoppeling doet, kies je Service van sneltoets.
  4. Kies een optie.
  5. Selecteer OK.
Voor het gebruik van de snelkoppeling houd op je afstandsbediening de pijl-terug en de pijl-omlaag tegelijkertijd 3 seconden ingedrukt.

Content met audiobeschrijvingen vinden

Vraag Google om films met audiobeschrijvingen te vinden.

1. Druk op de Google Assistent-knop Assistent op je afstandsbediening om aan de slag te gaan.
  2. Zeg 'Zoek films met audiobeschrijvingen'.
  3. Selecteer een film uit de aanbevelingen op het scherm.