Äänikirjojen ostaminen ja kuunteleminen Google Playssa

Kun ostat ja lataat äänikirjoja Google Playsta, voit kuunnella niitä tietokoneella, mobiililaitteella, Google Homella ja Google Assistantilla.

Äänikirjojen ostaminen ja lataaminen Androidilla

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Hae äänikirjaa.
  3. Napauta kansikuvaa.
  4. Napauta hintaa ja sitten Osta äänikirja.
Vinkki: Käyttäjät voivat myös ostaa äänikirjoja Play-saldolla.

Google Play ‐äänikirjojen kuunteleminen

1. Avaa Google Play Kirjat Play Kirjat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Kirjasto.
  3. Valitse yläreunasta Äänikirjat.
  4. Napauta äänikirjaa, jota haluat kuunnella. Sen toisto alkaa.
Vinkki: Jos kuuntelet yhdellä laitteella ja vaihdat sitten toiseen laitteeseen, äänikirja toistetaan siitä, mihin jäit. Kuuntelu jatkuu lähimmästä luontevasta kohdasta.

Mitä muuta voit tehdä Google Playn äänikirjoilla

Kirjanmerkin lisääminen ja poistaminen

1. Avaa Google Play Kirjat Play Kirjat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa äänikirja.
  3. Valitse yläreunasta Kirjanmerkki .
    • Voit poistaa kirjanmerkin valitsemalla Sisältö Sisältö ja sitten Kirjanmerkit. Valitse Lisää Lisääja sitten Poista tämä kirjanmerkki.

Äänikirjojen lataaminen vain Wi-Fi-yhteydellä

Voit välttää datamaksut lataamalla äänikirjoja vain Wi-Fi-yhteydellä.
  1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat puhelimella tai tabletilla.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Play Kirjojen asetukset ja sitten Lataus vain Wi-Fi-yhteyden kautta.
Vinkki: Voit halutessasi ladata audion vakio- tai korkealaatuisena. Valitse Play Kirjojen asetusten "Äänikirjan toisto" ‑kohdasta Äänenlaatu. Korkealaatuinen ääni edellyttää enemmän tallennustilaa laitteella ja kaistanleveyttä lataamiseen.

Äänikirjan PDF-tiedoston lataaminen

Joidenkin kirjojen mukana tulee lisämateriaalia, kuten kuvia, kaavioita, karttoja tai muita liitteitä.
  1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Kirjasto ja sitten Äänikirjat.
  3. Valitse äänikirja.
  4. Valitse Lisää Lisääja sitten Avaa PDF-liite.

Äänikirjatyypit

Lyhennetyt äänikirjat

Lyhennetty äänikirja on äänikirjan versio, jonka pituutta on lyhennetty. Lyhennetty äänikirja sisältää tärkeimmät juonenkäänteet, mutta pieniä yksityiskohtia on jätetty pois.

Lyhennettyjä äänikirjoja on saatavilla äänikirjan täysmittaisesta versiosta erillisenä tuotteena Play Kaupassa. Tarkista vielä, minkä äänikirjan version haluat ostaa, ennen kuin viimeistelet ostoksen.

Lyhentämättömät äänikirjat
Lyhentämättömissä äänikirjoissa käytetään koko kirjallista teosta. Valtaosa äänikirjoistamme ovat lyhentämättömiä.
Tekoälyn lukemat äänikirjat

AI:n lukemat äänikirjat tuottavat tekstistä puheeksi ‑tekniikalla audiota e-kirjasta.

Nämä äänikirjat käyttävät digitaalista ääntä e-kirjojen lukemiseen, joten voit huomata

• väärin äännettyjä sanoja
  • taukoja oudoissa kohdissa
  • sävy- tai tunne-eroja sanojen ääntämisessä ja sisällössä
Jos huomaat AI:n lukemassa äänikirjassa ongelman, anna palautetta ottamalla meihin yhteyttä.