Som forebyggende helbredsforanstaltning for vores supportspecialister i forbindelse med COVID-19 har vi lavere bemanding end normalt. Se dine muligheder for at komme i kontakt med en supportspecialist, eller gå til Hjælp

Skift apptilladelser på din Android-telefon

Du kan give nogle apps tilladelse til at bruge forskellige funktioner på din telefon, f.eks. dit kamera eller din liste over kontakter. En app sender en notifikation, der anmoder om tilladelse til at bruge funktioner på din telefon. Du kan enten tillade eller afvise dette. Du kan også ændre tilladelser for en enkelt app eller ændre efter tilladelsestype i indstillingerne for din telefon.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 11 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Skift apptilladelser

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps.
  3. Tryk på den app, du vil ændre. Tryk på Se alle apps, hvis du ikke kan se appen. Vælg derefter appen.
  4. Tryk på Tilladelser.
    • Hvis du har givet eller afvist tilladelser for appen, kan du finde dem her.
  5. Hvis du vil ændre en tilladelsesindstilling, kan du trykke på den pågældende tilladelse og derefter vælge Tillad eller Tillad ikke.

Du kan muligvis vælge følgende adgangstilladelser for placering, kamera og mikrofon:

• Tillad altid (kun lokation): Appen kan altid anvende tilladelsen, selv når du ikke bruger appen.
  • Tillad kun, mens appen er i brug: Appen kan kun anvende tilladelsen, når du bruger den pågældende app.
  • Spørg hver gang: Appen anmoder om tilladelsen, hver gang du åbner den. Den kan bruge tilladelsen, indtil du er lukker appen.
  • Tillad ikke: Appen kan ikke anvende indstillingen, heller ikke når du bruger appen.

Rediger tilladelser baseret på deres type

Du kan tjekke, hvilke apps der har de samme tilladelsesindstillinger. Du kan f.eks. tjekke, hvilke apps der har tilladelse til at se din kalender.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Privatliv Og derefter Tilladelsesadministrator.
  3. Tryk på en tilladelsestype.
    • Hvis du har givet eller afvist tilladelser for apps, kan du finde dem her.
  4. Hvis du vil ændre tilladelser for en app, kan du trykke på appen og derefter vælge dine indstillinger for tilladelser.
Tilladelsestyper

Her er en liste over tilladelser, og hvad de gør, når de er aktiveret for en app.

• Kropssensor: Kan få adgang til sensoroplysninger om dine vitale værdier.
  • Kalender: Kan bruge din standardkalender.
  • Opkaldshistorik: Kan tilgå og redigere din opkaldshistorik.
  • Kamera: Kan bruge dit kamera til at tage billeder eller optage videoer.
  • Kontakter: Kan tilgå din liste over kontakter.
  • Lokation: Kan hente din enheds lokation. Få flere oplysninger om placeringsindstillinger.
  • Mikrofon: Kan optage lyd.
  • Bluetooth-enheder i nærheden: Apps kan finde og oprette forbindelse til enheder i nærheden. Se, hvordan du finder og konfigurerer enheder i nærheden.
  • Telefon: Kan foretage og administrere telefonopkald.
  • Fysisk aktivitet: Kan tilgå oplysninger om din aktivitet som f.eks. gang, cykling, antal skridt m.m.
  • Sms: Kan tilgå indgående sms-beskeder og sende udgående sms-beskeder.
  • Lagerplads: Kan tilgå fotos og andre filer på din telefon.
  • Filer og medier: Kan bruge billeder, medier og andre filer på din telefon.
Fjern automatisk tilladelser for apps, du ikke bruger
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps.
  3. Tryk på den app, du vil ændre.
    • Tryk på Se alle apps, hvis du ikke kan se appen. Vælg derefter appen.
  4. Aktivér Fjern tilladelser, og frigør plads under "Apps, du ikke bruger".
Deaktiver adgang til kameraet eller mikrofonen på din enhed
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Privatliv.
  3. Deaktiver Kameraadgang eller Mikrofonadgang.