Äänikirjojen ostaminen ja kuunteleminen Google Playssa

Kun ostat ja lataat äänikirjoja Google Playsta, voit kuunnella niitä tietokoneella, mobiililaitteella, Google Homella ja Google Assistantilla.

Äänikirjojen ostaminen ja lataaminen

1. Siirry osoitteeseen play.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Kirjatja sitten Äänikirjat.
  3. Etsi haluamasi kirja ja klikkaa sen kansikuvaa.
    • Äänikirjan ostaminen: Klikkaa hintaaja sitten Osta.
    • Näytteen kuunteleminen: Klikkaa Toista näyte.
Vinkki: Käyttäjät voivat myös ostaa äänikirjoja Play-saldolla.

Ladattujen äänikirjojen kuunteleminen

1. Siirry osoitteeseen play.google.com.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvakettasi.
  3. ValitseKirjasto ja laitteet ja sitten Kirjat.
  4. Voit suodattaa Äänikirjat Muoto-suodattimella.
Vinkki: Jos kuuntelet yhdellä laitteella ja vaihdat sitten toiseen laitteeseen, äänikirja toistetaan siitä, mihin jäit. Kuuntelu jatkuu lähimmästä luontevasta kohdasta.

Mitä muuta voit tehdä Google Playn äänikirjoilla

Kirjanmerkin lisääminen ja poistaminen

1. Siirry tietokoneella Play Kirjat ‐kirjastoosi.
  2. Avaa äänikirja.
  3. Valitse audiosoittimen alaosasta Kirjanmerkki Bookmark.
    • Jos haluat poistaa kirjanmerkin, siirry Kirjanmerkit-välilehdelle. Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista kirjanmerkki.

Äänitiedostojen vieminen

1. Siirry osoitteeseen play.google.com.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvakettasi.
  3. Valitse Kirjasto ja laitteet ja sitten Kirjat.
  4. Voit suodattaa Äänikirjat Muoto-suodattimella.
  5. Valitse ladattavan kirjan kohdalta Lisää Lisää ja sitten Vie.

Vinkki: Joitain äänikirjoja ei voi viedä. Avaa kirjan tietosivu ja vieritä Lisätietoja-kohtaan. Tarkista asia Vientivalinta-kohdasta.

Äänikirjan PDF-tiedoston lataaminen

Joidenkin äänikirjojen mukana tulee lisämateriaalia, kuten kuvia, kaavioita, karttoja tai muita liitteitä.

1. Siirry osoitteeseen play.google.com.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvakettasi.
  3. Valitse Kirjasto ja laitteet ja sitten Kirjat.
  4. Etsi äänikirja kirjastosta ja avaa se.
  5. Valitse Lisää Lisää ja sitten Lataa PDF-liite.

Äänikirjatyypit

Lyhennetyt äänikirjat

Lyhennetty äänikirja on äänikirjan versio, jonka pituutta on lyhennetty. Lyhennetty äänikirja sisältää tärkeimmät juonenkäänteet, mutta pieniä yksityiskohtia on jätetty pois.

Lyhennettyjä äänikirjoja on saatavilla äänikirjan täysmittaisesta versiosta erillisenä tuotteena Play Kaupassa. Tarkista vielä, minkä äänikirjan version haluat ostaa, ennen kuin viimeistelet ostoksen.

Lyhentämättömät äänikirjat
Lyhentämättömissä äänikirjoissa käytetään koko kirjallista teosta. Valtaosa äänikirjoistamme ovat lyhentämättömiä.
Tekoälyn lukemat äänikirjat

AI:n lukemat äänikirjat tuottavat tekstistä puheeksi ‑tekniikalla audiota e-kirjasta.

Nämä äänikirjat käyttävät digitaalista ääntä e-kirjojen lukemiseen, joten voit huomata

• väärin äännettyjä sanoja
  • taukoja oudoissa kohdissa
  • sävy- tai tunne-eroja sanojen ääntämisessä ja sisällössä
Jos huomaat AI:n lukemassa äänikirjassa ongelman, anna palautetta ottamalla meihin yhteyttä.