Android Instant-apps gebruiken

Opmerking: Android Instant-apps zijn momenteel alleen op bepaalde apparaten beschikbaar.

Met Android Instant-apps kunt u apps gebruiken zonder ze op uw apparaat te installeren.

Instant-apps gebruiken

Hoe Android Instant-apps werken

Wanneer u op een link tikt, controleert Google Play of er een app is geïnstalleerd waarmee de link kan worden geopend. Google Play opent de link in de Instant-app (indien beschikbaar) als u de app nog niet op uw apparaat heeft geïnstalleerd.
Een Instant-app laadt alleen de gedeelten van de app die nodig zijn om de huidige actie uit te voeren. Deze gedeelten van de app en eventuele gegevens die hierdoor worden opgeslagen, worden tijdelijk aan het apparaat toegevoegd. Als u deze gegevens wilt verwijderen, bekijkt u 'De gegevens voor een specifieke Instant-app wissen' hieronder.
Opmerking: U kunt Android Instant-apps op elk gewenst moment uitschakelen. Volg de instructies bij 'Instant-apps in- of uitschakelen' hierboven.

Uw recente Instant-apps bekijken

U kunt zien welke Instant-apps u recent heeft gebruikt:
  1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Ga naar Google Google Zoeken en dan Instant-apps.
  3. Tik op een app om meer informatie over het app-gebruik te bekijken. Instant-apps die u heeft gebruikt, worden ook weergegeven in de lijst met recente apps in het overzichtsmenu van uw telefoon Overzicht.

Een app installeren

U kunt een Instant-app gebruiken zonder deze op uw apparaat te installeren. Als u de app regelmatig wilt gebruiken of deze offline wilt gebruiken, kunt u de app beter installeren. Zoek de app in de Play Store of kijk in het menu Instant-apps:

Een app installeren via de Google Play Store

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Zoek of browse naar de app.
  3. Selecteer de app.
  4. Tik op Installeren.
  5. Volg de instructies op het scherm om de app op uw apparaat te installeren.

Een app installeren via het menu Instant-apps

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Ga naar Google Google Zoeken en dan Instant-apps.
  3. Tik op de app die u wilt installeren.
  4. Tik op Installeren
  5. Volg de instructies op het scherm om de app op uw apparaat te installeren.

De gegevens voor een specifieke Instant-app wissen

U kunt de gegevens wissen voor een Instant-app die u heeft gebruikt:

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Ga naar Google Google Zoeken en dan Instant-apps.
  3. Tik op de instant-app waarvoor u de instelling wilt wijzigen.
  4. Tik op App-gegevens wissen

Tip: U kunt ook naar uw accountpagina gaan om apps te beheren die u aan uw Google-account heeft gekoppeld. Houd er rekening mee dat alle informatie die u met de ontwikkelaar deelt, onder het privacybeleid van de ontwikkelaar valt. Wilt u deze informatie beheren, neem dan contact op met de ontwikkelaar.

Rechten voor Instant-apps beheren

U beheert nog steeds zelf de rechten en toegang tot uw informatie voor een Instant-app, net als bij een geïnstalleerde app. Bekijk meer informatie over hoe u uw rechten beheert

Hulp bij het gebruik van Instant-apps

Als u problemen ondervindt met Android Instant-apps, kunt u hulp krijgen en het probleem oplossen.