Så här aktiverar eller inaktiverar du Snabbapp på Google Play

I inställningarna kan du ändra hur länkar till snabbappar eller webbplatser öppnas på enheten. Om du aktiverar Uppgradera webblänkar kan en snabbapp öppnas när du klickar på vissa länkar så att du kan använda några av appens funktioner utan att behöva installera den först. När inställningen är inaktiverad öppnas en webbplats med länken. Läs mer om snabbappar.

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställnignar följt av Allmänt följt av Snabbapp på Google Play.
  4. Aktivera eller inaktivera Uppgradera webblänkar.

Tips! Om alternativet Snabbapp på Google Play inte finns i inställningarna kanske det inte är tillgängligt på det slags enhet som du har.

Läs mer om snabbappar.

När du klickar på länken till en app (i sökresultat, e-postmeddelanden, annonser osv.) kan den appen i vissa fall öppnas med funktionen Snabbapp på Google Play så att du kan testa den innan du installerar den. Med appar av det slaget, s.k. snabbappar, kan du testa några av appens funktioner utan att behöva installera den.