Samla och hålla koll på Google Play-poäng

När du har gått med får du poäng för köp på Google Play som görs via det Google-konto du har registrerat. Du får inga poäng för köp som gjordes innan du gick med i Google Play-poäng.

Tillgängligheten för Play Points, prisnivåer och multiplikatorpriser skiljer sig åt mellan olika länder. Play Points är inte tillgängligt i alla länder.

Så här samlar du poäng

• Köpa appar eller spel
  • Genomföra köp och teckna prenumerationer i appar eller spel
  • Köpa böcker med Google Play
    • Obs! Det går inte att lösa in saldo i Play för böcker i Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Israel eller Spanien.
Vilket innehåll du kan köpa och få poäng för varierar efter land.

Läs mer om poäng

• Om du registrerar dig för Play Points på en Android-enhet får du även poäng på det du köper på Google Play via din dator eller smart-tv.
  • Du kan inte köpa poäng eller omvandla poäng till kontanter.
  • Du kan bara få och använda poäng på ditt egna konto.
  • Om du har gått med i Google Play Points och byter faktureringsland överförs inte dina poäng och din nivå till det nya faktureringslandet.

Så här beräknas poäng

Om du vill räkna ut hur många poäng du får multiplicerar du varans pris med poängtakten för nivån. Avrunda poängen till närmaste heltal.

Du får bara poäng för varans grundpris.

Exempel:

• På bronsnivå får du 1 poäng varje gång du har handlat för 1 500 IDR. Om du spenderar 7 500 IDR får du 5 poäng.
  • När du har nått silvernivån får du 1,1 poäng per 1 500 IDR. Om du spenderar 7 500 IDR får du 6 poäng, avrundat uppåt från 5,5.
Tips! I början av varje kalenderår kan din nivå ändras beroende på hur många poäng du fick under föregående år. Ju högre nivå du har, desto fler poäng får du varje gång du handlar för 1 500 IDR. Läs mer om nivåändringar.

Så kan du använda poängen

Insamlade poäng räknas både mot saldot och nivåerna i Play Points.

• Saldo i Play Points:
    •  Med dessa poäng kan du låsa upp särskilda objekt i appar och spel. Du kan även lösa in poängen mot saldo i Google Play.
    •  När du använder eller löser in poäng drar Play poängen från ditt saldo.
    •  Poängen löper ut ett år från datumet för din senaste poängaktivitet.
  • Gå upp en nivå:
    •  Poängen som du samlar under ett kalenderår räknas som framsteg mot nästa nivå.
    •  Alla poäng du använder räknas fortfarande som framsteg mot nästa nivå.
    •  När du har nått en nivå behåller du den nivån fram till slutet av följande kalenderår.

När du returnerar eller annullerar ett köp som du har fått poäng för drar Play av poängen från saldot i Play Points, inklusive din nya nivå, poängtakt och förmåner.

Se hur många poäng du har och när löper ut

1. Öppna Google Play Butik-appen Play Butik.
  2. Tryck på profilbilden profile picture uppe till höger.
  3. Tryck på Play Points.
    • Så ser du hur många poäng du har:
      • Tryck på Använd.
      • Poängsaldot och det sista giltighetsdatumet visas högst upp.
    • Så ser du hur många poäng du fick för ett köp:
      • Tryck på Mer Mer följt av Poänghistorik.

Få extra poäng under kampanjer

Vissa kampanjer kan öka poängtakten för utvalda köp under angivna tidsperioder.

• Du kan lösa in en kampanj per köp.
  • Kampanjer tillämpar en fast poängtakt på köp.
  • Kampanjerna och deras sista giltighetsdatum kan variera. Om du genomför köpet efter att kampanjen löper ut får du poäng enligt standardpoängtakten för nivån.
  • Aktivering krävs för vissa kampanjer.
  • Flerköpskampanjer är valutaspecifika. För att uppfylla kraven måste köpen göras i den valuta som anges i kampanjen.
    • Exempel: I flerköpskampanjen anges ”Gör fem köp på minst 0,99 USD och få 100 poäng”. Bara köp i USD uppfyller kraven för den här kampanjen.

Prenumerationer

• Om du köper en prenumeration via appen får du poäng i baspoängtakten för din nivå. Vissa kampanjer erbjuder fler poäng för nya prenumeranter på specifika appar och spel.
  • Om du är en ny prenumerant på en app eller ett spel som uppfyller kraven kan du få bonuspoäng.
  • När du faktureras får du extra poäng för vissa prenumerationer i appar och spel.
  • Du får bara poäng för köp som du gör via Google Play.

Visa kampanjer

1. Öppna Google Play Butik-appen Play Butik.
  2. Tryck på profilbilden profile picture uppe till höger.
  3. Tryck på Play Points följt av Samla.
    • Standardpoängtakten visas högst upp.
    • Längst ned visas en lista över kampanjer och specialerbjudanden.

Här är ett exempel på hur poäng beräknas med en särskild poängtakt:

Johan är på silvernivå och hans standardpoängtakt för köp är 1,1 poäng per 1 500 IDR.

• Han får ett specialerbjudande som ger honom 3 poäng varje gång han handlar för 1 500 IDR i ett spel. Eftersom specialerbjudandet har en bättre poängtakt än standardtakten får Johan poäng enligt specialerbjudandet för köp i spelet.
  • När han handlar för 3 000 IDR i spelet medan specialerbjudandet gäller får Johan 6 poäng för det köpet.

Lösa in veckans priser

Om du är på silvernivå eller högre i Play Points får du extra poäng när du löser in veckans pris.

Viktigt! Veckans priser återställs varje fredag i ditt land på Play.

1. Öppna Google Play Butik-appen Play Butik.
  2. Tryck på profilbilden profile picture uppe till höger.
  3. Tryck på Play Points följt av Förmåner.
    • Så här löser du in ett pris: Tryck på Öppna följt av Lös in veckans pris.
    • Så här kontrollerar du om du redan löst in veckans pris: Tryck på Mer Mer följt av Poänghistorik.