Hitta dina vänner i Google Play Spel-appen

Du kan lägga till vänner i Google Play Spel-appen. Du och dina vänner kan tävla på topplistor, jämföra prestationer och upptäcka nya spel tillsammans.

Hitta och lägga till vänner

Du kan bara söka efter vänner som har gjort sina konton synliga.

Dela en inbjudningslänk

1. Öppna Google Play Spel-appen Play Spel.
  2. Tryck på Profil profile picture längst ned följt av Dela .

Sök med spelarnamn eller e-postadress

1. Öppna Google Play Spel-appen Play Spel.
  2. Tryck på Profil profile picture längst ned.
  3. Ange din väns spelarnamn eller e-postadress i sökfältet under ditt spelarnamn.
  4. Tryck på Skicka inbjudan .

Använd listan med föreslagna vänner

I Google Play Spel-appen används Google Kontakter för att ge dig vänförslag.

1. Öppna Google Play Spel-appen Play Spel.
  2. Tryck på Profil profile picture längst ned.
  3. Längst ned hittar du Vänförslag utifrån dina kontakter. Om du vill bjuda in en vän trycker du på Lägg till vän .

Tips! Om du tar bort någon från Google Kontakter finns hen kvar i vänlistan i Google Play Spel-appen. Om personen inte är en vän i Google Play Spel-appen dyker hen inte längre upp som förslag.

Ändra namn på en vän

När du har lagt till någon kan du ändra det namn som visas. Bara du kan se och redigera dessa namn.

1. Öppna Google Play Spel-appen Play Spel.
  2. Tryck på Profil profile picture längst ned.
  3. Välj en väns profil.
  4. Tryck på personens namn och ändra det under spelarnamnet.

Ta bort vänner

1. Öppna din väns profil.
  2. Högst upp trycker du på Mer Mer följt av Ta bort vän.

Vänner meddelas inte när du tar bort dem, men du kommer inte att finnas i deras vänlista på Play Spel.

Se till att dina vänner kan hitta dig

1. Öppna Google Play Spel-appen Play Spel.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Aktivera Tillåt andra att hitta din profil med hjälp av din e-postadress.
    • Tips! När den här funktionen är inaktiverad måste dina vänner känna till ditt spelarnamn för att kunna skicka en inbjudan till dig.
  4. Aktivera Ta emot väninbjudningar.
    • Om du inaktiverar detta kan du fortfarande skicka inbjudningar till vänner.

Välj vem som kan se spelaktiviteten och vänlistan

Från Google Play Spel-appen kan du
  • ändra vem som ser dina prestationer, topplistor och vilka spel du har spelat
  • välja vilka spel som ska få åtkomst till spelarnamnet på vänlistan.

Läs mer om inställningar för sekretess och annat.

Se dina vänners spel

När du har lagt till vänner kan du se deras spel, om de har valt att dela dem.

1. Öppna Google Play Spel-appen Play Spel.
  2. Tryck på Profil profile picture.
  3. Välj en väns profil.
  4. Scrolla nedåt, så ser du vilka spel han eller hon har spelat.