Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Een budget instellen voor je Google Play-uitgaven

Je kunt je Google Play-uitgaven checken en bijhouden en een budget instellen en beheren.

Een budget instellen

Je kunt alleen een budget instellen in de valuta van je huidige landenprofiel voor Google Play. Meer informatie over hoe je het Google Play-land wijzigt

Belangrijk: Met budgetten kun je je uitgaven bijhouden en meldingen krijgen als je een bepaald bedrag besteedt. Ze verbieden geen transacties als je je budget overschrijdt.

Zo stel je een budget in:

1. Open de Google Play Store-app Play Store op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en dan Account en dan Transactieoverzicht.
  3. Selecteer Budget instellen.
  4. Geef een bedrag op en tik op Opslaan.

Telkens als je een item koopt via je account, zie je een bericht als je je budget (bijna) hebt overschreden.

Opmerking: De geschiedenis van je maandbudget wordt opgeslagen in je Google-account, maar wordt na 1 jaar verwijderd.

Je budget wijzigen

1. Open de Google Play Store-app Play Store op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en dan Account en dan Transactieoverzicht.
  3. Selecteer Budget bewerken.
  4. Wijzig je budget en tik op Opslaan.

Je budget verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Play Store op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en dan Account en dan Transactieoverzicht.
  3. Tik op Budget verwijderen.

Kijken hoeveel je hebt besteed

1. Open de Google Play Store-app Play Store op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en dan Account en dan Transactieoverzicht.

Problemen oplossen bij het instellen of verwijderen van een budget

Als je een foutmelding krijgt of een budget verwijdert, check je je (mobiele) internetverbinding en probeer je het opnieuw.