Använda Google Play med Wear OS

Du kan använda telefonen eller datorn för att installera appar och innehåll på andra enheter, till exempel på klockan eller till bilen.

Du kan även ladda ned appar och spel till Wear OS-klockan från Google Play Butik.

Tips! Klockan måste ha Wear OS 2 eller senare om det ska gå att använda appar från Play Butik. Så här tar du reda på vilken version du har på klockan.

Skaffa appar till klockan

1. Väck enheten genom att trycka på av/på-knappen.
  2. Tryck på av/på-knappen igen för att öppna menyn med appar.
  3. Scrolla ned och tryck på Google Play Butik Google Play.
  4. Leta upp en app:
    • Bläddra efter appar genom att scrolla ned till populära appkategorier som Utvalda appar, Registrera aktivitet och Urtavlor på telefonen. Tryck på en kategori för att se liknande appar.
    • Om du vill söka efter en ny app trycker du på Sök Sök. Om du vill tala in en sökfråga trycker du på Tala Microphone. Om du vill skriva in sökfrågan trycker du på Tangentbord Tangentbord.
  5. Ladda ned appen genom att trycka på den och följa anvisningarna på skärmen.
Skaffa appar till klockan med hjälp av en dator

Bläddra efter appar

1. Öppna avsnittet Wear OS i Play Butik.
  2. Sök eller bläddra efter appar.
  3. Välj ett objekt.
  4. Klicka på Installera (för objekt utan kostnad) eller på objektets pris.
  5. Välj Wear OS-enheten där det står Välj en enhet och klicka på Installera. Tips! Du kan behöva klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  6. Slutför transaktionen och ladda ned appen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Söka efter appar

Du kan även söka efter appar på play.google.com/store.

Tips! En app kan vara tillgänglig på Android-telefoner men inte på Wear OS-klockor. Om alternativet att installera appen på klockan inte visas är den antagligen inte kompatibel med Wear OS.

Skaffa appar till klockan med hjälp av en Android-telefon

När du installerar en app på telefonen som fungerar på Wear OS kan du även installera den på klockan.

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på telefonen.
  2. Installera en app på telefonen som även fungerar på Wear OS.
  3. När den har installerats tittar du på klockan. En avisering om appen bör visas.
  4. Installera appen på klockan genom att följa anvisningarna på skärmen.

Du kan använda klockan för att hitta alla appar som du har på telefonen som även fungerar på klockan. Följ anvisningarna under Skaffa appar till klockan ovan och leta upp kategorin Appar på telefonen.

Ta bort appar från klockan

Du kan ta bort appar från klockan i inställningsmenyn på klockan.

Vanliga frågor om att använda Google Play på Wear OS

Vilka appar på Google Play kan jag använda på klockan?

Alla appar som fungerar på Android-telefoner fungerar inte på Wear OS-enheter.

• Alla appar du hittar när du bläddrar eller söker efter appar på Wear OS-enheten fungerar på Wear OS.
  • Alla appar du hittar på Google Play på webben fungerar inte på klockan. Alla appar i avsnittet Wear OS i Play Butik fungerar dock. Om du installerar en app från webben och alternativet att installera appen på klockan inte visas är den antagligen inte kompatibel med Wear OS.

Ladda ned appar med ett annat konto

Om du vill använda ett annat konto gör du följande:

1. Väck enheten genom att trycka på av/på-knappen.
  2. Tryck på av/på-knappen igen för att öppna menyn med appar.
  3. Scrolla ned och tryck på Google Play Butik Google Play.
  4. Svep ned navigeringspanelen från skärmens övre del.
  5. Tryck på kontot Personer.
  6. Byt genom att trycka på ett annat konto.

Problem med pinkoden

Du kan använda pinkoden till Google-kontot om du vill köpa saker på klockan. Om du inte redan har en kan du välja en när du gör ditt första köp på Wear OS. Du kan behöva slutföra delar av konfigureringen på din mobila enhet.

Du kan ändra pinkoden till Google-kontot om det skulle behövas.

När behövs pinkoden?

Första gången du köper något väljer du hur ofta du behöver ange pinkoden. Om du vill ändra inställningen gör du det i menyn Inställningar.

1. Öppna Google Play Butik Google Play på klockan.
  2. Öppna inställningarna för Play Butik Inställningar.
  3. Tryck på Be om pinkod vid köp.
  4. Tryck på inställningen du vill använda.

Åtgärda en app som inte fungerar

Använda Play Butik på Wear OS med en iPhone

Använder du iPhone eller iPad måste klockan och telefonen vara anslutna till wifi om du vill använda Play Butik. Alla appar är inte tillgängliga för iPhone- och iPad-användare.