Problemen met Google Play-punten oplossen

Als u problemen ondervindt met Google Play-punten, kunt u uw probleem hieronder terugvinden.

Problemen met aanmelden voor Google Play-punten oplossen

Als u zich wilt aanmelden voor Google Play-punten, moet u aan de volgende criteria voldoen:

Als u nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact op met Google Play-support.

Problemen met het verdienen en gebruiken van punten oplossen

Ik heb geen punten gekregen voor mijn aankoop

Stap 1: Zorg ervoor dat u bent aangemeld voor Google Play-punten

Registreer u voor Google Play-punten als u punten wilt verdienen via aankopen. U kunt geen punten verdienen voor aankopen die u heeft gedaan voordat u zich aanmeldde voor Google Play-punten.

Belangrijk: U verdient alleen punten als u iets koopt met uw eigen account. U krijgt geen punten als iemand in uw gezinsgroep aankopen doet op Google Play, zelfs niet als diegene een gezinsbetaalmethode gebruikt.

Stap 2: Wacht even en check daarna uw puntengeschiedenis

Het kan even duren voordat u een bevestiging krijgt voor punten die zijn verdiend via bepaalde content of bepaalde apparaten (zoals Android TV).

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Play-punten.
  3. Tik op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis.

Stap 3: Check of u het item heeft gekocht met hetzelfde Google-account dat u heeft geregistreerd voor Google Play-punten

Meer informatie over overschakelen naar een ander account.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u meer hulp krijgen.

Ik heb punten gebruikt voor een in-game-item, maar heb het item niet ontvangen

Stap 1: Bekijk uw puntengeschiedenis

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Play-punten.
  3. Tik op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis.

Als uw punten niet zijn gebruikt, opent u de app en probeert u de aankoop opnieuw te doen.

Stap 2: Stop de app of game gedwongen en open deze vervolgens opnieuw

1. Open Instellingen Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps of Apps beheren (afhankelijk van het gebruikte apparaat).
  3. Tik op de app die u heeft gebruikt om uw in-app-aankoop te doen.
  4. Tik op Gedwongen stoppen.
  5. Open de app opnieuw die u heeft gebruikt om uw in-app-aankoop te doen.
  6. Check of uw item is geleverd.

Stap 3: Start uw apparaat opnieuw op

1. Houd op uw Android-telefoon of -tablet de aan/uit-knop ingedrukt.
  2. Tik op Uitschakelen of Opnieuw opstarten. Dit verschilt per apparaat.
  3. Houd zo nodig de aan/uit-knop nogmaals ingedrukt om het apparaat weer in te schakelen.
  4. Wacht tot het apparaat opnieuw is opgestart.
  5. Open de app of game opnieuw en check of de in-app-aankoop is geleverd.

Stap 4: Update de Play Store-app

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Buildversie of Play Store-versie.

Dit staat meestal onderaan de lijst met instellingen.

Stap 5: Zorg ervoor dat de datum en tijd van uw apparaat correct zijn

1. Open Instellingen Instellingen op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Datum en tijd.
  3. Zoek naar 'Automatische datum en tijd' en 'Automatische tijdzone', en volg de onderstaande stappen.

Als 'Automatische tijd en datum' en 'Automatische tijdzone' zijn uitgeschakeld:

1. Schakel beide instellingen in.
  2. Wacht enkele minuten en check of het probleem is verholpen.
  3. Als het probleem niet is opgelost, start u uw apparaat opnieuw op en checkt u het opnieuw.

Als 'Automatische tijd en datum' en 'Automatische tijdzone' zijn ingeschakeld:

Als beide instellingen zijn ingeschakeld, is er waarschijnlijk geen probleem met de datum en tijd. Check de verbinding en start uw apparaat opnieuw op.

Stap 6: Neem contact op met de ontwikkelaar van de app voor support

Als u nog steeds problemen ondervindt met een in-app-aankoop en feedback wilt geven of om hulp wilt vragen, kunt u contact opnemen met de app-ontwikkelaar.

Neem contact met ons op als u geen punten heeft gekregen voor Play Pass-aankopen of andere app-aankopen van Google.

Ik kan mijn in-app- of in-game-tegoed niet gebruiken

Stap 1: Bekijk uw puntengeschiedenis

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Play-punten.
  3. Tik op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis.

Als uw punten niet zijn gebruikt, opent u de app en haalt u het item opnieuw op.

Stap 2: Zorg ervoor dat het item minstens evenveel waard is als de kortingsbon

U kunt alleen tegoed gebruiken om items met een gelijke of hogere waarde als het tegoed te ontvangen.

Stap 3: Zorg ervoor dat u geen andere kortingsbon of promotie gebruikt

U kunt slechts één tegoed of promotie tegelijk gebruiken. Tik op de betaalmethode om bij het afrekenen te schakelen tussen tegoeden en promoties.

Stap 4: Stop de app of game gedwongen en open deze vervolgens opnieuw

1. Open Instellingen Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps of Apps beheren (afhankelijk van het gebruikte apparaat).
  3. Tik op de app die u heeft gebruikt om uw in-app-aankoop te doen.
  4. Tik op Gedwongen stoppen.
  5. Open de app opnieuw die u heeft gebruikt om uw in-app-aankoop te doen.
  6. Check of uw item is geleverd.

Stap 5: Wis het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store

Hierdoor krijgt de app een nieuwe start en kunnen problemen worden opgelost.

1. Open Instellingen Instellingen op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Gegevens wissen.
  6. Open de Play Store opnieuw.
  7. Gebruik uw tegoed opnieuw.
Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u meer hulp krijgen.

Ontbrekende punten zoeken

Ik ben punten kwijtgeraakt toen ik een item heb geannuleerd of een terugbetaling heb aangevraagd

Als u een terugbetaling kunt laten uitvoeren voor een item dat u heeft gekocht op Google Play, worden eventuele punten die u met die aankoop heeft verdiend, verrekend met uw Play-puntensaldo en -levelvoortgang.

Meer informatie over het teruggavebeleid voor Play-punten.

Meer informatie over de servicevoorwaarden voor Play-punten

Ik heb mijn landprofiel gewijzigd en ben mijn punten kwijtgeraakt

Als u Google Play-punten heeft en uw Play-land heeft gewijzigd, kunnen we uw punten niet herstellen en wordt uw level niet toegepast op het nieuwe Play-land. U kunt kortingsbonnen kwijtraken die zijn ingewisseld met Google Play-punten in uw nieuwe Play-land. Learn how to change your Google Play country.

• U kunt kortingsbonnen kwijtraken die in uw nieuwe Play-land zijn ingewisseld met Google Play-punten.
  • U kunt in-app-aankopen die u heeft ingewisseld met punten houden.