Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Problemen met Google Play-punten oplossen

Als je problemen ondervindt met Google Play-punten, kun je je probleem hieronder terugvinden.

Problemen met aanmelden voor Google Play-punten oplossen

Als je je wilt aanmelden voor Google Play Points, moet je aan de volgende criteria voldoen:

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met Google Play-support.

Problemen oplossen met het verdienen en gebruiken van punten

Ik heb geen punten gekregen voor mijn aankoop

Stap 1: Zorg dat je bent aangemeld voor Google Play-punten

Registreer je voor Google Play-punten als je punten wilt verdienen via aankopen. Je kunt geen punten verdienen voor aankopen die je hebt gedaan voordat je je aanmeldde voor Google Play-punten.

Belangrijk: Je verdient alleen punten als je iets koopt met je eigen account. Je krijgt geen punten als iemand in je gezinsgroep aankopen doet op Google Play, zelfs niet als diegene een gezinsbetaalmethode gebruikt.

Stap 2: Wacht even en check daarna je puntengeschiedenis

Het kan even duren voordat je een bevestiging krijgt voor punten die zijn verdiend via bepaalde content of bepaalde apparaten (zoals Android TV).

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Play-punten.
  4. Tik op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis als je wilt checken hoeveel punten je voor een aankoop hebt ontvangen.

Stap 3: Check of je het item hebt gekocht met hetzelfde Google-account dat je hebt geregistreerd voor Google Play-punten

Meer informatie over overschakelen naar een ander account

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je meer hulp krijgen.

Ik heb punten gebruikt voor een in-game-item, maar heb het item niet ontvangen

Stap 1: Bekijk je puntengeschiedenis

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Play-punten.
  4. Tik op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis als je wilt checken hoeveel punten je voor een aankoop hebt ontvangen.

Als je punten niet zijn gebruikt, open je de app en probeer je de aankoop opnieuw te doen.

Stap 2: Stop gedwongen de app of game en open deze vervolgens opnieuw

1. Open Instellingen Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps of Apps beheren (afhankelijk van je apparaat).
  3. Tik op de app die je hebt gebruikt om je in-app-aankoop te doen.
  4. Tik op Gedwongen stoppen.
  5. Open opnieuw de app die je hebt gebruikt om je in-app-aankoop te doen.
  6. Check of je item is geleverd.

Stap 3: Start je apparaat opnieuw op

1. Houd op je Android-telefoon of -tablet de aan/uit-knop ingedrukt.
  2. Tik op Uitschakelen of Opnieuw opstarten. Dit verschilt per apparaat.
  3. Houd zo nodig de aan/uit-knop nogmaals ingedrukt om het apparaat weer in te schakelen.
  4. Wacht tot het apparaat opnieuw is opgestart.
  5. Open de app of game opnieuw en check of de in-app-aankoop is geleverd.

Stap 4: Update de Play Store-app

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Buildversie of Play Store-versie.

Dit staat meestal onderaan de lijst met instellingen.

Stap 5: Zorg dat de datum en tijd van je apparaat juist zijn

1. Open Instellingen Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Datum en tijd.
  3. Zoek naar 'Automatische datum en tijd' en 'Automatische tijdzone' en volg de onderstaande stappen.

Als 'Automatische tijd en datum' en 'Automatische tijdzone' zijn uitgeschakeld:

1. Schakel beide instellingen in.
  2. Wacht enkele minuten en check of het probleem is verholpen.
  3. Als het probleem niet is opgelost, start je je apparaat opnieuw op en check je het opnieuw.

Als 'Automatische tijd en datum' en 'Automatische tijdzone' zijn ingeschakeld:

Als beide instellingen zijn ingeschakeld, is er waarschijnlijk geen probleem met de datum en tijd. Check de verbinding en start je apparaat opnieuw op.

Stap 6: Neem contact op met de ontwikkelaar van de app voor support

Als je nog steeds problemen ondervindt met een in-app-aankoop en feedback wilt geven of om hulp wilt vragen, kun je contact opnemen met de app-ontwikkelaar.

Neem contact met ons op als je geen punten hebt gekregen voor Play Pass-aankopen of andere app-aankopen van Google.

Ik kan mijn in-app- of in-game-tegoed niet gebruiken

Stap 1: Bekijk je puntengeschiedenis

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Play-punten.
  4. Tik op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis als je wilt checken hoeveel punten je voor een aankoop hebt ontvangen.

Als je punten niet zijn gebruikt, open je de app en haal je het item opnieuw op.

Stap 2: Zorg dat het item minstens evenveel waard is als de kortingsbon

Je kunt alleen tegoed gebruiken om items met een gelijke of hogere waarde als het tegoed te ontvangen.

Stap 3: Zorg dat je geen andere kortingsbon of promotie gebruikt

Je kunt slechts één tegoed of promotie tegelijk gebruiken. Tik op de betaalmethode om bij het afrekenen te schakelen tussen tegoeden en promoties.

Stap 4: Stop gedwongen de app of game en open deze vervolgens opnieuw

1. Open Instellingen Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps of Apps beheren (afhankelijk van je apparaat).
  3. Tik op de app die je hebt gebruikt om je in-app-aankoop te doen.
  4. Tik op Gedwongen stoppen.
  5. Open opnieuw de app die je hebt gebruikt om je in-app-aankoop te doen.
  6. Check of je item is geleverd.

Stap 5: Wis het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store

Hierdoor krijgt de app een nieuwe start en kunnen problemen worden opgelost.

1. Open Instellingen Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik op Gegevens wissen.
  6. Open de Play Store opnieuw.
  7. Gebruik je tegoed opnieuw.
Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je meer hulp krijgen.

Ontbrekende punten zoeken

Ik ben punten kwijtgeraakt toen ik een item heb geannuleerd of een terugbetaling heb aangevraagd

Als je een terugbetaling krijgt voor een item dat je hebt gekocht op Google Play, worden eventuele punten die je met die aankoop hebt verdiend, verrekend met je Play-puntensaldo en -levelvoortgang.

Meer informatie over het teruggavebeleid voor Play-punten.

Meer informatie over de servicevoorwaarden voor Play-punten

Ik heb mijn landprofiel gewijzigd en ben mijn punten kwijtgeraakt

Als je Google Play-punten hebt en je Play-land hebt gewijzigd, kunnen we je punten niet herstellen en wordt je level niet toegepast op het nieuwe Play-land. Je kunt kortingsbonnen kwijtraken die in je nieuwe Play-land zijn ingewisseld met Google Play-punten. Meer informatie over hoe je het Google Play-land wijzigt

• Je kunt kortingsbonnen kwijtraken die in je nieuwe Play-land zijn ingewisseld met Google Play-punten.
  • Je kunt in-app-aankopen die je hebt ingewisseld met punten houden.