Samla och hålla koll på Google Play-poäng

När du har gått med får du poäng för köp på Google Play som görs via det Google-konto du har registrerat. Du får inga poäng för köp som gjordes innan du gick med i Google Play-poäng.

Tillgängligheten för Play Points, prisnivåer och multiplikatorpriser skiljer sig åt mellan olika länder. Play Points är inte tillgängligt i alla länder.

Så här samlar du poäng

• Köpa appar eller spel i Play Butik
  • Prenumerera på Google One från Android
  • Genomföra köp och teckna prenumerationer i appar eller spel
  • Köpa böcker med Google Play
    • Obs! Det går inte att lösa in saldo i Play för böcker i Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Israel eller Spanien.
Vilket innehåll du kan köpa och få poäng för varierar efter land.

Bra att veta om poäng

• Du kan få poäng för köp på Google Play som du har gjort på en Android-enhet, dator eller smart-tv.
  • Du kan inte köpa poäng eller omvandla poäng till kontanter.
  • Du kan inte överföra poäng mellan konton eller till någon annan, även om personen ingår i familjegruppen.
  • Om du har Google Play-poäng och byter faktureringsland går poängen förlorade och din nivå överförs inte till det nya faktureringslandet.

Så här beräknas poäng

Om du vill räkna ut hur många poäng du får multiplicerar du varans pris med poängtakten för nivån. Antalet poäng du får avrundas uppåt eller nedåt till närmaste heltal. Om du hamnar under ett visst belopp som varierar efter region kan du få noll poäng.

Du får bara poäng för varans pris, exklusive moms.

Exempel:

På bronsnivå får du 1 poäng för varje 1 USD du handlar för. Om du spenderar 5 USD får du 5 poäng.

• När du når silvernivån får du 1,10 poäng för varje 1 USD. Om du spenderar 5 USD får du 6 poäng, avrundat uppåt från 5,50.
Tips! I början av varje kalenderår kan din nivå ändras beroende på hur många poäng du fick under föregående år. Ju högre nivå du har, desto fler poäng får du per 1 USD på alla köp. Läs mer om nivåändringar.

Detta kan du köpa med poäng

Insamlade poäng räknas både mot saldot och nivåerna i Play-poäng.

• Saldo i Play-poäng: Med dessa poäng kan du låsa upp särskilda objekt i appar och spel. Du kan även växla in poängen mot saldo i Google Play. När du använder eller växlar in poäng dras de från poängsaldot. Alla poäng du får upphör att gälla när det har gått ett år sedan du senast fick eller använde poäng.
  • Nivå: Poäng som du har fått under ett kalenderår räknas mot nästa nivå. Poäng dras inte av från steget mot nästa nivå när du använder dem. När du har nått en nivå behåller du den nivån fram till slutet av följande kalenderår.

När du returnerar eller annullerar ett köp som du har fått poäng för dras intjänade poäng av från saldot och nivåerna i Play-poäng.

Se hur många poäng du har och när de upphör att gälla

Få extra poäng under kampanjer

Du kan öka poängtakten för utvalda köp med vissa kampanjer. Du kan få poäng i den högsta tillgängliga poängtakten under angivna tidsperioder.

• Det går inte att kombinera flera kampanjer vid enskilda köp.
  • I kampanjerna tillämpas en angiven poängtakt.
  • Kampanjerna och deras sista giltighetsdatum kan variera.
  • Aktivering kan krävas för vissa kampanjer.
  • Vissa kampanjer kan ha ett sista giltighetsdatum. Om du genomför köpet efter det sista giltighetsdatumet får du poäng enligt standardpoängtakten för nivån.
  • Vissa kampanjer är tillgängliga för deltagare som valts ut utifrån köphistorik eller interaktioner i Google Play Butik-appen.
  • Flerköpskampanjer är valutaspecifika. För att uppfylla kraven måste köpen göras i den valuta som anges i kampanjen.
    • Exempel: I flerköpskampanjen anges ”Gör fem köp på minst 0,99 USD och få 100 poäng”. Bara köp i USD uppfyller kraven för den här kampanjen.
  • Kampanjer om att installera appar eller spel gäller för förstagångsinstallationer. Du måste ladda ned och behålla appen eller spelet på telefonen i en dag för att behålla poängen. Om du inte gör det tas poängen bort.

Prenumerationer:

• Om du köper en prenumeration via appen får du poäng i baspoängtakten för din nivå.
  • I vissa kampanjer kan förstagångsprenumeranter få ytterligare poäng för utvalda appar och spel.
  • Du kan bara få poängbonusen för förstagångsprenumeranter en gång i en app eller ett spel.
  • Med en del prenumerationer i appar och spel kan du få ytterligare poäng när du faktureras.
  • Du får bara poäng för köp som görs via Google Play.

Visa kampanjer

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Play Points följt av Samla.
    • Baspoängtakten för nivån visas högst upp.
    • Längst ned visas en lista över kampanjer och specialerbjudanden.

Här är ett exempel på hur poäng beräknas med en särskild poängtakt:

Johan är på silvernivå och hans baspoängtakt för alla köp är 1,10 poäng per 1 USD.
Han får ett specialerbjudande som ger honom 3 poäng för varje 1 USD han handlar för i ett specifikt spel. Eftersom specialerbjudandet ger en bättre poängtakt än baspoängtakten får Johan poängtakten från specialerbjudandet vid köp i spelet.
När han handlar för 1 USD i det aktuella spelet under specialerbjudandet får han 3 poäng för det köpet.

Lösa in veckans priser

Om du är på silvernivå eller högre i Play Points kan du få belöningar genom att hämta veckans pris.

Obs! Veckans priser återställs varje fredag i ditt land på Play.

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Play Points följt av Förmåner.
    • Så här löser du in ett pris: Tryck på Öppna följt av Lös in veckans pris.
    • Så här kontrollerar du om du redan löst in veckans pris: Tryck på Mer Mer följt av Poänghistorik.