Google Play-punten verdienen en bijhouden

Zodra je bent aangemeld, verdien je punten voor Google Play-aankopen die zijn gedaan via het ingeschreven Google-account. Je krijgt geen punten voor aankopen die je hebt gedaan voordat je je hebt geregistreerd voor Google Play Points.

De beschikbaarheid van Play-punten, toegewezen levels en multiplierpercentages verschillen per land. Play Points is niet in alle landen beschikbaar.

Punten verdienen

• Apps of games kopen
  • In-app- of in-game-aankopen doen en abonnementen afsluiten
  • Boeken kopen op Google Play
    • Belangrijk: Play-tegoed kan niet worden ingewisseld voor boeken in België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Israël, Oostenrijk of Spanje.
De content die je kunt kopen en waarmee je punten kunt verdienen, is afhankelijk van je land.

Meer informatie over punten

• Als je je aanmeldt voor Play Points op je Android-apparaat, verdien je nog steeds punten voor Google Play-aankopen die je doet met je computer of smart-tv.
  • Je kunt geen punten kopen of punten inwisselen voor contant geld.
  • Je kunt alleen punten verdienen en gebruiken met je individuele account.
  • Als je Google Play-punten hebt en je factureringsland wijzigt, worden je punten en level niet overgezet naar het nieuwe factureringsland.

Punten berekenen

Als je de verdiende punten wilt berekenen, vermenigvuldig je de prijs van een item met de verdienratio van je level. Rond je punten af naar het dichtstbijliggende gehele getal.

Je verdient alleen punten voor de basisprijs van het item.

Voorbeeld:

• Op het level Brons verdien je 1 punt per Rp 1500 IDR die je aan aankopen besteedt. Als je Rp 7500 IDR besteedt, krijg je 5 punten.
  • Als je het level Zilver bereikt, verdien je 1,1 punten per Rp 1500 IDR. Als je Rp 7500 IDR besteedt, krijg je 6 punten (afgerond vanaf 5,5).
Tip: Aan het begin van elk kalenderjaar kan je level veranderen op basis van het aantal punten dat je het jaar ervoor hebt verdiend. Hoe hoger het level, hoe meer je verdient per Rp 1500 IDR die je besteedt. Meer informatie over levelwijzigingen

Je punten gebruiken

Verdiende punten tellen mee voor het Play Points-saldo en de voortgang van het level.

• Play Points-saldo:
    • Gebruik punten om speciale items in apps en games te ontgrendelen of om ze in te wisselen voor Google Play-tegoed.
    • Als je punten gebruikt of inwisselt, trekt Play de punten van je saldo af.
    • Punten verlopen 1 jaar na de datum van je laatste puntenactiviteit.
  • Levelvoortgang:
    • Punten die je in een kalenderjaar verdient, tellen mee voor de voortgang naar het volgende level.
    • Gebruikte punten tellen nog steeds mee voor je levelvoortgang.
    • Zodra je een level hebt bereikt, behoud je dat level tot het einde van het volgende kalenderjaar.

Als je een aankoop retourneert of annuleert waarmee je punten hebt verdiend, brengt Play die punten in mindering op je Play Points-saldo, waaronder elk nieuw level, de verdienratio van het nieuwe level en de voordelen.

Je punten en de vervaldatum ervan bekijken

1. Open de Google Play Store-app Play Store.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon profile picture.
  3. Tik op Play Points.
    • Zo check je je puntensaldo:
      • Tik op Gebruiken.
      • Bovenaan vind je je puntensaldo en de vervaldatum.
    • Zo check je hoeveel punten je hebt verdiend voor een aankoop:
      • Tik op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis.

Extra punten verdienen via promoties

Bij sommige promoties wordt je verdienratio verhoogd voor bepaalde aankopen gedurende een bepaalde periode.

• Je kunt 1 promotie per aankoop gebruiken.
  • Voor promoties worden ingestelde verdienratio's toegepast op aankopen.
  • Promoties en de vervaldatums ervan verschillen. Als je je aankoop doet na de vervaldatum van een promotie, verdien je punten tegen de reguliere ratio voor je level
  • Voor sommige promoties is activering vereist.
  • Promoties voor meerdere aankopen zijn valutaspecifiek. Aankopen moeten dezelfde valuta gebruiken als de promotie om in aanmerking te komen.
    • Voorbeeld: De promotie voor meerdere aankopen is: 'Doe 5 aankopen van 0,99 USD of meer om 100 punten te verdienen'. Alleen aankopen in USD komen in aanmerking voor deze promotie.

Abonnementen

• Als je een abonnement koopt via de app, verdien je punten tegen de normale ratio voor je level. Sommige promoties bieden meer punten voor nieuwe abonnees in specifieke apps en games.
  • Als je een nieuwe abonnee bent van een in aanmerking komende app of game, kun je bonuspunten krijgen.
  • Als je wordt gefactureerd, geven sommige abonnementen in apps en games je extra punten.
  • Je verdient alleen punten voor aankopen die je doet via Google Play.

Je promoties bekijken

1. Open de Google Play Store-app Play Store.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon profile picture.
  3. Tik op Play Points en dan Verdienen.
    • Je ziet je basisverdienratio bovenaan.
    • Onderaan zie je een lijst met promoties en bijbehorende speciale aanbiedingen.

Hier volgt een voorbeeld van hoe punten worden berekend met een speciale verdienratio:

Jan heeft het level Zilver en de basisverdienratio voor zijn aankopen is 1,1 punten per Rp 1500 IDR.

• Hij krijgt een speciale aanbieding om 3 punten per Rp 1500 IDR te verdienen met een game. Omdat de speciale aanbieding een betere verdienratio heeft dan zijn basis, krijgt Jan de ratio van de speciale aanbieding voor aankopen in die game.
  • Als hij tijdens de periode van de speciale aanbieding Rp 3000 IDR besteedt in de game, verdient Jan 6 punten voor die aankoop.

Wekelijkse prijzen inwisselen

Als je level Zilver of hoger hebt voor Play Points, kun je extra punten verdienen als je je wekelijkse prijs claimt.

Belangrijk: De wekelijkse prijzen worden op vrijdag gereset in jouw Play-land.

1. Open de Google Play Store-app Play Store.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon profile picture.
  3. Tik op Play Points en dan Speciale voordelen.
    • Zo claim je je prijs: Tik op Openen en dan Je wekelijkse prijs claimen.
    • Zo check je of je je wekelijkse prijs al hebt ingewisseld: Tik op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis.