Få og spor Google Play-poengene dine

Når du har registrert deg, tjener du poeng for Google Play-kjøp som er gjort via Google-kontoen du har registrert. Du får ikke poeng for kjøp du har gjort før du ble med i programmet for Google Play-poeng.

Tilgjengeligheten av Play-poeng, premienivåer og multiplikatorer varierer fra land til land. Play-poeng er ikke tilgjengelige i alle land.

Slik får du poeng

• Kjøp apper eller spill
  • Utfør kjøp i apper og spill og kjøp abonnementer
  • Kjøp bøker med Google Play
    • Viktig: Du kan ikke løse inn Play-saldo mot bøker i Belgia, Frankrike, Hellas, Israel, Spania, Tyskland eller Østerrike.
Hvilket innhold du kan kjøpe og tjene poeng på, avhenger av landet ditt.

Finn ut mer om poeng

• Selv om du registrerer deg i Play Points med Android-enheten din, får du fortsatt poeng for Google Play-kjøp du gjør på datamaskin eller smart-TV.
  • Du kan ikke kjøpe poeng eller konvertere poeng til kontanter.
  • Du kan bare tjene og bruke poeng på den personlige kontoen din.
  • Hvis du har Google Play-poeng og endrer faktureringslandet ditt, overføres ikke poengene dine og nivået ditt til det nye faktureringslandet.

Slik beregner du poeng

For å beregne opptjente poeng, multipliser prisen på varen med poengfrekvensen for nivået ditt. Rund opp poengene til nærmeste heltall.

Du får poeng bare for grunnprisen på varen.

Eksempler:

• På bronsenivå får du ett poeng per IDR 1500 du bruker. Hvis du bruker IDR 7500, får du 5 poeng.
  • Når du går opp til sølvnivå, får du 1,1 poeng per ‎IDR 1500. Hvis du bruker IDR 7500, får du 6 poeng (rundet opp fra 5,5).
Tips: Ved starten av hvert kalenderår kan nivået ditt endres basert på hvor mange poeng du fikk året før. Jo høyere nivået ditt er, jo flere poeng får du per IDR 1500 du bruker. Finn ut mer om nivåendringer.

Slik kan du bruke poengene dine

Opptjente poeng teller mot både Play-poengsaldoen og nivåfremgangen.

• Play-poengsaldo:
    •  Bruk disse poengene til å låse opp spesielle varer i apper og spill eller bytte dem mot Google Play-saldo.
    •  Når du bruker eller bytter poeng, trekker Play poengene fra saldoen din.
    •  Poengene utløper ett år etter datoen for siste poengaktivitet.
  • Fremdrift mot nivå:
    •  Poengene du tjener i et kalenderår, teller i fremdriften mot neste nivå.
    •  Brukte poeng teller også i fremdriften mot neste nivå.
    •  Når du har nådd et nivå, beholder du dette nivået til slutten av neste kalenderår.

Når du returnerer eller kansellerer et kjøp der du har opptjent poeng, trekker Play disse poengene fra Play-poengsaldoen din, inkludert eventuelle nye nivåer, poengfrekvenser og fordeler.

Sjekk poengene dine og når de utløper

1. Åpne Google Play Butikk-appen Play-butikken.
  2. Trykk på profilbildet profile picture øverst til høyre.
  3. Trykk på Play Points.
    • Slik sjekker du poengsaldoen din:
      • Trykk på Bruk.
      • Du ser poengsaldoen og utløpsdatoen øverst.
    • Slik sjekker du hvor mange poeng du har fått for ulike kjøp:
      • Trykk på Mer Mer og så Poenglogg.

Få ekstra poeng gjennom kampanjer

Noen kampanjer øker poengfrekvensen for utvalgte kjøp i bestemte tidsperioder.

• Du kan bruke én kampanje per kjøp.
  • Kampanjene spesifiserer faste poengfrekvenser for kjøp.
  • Kampanjer og utløpsdatoer varierer. Hvis du kjøper noe etter utløpsdatoen til en kampanje, får du poeng med den vanlige poengfrekvensen for nivået du er på.
  • Enkelte kampanjer må aktiveres.
  • Kampanjer for flere kjøp er valutaspesifikke. For at kjøpene skal være kvalifisert, må de kjøpes i den samme valutaen som er oppgitt i kampanjen.
    • Eksempel på kampanje: «Foreta fem kjøp på USD 0,99 eller mer og få 100 poeng». Bare kjøp i USD er kvalifisert for denne kampanjen.

Abonnementer

• Hvis du kjøper et abonnement via appen, får du poeng med den vanlige poengfrekvensen for nivået du er på. I enkelte kampanjer får førstegangsabonnementer flere poeng i bestemte apper og spill.
  • Hvis det er første gang du abonnerer på en kvalifisert app eller et kvalifisert spill, kan du få bonuspoeng.
  • Når du blir fakturert, gir enkelte abonnementer i apper og spill deg ekstra poeng.
  • Du får bare poeng for kjøp du gjør via Google Play.

Sjekk kampanjene dine

1. Åpne Google Play Butikk-appen Play-butikken.
  2. Trykk på profilbildet profile picture øverst til høyre.
  3. Trykk på Play Points og så Tjen.
    • Øverst ser du den standard poengfrekvensen din.
    • Nederst ser du en liste over kampanjer og spesialtilbud.

Her er et eksempel på hvordan poeng beregnes med en spesiell poengfrekvens:

Jonas har nådd sølvnivået, og den standard poengfrekvensen hans for kjøp er 1,1 poeng per IDR 1500.

• Han får et spesialtilbud der han kan få 3 poeng per IDR 1500 i et spill. Fordi spesialtilbudet har en høyere poengfrekvens enn den standard poengfrekvensen hans, får han poengfrekvensen fra spesialtilbudet for kjøp i det spillet.
  • Når han kjøper for IDR 3000 i spillet mens tilbudet pågår, får han 6 poeng for det kjøpet.

Løs inn ukentlige premier

Hvis du er på sølvnivået eller høyere i Play Points, får du ekstra poeng når du gjør krav på den ukentlige premien din.

Viktig: Ukentlige premier tilbakestilles på fredager i Play-landet ditt.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Play-butikken.
  2. Trykk på profilbildet profile picture øverst til høyre.
  3. Trykk på Play Points og så Fordeler.
    • For å gjøre krav på premien, trykk på Åpne og så Gjør krav på den ukentlige premien.
    • For å sjekke om du har løst inn den ukentlige premien allerede, trykk på Mer Mer og så Poenglogg.