Maak spasie beskikbaar

Jy kan spasie op jou foon beskikbaar maak om meer apps en media af te laai, of te help dat jou foon beter werk.

• Berging is waar jy data hou, soos musiek en foto’s.
  • Geheue is waar jy programme laat loop, soos apps en die Android-stelsel.

Belangrik: Party van hierdie stappe werk net op Android 9 en hoër. Vind uit hoe om jou Android-weergawe na te gaan.

Maak berging beskikbaar

Verwyder foto’s
As jy met Google Foto’s rugsteun, kan jy die kopieë op jou foon of tablet uitvee. Jy kan die gerugsteunde kopieë in die app kry wanneer jou toestel aan die internet gekoppel is. Vind uit hoe om foto’s en video’s op jou toestel uit te vee.
Verwyder afgelaaide flieks, musiek en ander media

Hoe om inhoud op Google Play uit te vee:

1. Maak die Google Play-app met die inhoud oop, soos Play Musiek of Play Flieks en TV.
  2. Tik op die Kieslys Kieslys En dan Instellings En dan Bestuur aflaaie.
  3. Tik op Afgelaai Afgelaai En dan Verwyder.

Om inhoud uit ander bronne uit te vee, moet jy dit uitvee van die app wat jy gebruik het om dit af te laai.

Verwyder apps en appdata

Maak apps toe wat nie reageer nie

Jy hoef apps gewoonlik nie toe te maak nie. Maar as ’n app nie reageer nie, kan jy die app probeer toemaak of verplig om te stop. Vind uit hoe om apps te foutspoor wat nie werk nie.

Deïnstalleer apps wat jy nie gebruik nie

Jy kan ’n app weer aflaai as jy dit gedeïnstalleer het en dit later weer nodig het. Jy hoef nie die app te koop as jy daarvoor betaal het nie. Vind uit hoe om apps te deïnstalleer.

Vee die app se kasgeheue en data uit

Jy kan ’n app se kasgeheue en data gewoonlik met jou foon se Instellings-app uitvee. Instellings kan tussen fone verskil. Kry by jou toestelvervaardiger hulp vir meer inligting.

• Vee kasgeheue uit: Vee tydelike data uit. Sommige apps sal dalk stadig wees wanneer jy hulle weer oopmaak.
  • Vee databerging uit: Vee alle appdata permanent uit. Probeer eers die data binne die app uitvee.
Argiveer apps outomaties om spasie beskikbaar te maak

Jou toestel kan apps wat jy nie gereeld gebruik nie outomaties argiveer om spasie vir nuwe apps beskikbaar te maak. Wanneer hierdie instelling aan is, sal die apps wat jy nie gereeld gebruik nie, verwyder word, maar jou persoonlike data in die app sal gestoor word. Die app se ikoon sal op jou toestel bly. Jy sal die app weer kan aflaai, mits dit op Google Play beskikbaar is.

As jy ’n app probeer installeer, maar nie genoeg spasie het nie, word jy ingelig om apps outomaties te argiveer. Hoe om jou toestel te stel om apps outomaties te argiveer:

1. Maak die Play Winkel-app oop.
  2. Gaan na Instellings en dan Algemeen.
  3. Skakel Arigveer apps outomaties aan of af.
Vee flieks uit of skuif hulle

Vee afgelaaide lêers uit

Gaan na jou toestelvervaardiger se steundienswerf om uit te vind hoe om afgelaaide lêers te kry en te verwyder.

Kopieer lêers na ’n rekenaar

Jy kan lêers en vouers met ’n USB-kabel na ’n rekenaar skuif en dan op jou foon uitvee. Vind uit hoe om lêers tussen jou foon en rekenaar oor te dra.

Kyk hoeveel geheue daar is en maak beskikbaar

Jy hoef apps gewoonlik nie toe te maak nie. Maar as ’n app nie reageer nie, kan jy die app probeer toemaak of verplig om te stop. Vind uit hoe om apps te foutspoor wat nie werk nie.

Wenk: As jy meen jou app gebruik te veel geheue, kan jy die app uitvee. Vind uit hoe om apps te deïnstalleer.

Verwante hulpbronne