Använda mörkt tema i appar

I vissa appar går det att byta färgschema. Mörkt tema kan vara mer behagligt för ögonen och även spara batteri i vissa fall.

Alla appar har inte olika färgscheman.

Aktivera mörkt tema i en app

Obs! Inställningarna ser olika ut i olika appar. Kontakta apputvecklaren om du vill veta mer.

1. Öppna först appen och därefter dess inställningar.
  2. Titta efter inställningar för Skärm eller Tema.

Tips! Om det inte finns några sådana inställningar går det kanske inte att ändra temat i appen.

Åtgärda problem med appar som öppnas med mörkt tema

Om en app öppnas med ett annat färgschema än du väntat dig kan det bero på något av följande:

• Du har ändrat temainställningarna på telefonen.
  • Du har aktiverat batterisparläge på telefonen.
  • Appen har inte stöd för olika färgscheman.

Aktivera eller inaktivera mörkt tema i telefonens inställningar

Vilka inställningar som finns varierar beroende på vilken enhet och version av Android du har. Läs mer om hur du ser vilken Android-version du har och uppdaterar den.

Obs! När du aktiverar mörkt tema på telefonen används detta även i många appar.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm.
  3. Aktivera eller inaktivera Mörkt tema.

Aktivera eller inaktivera batterisparläget

Vilka inställningar som finns varierar beroende på vilken enhet och version av Android du har. Läs mer om hur du ser vilken Android-version du har och uppdaterar den.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri följt av Batterisparläge följt av Inaktivera nu.

Tips! Det går inte att använda batterisparläge och ljust tema samtidigt. Om du vill använda ljust tema måste du inaktivera batterisparläget.

Få mer hjälp

Om anvisningarna här inte löser problemet kan det bero på att appen har andra inställningar. Läs mer om hur du kontaktar apputvecklaren.