AR beleven met Google Play-services voor AR

U kunt augmented reality (AR) beleven in apps zoals Measure, Just a Line en meer.

Wat is AR?

Augmented reality gebruikt uw apparaat om digitale content te combineren met de echte wereld. In tegenstelling tot bij virtual reality (VR) heeft u geen headset, bril of andere extra apparatuur nodig. U heeft alleen de camera van uw apparaat en een AR-app nodig.

Wat u nodig heeft

Als u Google Play-services voor AR wilt gebruiken, heeft u een Android-apparaat nodig met:

• Een Google-account
  • ARCore-certificering
  • Ten minste 1 GB vrije ruimte
  • Ten minste één AR-app geïnstalleerd
  • Een mobiel netwerk zonder datalimiet

Controleer welke apparaten AR-gecertificeerd zijn.

Hoe het werkt

Met Google Play-services voor AR kan uw apparaat AR-functionaliteit bieden in apps die zijn gemaakt met het AR-platform van Google in gedachten.

Google Play-services voor AR installeren

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-apparaat.
  2. Zoek de app Google Play-services voor AR.
  3. Tik op Downloaden.

Google Play-services voor AR verwijderen

Als u geen AR-apps gebruikt, kunt u Google Play-services voor AR verwijderen.

1. Open de apparaatinstellingen op uw Android-apparaat.
  2. Ga naar 'Apps en meldingen' en zoek 'Google Play-services voor AR'.
  3. Tik op Verwijderen.