Problemen met app-beheer oplossen

Hier lees je hoe je problemen met apps in de Managed Google Play Store kunt oplossen. Ga naar het Helpcentrum voor Managed Google Play voor uitgebreide informatie over het gebruik van Managed Google Play.

Ik kan de app die ik beschikbaar wil maken voor mijn gebruikers niet vinden, maar hij staat wel op play.google.com.
Als de ontwikkelaar van een betaalde app zich niet heeft aangemeld voor bulkverspreiding van zijn app, kun je de app niet beschikbaar maken voor je gebruikers. Neem contact op met de ontwikkelaar en vraag hem de app-eigenschappen te updaten in de Google Play Console, zodat de app beschikbaar wordt voor bulkinkoop.
Mijn gebruikers kunnen een app niet zien waarvan ik heb ingesteld dat ze die kunnen installeren
Het kan een paar uur duren voordat wijzigingen in de beschikbaarheid van een app zichtbaar worden voor gebruikers. Als de app na een paar uur nog steeds niet beschikbaar is, kan dit aan het volgende liggen:
  • De app is niet beschikbaar in het land van de gebruiker.

Neem contact op met de ontwikkelaar en vraag hem de app-eigenschappen te updaten in de Google Play Console, zodat de app beschikbaar wordt in het land van de gebruiker. Kies anders een andere app die wel beschikbaar is in dat land.

• Je hebt deze gebruiker geen toegang gegeven tot de app.

In de EMM-console kun je toegang geven tot de app.

Opmerking: Als de gebruiker toegang heeft gekregen tot de app, maar de app niet is toegevoegd aan de opmaak van de Store, vindt de gebruiker de app wanneer hij ernaar zoekt.

• Je hebt de app nergens in de opmaak van de Store toegevoegd.

In de EMM-console kun je de app toevoegen aan de opmaak van de Store. Zo kunnen je gebruikers browsen naar de app.

• Er is een nieuwe versie van de app beschikbaar, waarvoor nieuwe rechten zijn vereist.

Zo keur je de nieuwe rechten goed en maak je de app beschikbaar voor gebruikers:

1. Log in bij Managed Google Play.
    2. Selecteer Updates in het menu Apps.
    3. Klik in het gedeelte Nieuwe rechten vereist op Accepteren naast de app die je wilt goedkeuren.

Nadat je het verzoek voor nieuwe rechten hebt goedgekeurd, kunnen gebruikers de app downloaden.

• Een andere beheerder van je bedrijf heeft de goedkeuring voor de app verwijderd in Managed Google Play.

Je kunt een app waarvan de goedkeuring is verwijderd, terugzetten in de lijst met goedgekeurde apps, zodat deze weer beschikbaar wordt voor gebruikers:

1. Log in bij Managed Google Play.
    2. Selecteer Mijn zakelijke apps in het menu Apps.
    3. Selecteer de app die je wilt goedkeuren en klik op Goedkeuren.
    4. Klik op OK.
Ik heb ingesteld dat mijn gebruikers een app kunnen installeren, maar dit lukt niet (ze kunnen de app wel zien)
De gebruikersinstallatie kan om verschillende redenen mislukken, zoals:
  • De app is een privé-app en je gebruiker heeft geen verbinding met het juiste netwerk. Als je organisatie de APK van deze app zelf host en alleen downloads toestaat van een server die toegankelijk is via het netwerk of het VPN van de organisatie, moet de gebruiker verbinding maken met het netwerk van de organisatie om de privé-app te kunnen installeren.
  • De app is een betaalde app en alle licenties zijn in gebruik. In dit geval moet je meer licenties aanschaffen voordat de gebruiker de app kan installeren.
Een app die door een gebruiker is geïnstalleerd, werkt niet goed. Wat kan ik doen?
Als een app niet goed werkt of prestatieproblemen ondervindt, moet je de ontwikkelaar vragen het probleem op te lossen:
  1. Tik op de Managed Google Play Store .
  2. Zoek de app op naam.
  3. Selecteer de app in de zoekresultaten.
  4. Scrol naar het gedeelte Ontwikkelaar. Hier staan de contactgegevens van de ontwikkelaar.
Hoe kan ik een gedeeltelijke terugbetaling krijgen voor aangeschafte apps?
In de huidige versie van Managed Google Play kun je een volledige terugbetaling aanvragen voor alle licenties die binnen één transactie zijn aangeschaft, mits ze nog niet zijn toegewezen aan gebruikers. Je kunt geen terugbetaling aanvragen voor een deel van een transactie. Als je bijvoorbeeld in één transactie 20 licenties aanschaft, maar er slechts 8 gebruikt, kun je geen terugbetaling aanvragen voor de overige 12 licenties.

Je kunt het volgende doen als je meer licenties hebt aangeschaft dan je nodig hebt:

1. Voer een nieuwe transactie uit en schaf daarin slechts het aantal benodigde licenties aan.
  2. Vraag een volledige terugbetaling aan van de oorspronkelijke transactie (waarbij je meer licenties had aangeschaft dan je nodig had).