Google Play Instant aan- of uitzetten

Je kunt in je instellingen wijzigen hoe je apparaat links opent in instant-apps of op websites. Als je Weblinks upgraden aanzet en op bepaalde links klikt, kan de instant-app worden geopend. Je kunt dan bepaalde functies van de app gebruiken zonder de volledige app te installeren. Als de instelling uitstaat, wordt de link geopend op een website. Meer informatie over instant-apps

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Google Play Instant.
  4. Zet Weblinks upgraden aan of uit.

Tip: Als je Google Play Instant niet ziet in je instellingen, is deze instelling misschien niet beschikbaar voor je apparaattype.

Meer informatie over instant-apps

Als je op links naar een app klikt (vanuit zoekresultaten, e-mails, advertenties en meer), kunnen sommige apps worden geopend met Google Play Instant. Je kunt de apps dan proberen voordat je ze installeert. In deze apps (zogenaamde instant-apps) kun je bepaalde functies gebruiken zonder de volledige app te installeren.