Google Play gebruiken met Wear OS

Je kunt je telefoon of computer gebruiken om apps en content op andere apparaten te installeren, zoals je smartwatch of auto.

Je kunt ook apps en games voor je Wear OS-smartwatch downloaden via de Google Play Store.

Tip: Als je apps uit de Play Store wilt gebruiken, moet je horloge Wear OS 2 of hoger gebruiken. Meer informatie over hoe je de versie van je horloge checkt

Apps voor je smartwatch downloaden

1. Druk op de aan/uit-knop op je horloge om het te activeren.
  2. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om het menu met apps te openen.
  3. Scroll omlaag en tik op de Google Play Store Google Play.
  4. Zoek een app:
    • Als je door apps wilt browsen, scroll je omlaag om populaire app-categorieën te bekijken, zoals Aanbevolen apps, Volg je activiteit en Wijzerplaten. Tik op een categorie om de gerelateerde apps te bekijken.
    • Tik op Zoeken Zoeken om een nieuwe app te zoeken. Tik op Spreken Microfoon om je zoekopdracht uit te spreken. Tik op Toetsenbord Toetsenbord om je zoekopdracht te typen.
  5. Tik op de app en volg de instructies op het scherm om de app te downloaden.
Apps voor je horloge downloaden via een computer

Browsen door apps

1. Ga naar het gedeelte Wear OS van de Play Store.
  2. Zoek of browse om apps te vinden.
  3. Selecteer een item.
  4. Klik op Installeren (voor kosteloze items) of op de prijs van het item.
  5. Selecteer bij Een apparaat kiezen je Wear OS-apparaat en klik op Installeren. Tip: Je moet misschien op de pijl-omlaag Pijl-omlaag klikken.
  6. Volg de instructies op het scherm om de transactie af te ronden en de app te downloaden.

Apps zoeken

Je kunt ook naar specifieke apps zoeken op play.google.com/store.

Tip: Niet alle apps die beschikbaar zijn voor Android-telefoons, zijn ook beschikbaar voor Wear OS-horloges. Als er geen optie is om de app te installeren op je horloge, werkt de app waarschijnlijk niet met Wear OS.

Apps voor je smartwatch downloaden via je Android-telefoon

Als je een app installeert die werkt met Wear OS op je telefoon, kun je de app ook installeren op je smartwatch.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je telefoon.
  2. Installeer een app op je telefoon die ook werkt op Wear OS.
  3. Nadat de app is geïnstalleerd, check je je horloge. Je ziet een melding over de app.
  4. Volg de instructies op het scherm om de app te installeren op je horloge.

Je kunt je horloge gebruiken om alle apps op je telefoon te vinden die ook werken op het horloge. Volg de bovenstaande instructies onder Apps voor je smartwatch downloaden en zoek de categorie Apps op je telefoon.

Apps verwijderen van je horloge

Je kunt apps van je smartwatch verwijderen via het menu met smartwatchinstellingen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van Google Play op Wear OS

Welke apps van Google Play kan ik gebruiken op mijn horloge?

Niet alle apps die werken met Android-telefoons, werken ook op Wear OS-apparaten.

• Als je browst of zoekt naar apps op je Wear OS-apparaat, werken alle apps die je ziet op Wear OS.
  • Als je Google Play op internet gebruikt, werken niet alle apps op je smartwatch. Alle apps in het gedeelte Wear OS van de Play Store werken wel. Als je probeert een app te installeren via internet en je geen optie krijgt om de app te installeren op je smartwatch, werkt de app waarschijnlijk niet met Wear OS.

Een ander account gebruiken om apps te downloaden

Zo gebruik je een ander account:

1. Druk op de aan/uit-knop om je apparaat te activeren.
  2. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om het menu met apps te openen.
  3. Scroll omlaag en tik op de Google Play Store Google Play.
  4. Swipe het zijmenu omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  5. Tik op je account Mensen.
  6. Tik op een ander account om over te schakelen.

Problemen met mijn pincode

Je kunt de pincode van je Google-account gebruiken om items te kopen op je horloge. Als je nog geen pincode hebt, kies je er een als je je eerste aankoop doet op Wear OS. Misschien moet je een deel van het instellen afronden op je mobiele apparaat.

Je kunt zo nodig de pincode van je Google-account wijzigen.

Wanneer je je pincode moet gebruiken

De eerste keer dat je iets koopt, kies je hoe vaak je de pincode moet opgeven. Je kunt de instelling wijzigen via het menu Instellingen:

1. Open de Google Play Store Google Play op je smartwatch.
  2. Ga naar de Play Store-instellingen Instellingen.
  3. Tik op Pincode vragen bij aankopen.
  4. Tik op de instelling die je wilt gebruiken.

Een app repareren die niet werkt

Als een app niet correct werkt, probeer je problemen met apps op te lossen.

De Play Store op Wear OS gebruiken met een iPhone

Als je een iPhone of iPad gebruikt, moeten je horloge en telefoon zijn verbonden met wifi om de Play Store te gebruiken. Niet alle apps zijn beschikbaar voor iPhone- of iPad-gebruikers.