Så här köper du och lyssnar på ljudböcker på Google Play

När du skaffar en ljudbok på Google Play kan du lyssna på den på datorn, den mobila enheten, Google Home och via Google Assistent.

Så här köper och laddar du ned ljudböcker

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på Böcker högst upp följt av Ljudböcker.
  3. Leta upp boken du vill ha och klicka på omslagsbilden.
    • Köpa ljudboken: Klicka på priset följt av Köp.
    • Lyssna på ett utdrag: Klicka på Spela upp utdrag.
Tips! Användare kan även köpa ljudböcker med saldot i Play.

Så här lyssnar du på nedladdade ljudböcker

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på profilikonen uppe till höger.
  3. Klicka på Bibliotek och enheter följt av Böcker.
  4. Filtrera efter Ljudböcker med filtret Format.
Tips! Om du först lyssnar på en enhet och sedan byter till en annan börjar ljudboken spelas upp där du slutade, vid närmaste naturliga brytpunkt.

Fler saker som du kan göra med ljudböcker på Google Play

Lägga till och ta bort ett bokmärke

1. Öppna biblioteket i Play Böcker på datorn.
  2. Öppna en ljudbok.
  3. Klicka på Bokmärke Bookmark längst ned i ljudspelaren.
    • Om du vill ta bort ett bokmärke öppnar du fliken Bokmärken. Klicka på  Mer Mer följt av Ta bort bokmärke.

Exportera ljudboksfiler

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på profilikonen uppe till höger.
  3. Klicka på Bibliotek och enheter följt av Böcker.
  4. Filtrera efter Ljudböcker med filtret Format.
  5. Markera boken du vill ladda ned och klicka på Mer Mer följt av Exportera.

Tips! Det går inte att exportera vissa ljudböcker. Öppna bokens informationssida, scrolla ned till Ytterligare information och titta under Exportalternativ.

Ladda ned en PDF för en ljudbok

Vissa ljudböcker innehåller extramaterial, som bilder, diagram, kartor och andra tillägg.

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på profilikonen uppe till höger.
  3. Välj Bibliotek och enheter följt av Böcker.
  4. Leta upp ljudboken i biblioteket och öppna den.
  5. Klicka på Mer Mer följt av Ladda ned tillhörande PDF.

Typer av ljudböcker

Förkortade ljudböcker

En förkortad ljudbok är en version av en ljudbok som har redigerats för att bli kortare. Du kan fortfarande förstå de stora dragen i handlingen, men mindre detaljer tas bort.

Förkortade ljudböcker är tillgängliga som separata objekt i Play Butik och inte tillsammans med fullängdsversionen. Dubbelkolla vilken version av ljudboken du vill köpa innan du slutför köpet.

Oavkortade ljudböcker
En oavkortat ljudbok omfattar hela verket. De flesta ljudböcker i vår katalog faller inom den kategorin.
AI-upplästa ljudböcker

I AI-upplästa ljudböcker genereras rösten med text till tal-teknik utifrån en e-bok.

Sådana ljudböcker läses upp av en digital röst. Därför kan följande förekomma:

• ord som uttalas fel
  • pauser på fel ställe
  • ord som läses upp med fel tonfall utifrån vad orden betyder.
Om något är fel i en AI-uppläst ljudbok kan du kontakta oss med din feedback.