Audioboeken kopen en ernaar luisteren via Google Play

Als je audioboeken downloadt via Google Play, kun je naar het audioboek luisteren op je computer, mobiele apparaat, Google Home en via de Google Assistent.

Audioboeken kopen en downloaden op Android

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar een audioboek.
  3. Tik op de afbeelding op de omslag.
  4. Tik op de prijs en dan Audioboek kopen.
Tip: Gebruikers kunnen ook audioboeken kopen via Play-saldo.

Google Play-audioboeken beluisteren

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik bovenaan op Audioboeken.
  4. Tik op het audioboek waarnaar je wilt luisteren. Het audioboek wordt afgespeeld.
Tip: Als je op het ene apparaat luistert en vervolgens overschakelt naar een ander apparaat, wordt het audioboek afgespeeld vanaf waar je gebleven was, vanaf het dichtstbijzijnde natuurlijke stoppunt.

Wat je nog meer kunt doen met audioboeken op Google Play

Een bookmark toevoegen en verwijderen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een audioboek.
  3. Tik bovenaan op Boekenlegger .
    • Als je een boekenlegger wilt verwijderen, tik je op Content Inhoudsopgave en dan Bookmarks. Tik op Meer Meer en dan Deze bookmark verwijderen.

Audioboeken downloaden via alleen wifi

Je kunt audioboeken alleen via wifi downloaden om datakosten te voorkomen.
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Instellingen van Play Boeken en dan Alleen downloaden via wifi.
Tip: Je kunt ervoor kiezen om audio van standaard of hoge kwaliteit te downloaden. Tik in de instellingen van Play Boeken onder Audioboeken afspelen op Audiokwaliteit. Voor het downloaden van audio van hoge kwaliteit heb je meer opslagruimte op het apparaat en meer bandbreedte nodig.

Een pdf voor een audioboek downloaden

Sommige boeken bevatten aanvullend materiaal zoals afbeeldingen, grafieken, diagrammen, kaarten of andere bijlagen.
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bibliotheek en dan Audioboeken.
  3. Selecteer het audioboek.
  4. Tik op 'Meer' Meer en dan Bijbehorende pdf openen.

Typen audioboeken

Verkorte audioboeken

Een ingekort audioboek is een kortere versie van een audioboek met een aangepaste lengte. U begrijpt nog steeds de belangrijkste punten van het boek, maar minder belangrijke details zijn weggelaten.

Ingekorte audioboeken zijn als afzonderlijk item in de Play Store beschikbaar en staan los van de volledige versie van het audioboek. Controleer voordat u een aankoop voltooit welke versie van het audioboek u wilt kopen.

Niet ingekorte audioboeken
Een niet ingekort audioboek bevat het volledige literaire werk. Dit is het grootste deel van de audioboeken in onze catalogus.
Door AI voorgelezen audioboeken

Door AI voorgelezen audioboeken gebruiken tekst-naar-spraaktechnologie om audio te maken op basis van een e-boek.

Deze audioboeken gebruiken een digitale stem om e-boeken voor te lezen. Je kunt het volgende tegenkomen:

• Verkeerd uitgesproken woorden
  • Onderbrekingen op plaatsen die niet logisch zijn
  • De toon of emotie van gesproken woorden komt niet overeen met de content
Als je een probleem ondervindt met je door AI voorgelezen audioboek, neem je contact met ons op om je feedback te delen.