Je vrienden zoeken in de mobiele Google Play Games-app

Je kunt vrienden toevoegen via de mobiele Google Play Games-app. Jij en je vrienden kunnen concurreren op scoreborden, prestaties vergelijken en samen nieuwe games vinden.

Vrienden zoeken en toevoegen

U kunt alleen zoeken naar vrienden die hun account vindbaar hebben gemaakt.

Een uitnodigingslink delen

1. Open de mobiele Google Play Games-app Play Games.
  2. Tik onderaan op Profiel profile picture en dan Delen .

Zoeken op gamernaam of e-mailadres

1. Open de mobiele Google Play Games-app Play Games.
  2. Tik onderaan op Profiel profile picture.
  3. Geef onder je gamernaam in de zoekbalk de gamernaam of het e-mailadres van je vriend op.
  4. Tik op Uitnodiging sturen .

De lijst met voorgestelde vrienden gebruiken

De mobiele Google Play Games-app gebruikt je Google-contacten om vriendsuggesties te doen.

1. Open de mobiele Google Play Games-app Play Games.
  2. Tik onderaan op Profiel profile picture.
  3. Onderaan het scherm zie je 'Voorgestelde vrienden uit je contacten'. Als je een vriend wilt uitnodigen, tik je op Vriend toevoegen .

Tip: Als je een vriend uit je Google-contacten verwijdert, wordt deze niet verwijderd uit je vriendenlijst in de mobiele Google Play Games-app. Als mensen geen vriend in de mobiele Google Play Games-app zijn, worden ze niet als suggestie weergegeven.

De naam van een vriend wijzigen

Nadat je een vriend hebt toegevoegd, kun je zijn of haar weergavenaam wijzigen. Alleen jij kunt deze namen bekijken en bewerken.

1. Open de mobiele Google Play Games-app Play Games.
  2. Tik onderaan op Profiel profile picture.
  3. Kies het profiel van een vriend.
  4. Tik onder de gamernaam op de naam van je vriend en wijzig deze.

Vrienden verwijderen

1. Ga naar het profiel van uw vriend.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Vriend verwijderen.

Vrienden krijgen geen melding als u ze verwijdert, maar u staat niet in hun Play Games-vriendenlijst.

Ervoor zorgen dat uw vrienden u kunnen vinden

1. Open de mobiele Google Play Games-app Play Games.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Zet Toestaan dat anderen je profiel vinden aan de hand van je e-mailadres aan.
    • Tip: Als deze functie uit staat, moeten je vrienden je gamernaam weten om je een uitnodiging te sturen.
  4. Zet Vriendschapsverzoeken ontvangen aan.
    • Als je dit uitzet, kun je nog steeds uitnodigingen naar vrienden sturen.

Kiezen wie uw games-activiteit en vriendenlijst mag zien

In de mobiele Google Play Games-app kun je het volgende doen:
  • Wijzigen wie je prestaties, scoreborden en gespeelde games mag zien.
  • Kiezen welke games toegang hebben tot de gamernaam in je vriendenlijst.

Meer informatie over uw privacy en andere instellingen.

De games van uw vrienden bekijken

Nadat je vrienden hebt toegevoegd, kun je hun games zien als ze ervoor hebben gekozen deze te delen.

1. Open de mobiele Google Play Games-app Play Games.
  2. Tik op Profiel profile picture.
  3. Kies het profiel van een vriend.
  4. Scroll omlaag om te zien welke games hij of zij heeft gespeeld.