Boeken in je bibliotheek ordenen en sorteren

Je kunt de boeken in je bibliotheek ordenen, zodat je ze makkelijker kunt vinden. ​

Je boeken in groepen indelen

Meerdere boeken tegelijk selecteren
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Houd je vinger op het eerste boek dat je wilt selecteren.
  4. Tik op andere boeken om ze aan de selectie toe te voegen.

Tip: Nadat je de gewenste boeken hebt geselecteerd, kun je de volgende acties bulksgewijs uitvoeren:

• Toevoegen aan plank
  • Downloaden
  • Download verwijderen
  • Markeren als uitgelezen of niet uitgelezen
  • Toevoegen aan gezinsbibliotheek of Verwijderen uit gezinsbibliotheek
  • Definitief verwijderen
Een plank maken
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Bibliotheek en dan Planken en dan Nieuwe maken.
  3. Tik op de titel om uw nieuwe plank een naam te geven.
  4. Tik op Gereed Gereed om op te slaan.
Boeken aan een plank toevoegen
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Houd je vinger op het boek dat je aan een plank wilt toevoegen. Selecteer meer items om meerdere boeken toe te voegen.
  4. Tik op Toevoegen aan plank.
  5. Tik op de gewenste plank.

Tip: Als je boeken rechtstreeks vanaf de plank wilt toevoegen aan een plank, tik je op Boeken toevoegen.

Een boek van een plank verwijderen
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Ga naar de plank.
  4. Houd je vinger op het boek dat je wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen van deze plank.

Boeken filteren op genre, auteur, voortgang en meer

Belangrijk: Deze filters zijn alleen beschikbaar in versie 5.3 en hoger van de Play Boeken-app.

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik op de filters die je wilt toepassen.
  4. Scroll om de resultaten te vinden.
Tip: Als je snel meerdere filters wilt toepassen, tik je op Filters Sort, selecteer je meerdere filters en tik je op Toepassen. Deze functie is alleen beschikbaar in versie 2023.04.17.00 en hoger van de Play Boeken-app voor Android.

Boeken vinden waaraan je nog niet bent begonnen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-apparaat.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Scroll door de filters en tik op Voortgang
  4. Tik op Niet gestart.

Alle boeken in een serie zoeken

1. Open de Google Play Boeken-app  op je Android-apparaat.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik bovenaan op Series.

Tip: In deze lijst staan alle boeken in de serie, niet alleen de boeken die jij hebt. Je kunt filteren op Eigendom en op Aankopen tikken om de boeken te zien waarvan je de eigenaar bent.

Een boek of auteur vinden via de alfabetische index

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in versie 2023.04.17.00 en hoger van de Play Boeken-app voor Android.

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-apparaat.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik op Filterweergave Filteren en dan selecteer Lijstweergave.
  4. Sorteer op Auteur of Titel.
  5. Gebruik de index om naar een specifieke letter in het alfabet te scrollen.

Tip: Je ziet de index als je meer dan 25 boeken beschikbaar hebt nadat je filters hebt toegepast. Als je sorteert op recent, zie je de index niet.

Reserveringen of aankomende boeken vinden waarin je bent geïnteresseerd

Je kunt bestaande reserveringen, aankomende boeken uit series waarop je bent geabonneerd en boeken die kunnen worden gereserveerd, weergeven in je bibliotheek. Bekijk meer informatie over reserveringen en serieabonnementen.

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-apparaat.
  2. Tik op Bibliotheek and then Binnenkort.