Wijzigen hoe u instant-apps opent via links

U kunt uw instellingen wijzigen om links te openen in instant-apps of op websites. Als u 'Weblinks upgraden' inschakelt en op bepaalde links klikt, kan de instant-app worden geopend. U kunt dan bepaalde functies van de app gebruiken zonder de volledige app te installeren. Als de instelling is uitgeschakeld, wordt de link geopend op een website. Meer informatie over instant-apps

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Selecteer Google Play Instant.
  4. Schakel Weblinks upgraden in of uit.

Ook wanneer deze instelling is uitgeschakeld, kunt u instant-apps altijd blijven proberen door op links te klikken die zijn voorzien van het Google Play-merk.

Opmerking: Als u Google Play Instant niet ziet in uw instellingen, is deze instelling mogelijk niet beschikbaar voor uw apparaattype.

Meer informatie over instant-apps

Wanneer u op links naar een app klikt (vanuit zoekresultaten, e-mails, advertenties en meer), kunnen sommige apps worden geopend met Google Play Instant. U kunt de apps dan proberen voordat u ze installeert. In deze apps (zogenaamde 'instant-apps') kunt u bepaalde functies gebruiken zonder de volledige app te installeren.