Felsöka problem med att ladda ned appar i bilen

Om det inte går att ladda ned appar från Play Butik i bilen kan du felsöka så här.

Rensa cacheminne och data för apparna

Viktigt! Parkera bilen innan du försöker göra detta.

Rensa cacheminne och data i Play Butik
  1. Tryck på menyn Meny på bilens skärm följt av Inställningar Inställningar följt av System.​​​​
  2. Tryck på Lagring följt av Andra appar följt av Google Play Butik Google Play.
  3. Tryck på Rensa cacheminne följt av OK.
Rensa cacheminne och data i Nedladdningshanteraren
  1. Tryck på menyn Meny på bilens skärm följt av Inställningar Inställningar.
  2. Tryck på System följt av AAOS följt av Visa alla appar.
  3. Tryck på Visa systemet följt av Nedladdningshanterare Nedladdningshanterare följt av Lagringsutrymme och cacheminne.
  4. Tryck på Rensa cacheminne följt av OK.
Rensa cacheminne och data för Google Play-tjänster
  1. Tryck på menyn Meny på bilens skärm följt av Inställningar Inställningar.
  2. Tryck på System följt av Lagring följt av Andra appar.
  3. Tryck på Visa systemet uppe till höger följt av Google Play-tjänster Google Play-tjänster.
  4. Tryck på Rensa cacheminne följt av OK.

Ta bort ett Google-konto och lägga till det igen

Obs! När du loggar ut från kontot tas alla appar du har laddat ned bort. Installera om apparna när du har loggat in igen.

1. Tryck på menyn Meny på bilens skärm.
  2. Tryck på Play Butik Google Play.
  3. Tryck på profilfotot uppe till höger.
  4. Tryck på Logga ut från det här kontot.
  5. Stäng appen Play Butik och öppna den igen.
  6. Tryck på Logga in. Följ anvisningarna på skärmen.

Inaktivera och aktivera uppdateringar av Play Butik

1. Tryck på menyn Meny på bilens skärm följt av Inställningar Inställningar följt av Appar och aviseringar.
  2. Tryck på Visa alla appar följt av Google Play Butik Google Play.
  3. Tryck på Inaktivera högst upp på skärmen följt av Inaktivera appföljt av Aktivera.

Ansluta till internet

Innan du kan ladda ned appar måste bilen vara ansluten till wifi eller ett mobilnätverk.

1. Kontrollera om bilen är ansluten till wifi Wi-Fi på bilens skärm.
  2. Om du är offline kontrollerar du om mobildata och wifi är aktiverat.
    • Tryck på menyn Meny högst upp följt av Inställningar Inställningar följt av Nätverk och internet.
    • Aktivera Mobildata och Wifi.

Tips! Om du är offline trots att mobildata och wifi är aktiverat kanske det inte finns någon täckning där du är. Försök igen senare någon annanstans. Alternativt inaktiverar och aktiverar du nätverket och testar att återansluta.

Kontrollera om det finns en systemuppdatering för bilen

1. Tryck på menyn Meny högst upp på bilens skärm följt av Inställningar Inställningar följt av System följt av Systemuppdatering.
  2. Se efter om det finns uppdateringar:
  • Om det står att systemet är uppdaterat på skärmen behövs ingen uppdatering.
  • Står det inte att systemet är uppdaterat trycker du på Sök efter uppdateringar uppe till höger. Följ anvisningarna på skärmen.

Slå av tändningen och slå på den igen

Om inga av de här anvisningarna fungerar testar du att slå av tändningen i bilen och slå på den igen. Testa sedan att ladda ned appen igen.