Ändra hur snabbappar öppnas med länkar

Du kan ändra inställningarna för länkar så att en snabbapp eller en webbplats öppnas. Om du aktiverar Uppgradera webblänkar kan en snabbapp öppnas när du klickar på vissa länkar så att du kan använda några av appens funktioner utan att behöva installera den först. När inställningen är inaktiverad öppnas en webbplats med länken. Läs mer om snabbappar.

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Välj Snabbapp på Google Play.
  4. Aktivera eller inaktivera Uppgradera webblänkar.

Du kan alltid testa snabbappar genom att klicka på länkar som är märkta med Google Play, även när inställningen är inaktiverad.

Tips! Om alternativet Snabbapp på Google Play inte finns i inställningarna kanske det inte är tillgängligt på det slags enhet som du har.

Läs mer om snabbappar.

När du klickar på länken till en app (i sökresultat, e-postmeddelanden, annonser osv.) kan den appen i vissa fall öppnas med funktionen Snabbapp på Google Play så att du kan testa den innan du installerar den. Med appar av det slaget, s.k. snabbappar, kan du testa några av appens funktioner utan att behöva installera den.