AR beleven met Google Play-services voor AR

Je kunt augmented reality (AR) beleven in apps.

Wat is AR?

Augmented reality gebruikt uw apparaat om digitale content te combineren met de echte wereld. In tegenstelling tot bij virtual reality (VR) heeft u geen headset, bril of andere extra apparatuur nodig. U heeft alleen de camera van uw apparaat en een AR-app nodig.

Wat je nodig hebt

Als u Google Play-services voor AR wilt gebruiken, heeft u een Android-apparaat nodig met:

• Een Google-account
  • ARCore-certificering
  • Ten minste 1 GB vrije ruimte
  • Ten minste één AR-app geïnstalleerd
  • Een mobiel netwerk zonder datalimiet

Controleer welke apparaten AR-gecertificeerd zijn.

Hoe het werkt

Met Google Play-services voor AR kan uw apparaat AR-functionaliteit bieden in apps die zijn gemaakt met het AR-platform van Google in gedachten.

Google Play-services voor AR installeren

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-apparaat.
  2. Zoek de app Google Play-services voor AR.
  3. Tik op Downloaden.

Google Play-services voor AR verwijderen

Als u geen AR-apps gebruikt, kunt u Google Play-services voor AR verwijderen.

1. Open de apparaatinstellingen op uw Android-apparaat.
  2. Ga naar 'Apps en meldingen' en zoek 'Google Play-services voor AR'.
  3. Tik op Verwijderen.