Reeksen Managed Google Play-accounts ordenen

Een reeks Managed Google Play-accounts is een reeks gebruikers-, apparaat- en beheerdersaccounts die worden gebruikt om Managed Google Play-apps te ordenen voor je gebruikers. Je kunt meerdere reeksen Managed Google Play-accounts maken, bijvoorbeeld voor verschillende afdelingen of regio's binnen je organisatie. Je kunt verschillende zakelijke mobiliteitsbeheerproviders (Enterprise Mobility Management, EMM) gebruiken voor elke reeks.

Opmerking: Een reeks Managed Google Play-accounts verschilt van een beheerd Google-domein omdat de reeks alleen toegang biedt tot Managed Google Play. Met een beheerd Google-domein kunnen klanten meerdere Google-producten in hun organisatie gebruiken en beheren. Ontdek meer informatie over beheerde Google-domeinen.

Een reeks Managed Google Play-accounts of een door Google beheerd domein maken

Volg het registratieproces van de organisatie om je organisatie te registreren voor Managed Google Play.

Je organisatie-ID zoeken

Je organisatie-ID is de unieke ID voor je reeks Managed Google Play-accounts. Ontwikkelaars van apps van derden kunnen deze ID opvragen, zodat ze hun privé-apps beschikbaar kunnen maken voor gebruikers in je organisatie. Als je organisatie eigen privé-apps ontwikkelt, heb je je organisatie-ID nodig om de app privé te publiceren naar je organisatie.

Je kunt je organisatie-ID vinden in het Managed Play-iframe in je EMM-console:

1. Log in bij de EMM-console.
  2. Ga in de console naar het Managed Google Play-iframe.
  3. Klik rechtsboven op de organisatiegegevens .

Een reeks Managed Google Play-accounts verwijderen

Belangrijk: Wanneer je een reeks Managed Google Play-accounts verwijdert, verwijder je alle gekoppelde accounts en gegevens definitief. Nadat je de reeks Managed Google Play-accounts hebt verwijderd, kunnen de apparaten worden teruggezet op de fabrieksinstellingen. Alleen een eigenaar kan een reeks Managed Google Play-accounts verwijderen.

Verwijder voordat je een reeks Managed Google Play-accounts verwijdert eerst alle daaraan gekoppelde beheerders.

1. Log in bij Managed Google Play op https://play.google.com/work.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Bedrijf verwijderen
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.