De lettergrootte, kleur en meer van een e-boek wijzigen

Je kunt voor de meeste e-boeken de weergavekleur wijzigen. Voor sommige e-boeken kun je ook de lettergrootte, kleur en regelafstand wijzigen.

Het lettertype groter maken

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je iPhone of iPad.
  2. Open een boek.
  3. Doe het volgende, afhankelijk van het boek:
    • Tik bovenaan op Weergave-instellingen Weergaveopties en dan Tekst en dan Lettergrootte vergroten Toevoegen.
    • Spreid je vingers om in te zoomen.

De stijl, uitlijning en afstand van het lettertype wijzigen

Tip: Deze opties zijn niet voor alle boeken beschikbaar.

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw iPhone of iPad.
  2. Open een boek.
  3. Tik bovenaan op Weergave-instellingen Weergaveopties en dan Tekst.
  4. Een instelling wijzigen:
    • Lettertypestijl: Tik op een lettertype.
    • Regelafstand: Tik op Regelafstand vergroten Toevoegen of Regelafstand verkleinen Toevoegen
    • Tekstuitlijning: Tik op Standaard, Links of Uitvullen.

De kleur en de helderheid wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw iPhone of iPad.
  2. Open een boek.
  3. Tik bovenaan op Weergave-instellingen Weergaveopties en dan Toon.
  4. De kleur of helderheid wijzigen:
    • Versleep de helderheidsschaal om het scherm helderder te maken.
    • Als u het kleurenschema wilt wijzigen, tikt u op Licht, Donker of Sepia.

's Nachts makkelijker lezen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw iPhone of iPad.
  2. Open een boek.
  3. Tik bovenaan op Weergave-instellingen Weergaveopties en dan Toon.
  4. Schakel Nachtverlichting in. Het scherm wordt 's nachts automatisch aangepast.

Je leesvoortgang tonen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je iPhone of iPad.
  2. Open een boek.
  3. Tik ergens op de pagina om de leesstatistieken te bekijken.
    • Tik nogmaals als je de statistieken wilt verbergen.
    • Gebruik de schuifregelaar om een paginanummer te selecteren.