Använda snabbappar på Play

Du kan använda appar från Play Butik utan att installera dem på din enhet med hjälp av Snabbapp på Google Play.

Använda snabbappar

Så fungerar Snabbapp på Play

När du trycker på en länk kontrollerar Google Play om det finns en app som kan öppna länken. Om appen inte redan är installerad på enheten öppnas länken i snabbappen (om det finns någon).
De delar av appen som behövs för att utföra den aktuella åtgärden läses in i snabbappen. Dessa delar av appen och den data som lagras i dem läggs tillfälligt till på enheten. Om du vill ta bort denna data läser du Rensa data för en specifik snabbapp nedan.
Obs! Du kan när som helst inaktivera Snabbapp på Play. Följ anvisningarna under Aktivera eller inaktivera snabbappar ovan.

Se dina senast använda snabbappar

Så här visar du de senast använda snabbapparna:
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Öppna Google Google Sökföljt avSnabbappar.
  3. Tryck på en app för att visa fler uppgifter om användningen. De snabbappar du har använt visas även i listan över senast använda appar i telefonens översiktsmeny Översikt.

Installera en app

Det går att använda en snabbapp utan att installera den på enheten. Du kan installera appen om du vill använda den fler gånger eller om du vill använda den offline. Leta rätt på den i Play Butik eller på menyn för snabbappar:

Installera appen via Google Play Butik

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Bläddra eller sök efter appen.
  3. Välj appen.
  4. Tryck på Installera.
  5. Installera appen på enheten genom att följa anvisningarna på skärmen.

Installera den via menyn för Instant Apps

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Öppna Google Google Sökföljt avSnabbappar.
  3. Tryck på appen som du vill installera.
  4. Tryck på Installera
  5. Installera appen på enheten genom att följa anvisningarna på skärmen.

Rensa data för en specifik snabbapp

Så här rensar du data för en snabbapp du har använt:

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Öppna Google Google Sökföljt avSnabbappar.
  3. Tryck på snabbappen du vill ändra inställningarna för.
  4. Tryck på Rensa appdata

Tips! Du kan även öppna kontosidan och hantera appar du har anslutit till Google-kontot. Tänk på att alla uppgifter du har delat med utvecklaren behandlas i enlighet med utvecklarens integritetspolicy. Kontakta därför utvecklaren om du vill hantera dessa uppgifter.

Hantera behörigheter för snabbappar

Du kan styra snabbappars behörigheter och åtkomst till dina uppgifter precis som för installerade appar. Läs mer om hur du hanterar dina behörigheter

Få hjälp med snabbappar

Om snabbappar på Play inte fungerar som de ska kan du få hjälp och felsöka problemet.