App-licenties beheren

Managed Google Play ondersteunt de mogelijkheid om app-licenties te kopen niet meer. Je organisatie kan app-licenties die al zijn gekocht, nog steeds beheren en terugbetalingen daarvoor aanvragen. Het is echter niet meer mogelijk om extra licenties te kopen.

Apps met een licentie goedkeuren

Gekochte apps worden automatisch goedgekeurd en beschikbaar gemaakt voor gebruikers in je organisatie.

Als je niet wilt dat nieuwe gebruikers een goedgekeurde app installeren, verwijder je deze uit de lijst met goedgekeurde apps. Mensen die de app niet hebben geïnstalleerd, kunnen deze niet meer zien in Managed Google Play. Gebruikers die de app al hebben geïnstalleerd, kunnen deze blijven gebruiken.

De app-licenties en het transactieoverzicht bekijken

1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Selecteer Mijn zakelijke apps in het menu Apps. Het aantal resterende licenties van elke app staat onder Resterend.
  3. Klik op Geschiedenis om het transactieoverzicht te bekijken.

Klik op een app om het volgende te zien:

• Het aantal licenties dat je hebt gekocht: license information for approved apps.
  • De beschikbare licenties: App details license information.

Goedgekeurde apps verwijderen

Een goedgekeurde app verwijderen

Als je een app verwijdert uit de lijst met goedgekeurde apps, heeft dit geen invloed op het aantal licenties waarvan je eigenaar bent of wie ze gebruikt.

1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Selecteer Mijn zakelijke apps in het menu Apps.
  3. Selecteer de app en klik op Goedkeuring ongedaan maken.
  4. Klik op OK.
Een app die je hebt verwijderd opnieuw goedkeuren
Als je wilt dat gebruikers een app kunnen installeren die je eerder hebt verwijderd, moet je deze opnieuw toevoegen aan de lijst met goedgekeurde apps.
  1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Selecteer Mijn zakelijke apps in het menu Apps.
  3. Selecteer de app en klik op Goedkeuren.
  4. Klik op OK.

Als je de app opnieuw hebt goedgekeurd, zijn alle ongebruikte licenties onmiddellijk beschikbaar voor gebruikers.