COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Google Play ‑pisteiden ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Google Play ‑pisteiden kanssa, etsi ongelmasi alempaa.

Google Play ‑pisteiden liittymisongelmat

Google Play ‑pisteisiin liittymisen edellytykset:

Jos ongelmasi ei ratkennut, ota yhteyttä Google Playn tukeen.

Ratkaisuja pisteiden saamis- ja käyttöongelmiin

En saanut pisteitä ostoksestani

Vaihe 1: Varmista, että olet liittynyt Google Play ‑pisteisiin

Liity Google Play ‑pisteisiin, niin ansaitset ostoksista pisteitä. Et voi saada pisteitä ostoksista, jotka tehtiin ennen Google Play ‑pisteisiin liittymistä.

Tärkeää: Saat pisteitä vain kun ostat jotakin omalla tililläsi. Et saa pisteitä perheenjäsenten ostoksista Google Playssa, vaikka he käyttäisivät perhetilin maksutapaa.

Vaihe 2: Odota hetki ja tarkista sitten pistehistoriasi

Tietystä sisällöstä ja tietyillä laitteilla (esim. Android TV:llä) saatujen pisteiden vahvistaminen voi kestää jonkin aikaan.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Points.
  4. Katso, montako pistettä sait ostoksesta, valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Pistehistoria.

Vaihe 3: Tarkista että ostit tuotteen samalla Google-tilillä, jolla liityit Google Play ‑pisteisiin

Katso, miten vaihdat tiliä.

Jos ongelmasi ei ratkennut, katso muut tukivaihtoehdot.

Ostin pisteillä pelin sisäisen tuotteen, mutta en saanut sitä

Vaihe 1: Tarkista pistehistoria

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Points.
  4. Katso, montako pistettä sait ostoksesta, valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Pistehistoria.

Jos pisteitäsi ei käytetty, avaa sovellus ja yritä ostosta uudelleen.

Vaihe 2: Pakota sovelluksen tai pelin lopetus ja avaa se uudelleen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset Asetukset.
  2. Valitse laitteestasi riippuen joko Sovellukset tai Sovellusten hallinta.
  3. Valitse sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  4. Valitse Pakota lopetus.
  5. Avaa uudelleen sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  6. Tarkista, näkyykö tuotetta.

Vaihe 3: Käynnistä laite uudelleen

1. Paina pitkään virtapainiketta Android‑puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen Näkymä vaihtelee laitteen mukaan.
  3. Tarvittaessa paina virtapainiketta pitkään, jolloin laite käynnistyy uudelleen.
  4. Odota, että laite on käynnistynyt.
  5. Avaa sovellus tai peli uudelleen ja katso, näetkö sovelluksen sisäistä ostosta.

Vaihe 4: Päivitä Play Kauppa ‑sovellus

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Koontiversio tai Play Kaupan versio.

Tämä on yleensä asetuslistan lopussa.

Vaihe 5: Tarkista, että laitteen päivämäärä ja kellonaika ovat oikein

1. Avaa Android-laitteen Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Päivämäärä ja aika.
  3. Etsi kohdat "Automaattinen päivä ja aika" sekä "Automaattinen aikavyöhyke" ja toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Jos ”Automaattinen päivä ja aika” ja ”Automaattinen aikavyöhyke” ovat pois päältä:

1. Laita molemmat päälle.
  2. Odota muutama minuutti ja tarkista, ratkesiko ongelma.
  3. Jos ei ratkennut, käynnistä laite uudelleen ja tarkista tilanne uudelleen.

Jos ”Automaattinen päivä ja aika” ja ”Automaattinen aikavyöhyke” ovat päällä:

Jos nämä asetukset ovat päällä, päivämäärä ja aika eivät todennäköisesti aiheuta ongelmaasi. Tarkista yhteytesi ja käynnistä laite uudelleen.

Vaihe 6: Pyydä tukea sovelluskehittäjältä

Jos sovelluksen sisäiseen ostokseen liittyvä ongelma ei ratkennut ja haluat antaa palautetta tai pyytää apua, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Jos et saanut pisteitä Play Pass ‑ostoksista tai muista ostoksista Googlen sovelluksissa, ota meihin yhteyttä.

En voi käyttää saldoa sovelluksessa tai pelissä

Vaihe 1: Tarkista pistehistoria

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Points.
  4. Katso, montako pistettä sait ostoksesta, valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Pistehistoria.

Jos pisteitäsi ei käytetty, avaa sovellus ja yritä ostosta uudelleen.

Vaihe 2: Varmista, että tuotteen hinta on vähintään kupongin summan suuruinen

Saldoa voi käyttää vain sen suuruiseen tai suurempaan ostokseen.

Vaihe 3: Varmista, että et ennestään käytä toista kuponkia tai tarjousta

Samalla kertaa voi käyttää vain yhden saldon tai kampanjatarjouksen. Voit vaihtaa maksuvaiheessa saldon ja tarjousten välillä napauttamalla maksutapaa.

Vaihe 4: Pakota sovelluksen tai pelin lopetus ja avaa se uudelleen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset Asetukset.
  2. Valitse laitteestasi riippuen joko Sovellukset tai Sovellusten hallinta.
  3. Valitse sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  4. Valitse Pakota lopetus.
  5. Avaa uudelleen sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  6. Tarkista, näkyykö tuotetta.

Vaihe 5: Tyhjennä Google Play Kaupan välimuisti ja data

Näin sovellus voi aloittaa alusta, ja ongelma saattaa ratketa.

1. Avaa Android-laitteen Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Poista data.
  6. Avaa Play Kauppa uudelleen.
  7. Käytä saldo uudelleen.
Jos ongelmasi ei ratkennut, katso muut tukivaihtoehdot.

Puuttuvien pisteiden löytäminen

Pisteitä hävisi, kun peruutin ostoksen tai pyysin hyvitystä

Jos voit saada hyvityksen tuotteesta, jonka ostit Google Playsta, kyseisestä ostoksesta ansaitsemasi pisteet vähennetään Play-pistesaldostasi ja tasolaskelmista.

Lue lisää Play‑pisteiden hyvityskäytännöistä.

Lue lisää Play Pointsin käyttöehdoista.

Vaihdoin profiilin maata ja menetin pisteeni

Jos sinulla on Google Play ‑pisteitä ja vaihdat Playn maata, pisteesi eivät säily eikä tasosi siirry uuteen maahan. Uudessa maassa saatat menettää kupongit, jotka sait Google Play ‑pisteillä. Lue lisää Google Playn maan muuttamisesta.

• Uudessa maassa saatat menettää kupongit, jotka sait Google Play ‑pisteillä.
  • Saat pitää kaikki pisteillä sovelluksissa ostamasi tuotteet.

Muita lähteitä