Titta på videor i HD, 4K UHD och HDR

Du kan välja videokvalitet för vissa filmer och tv-program som du köper på Google. Filmer och tv-program är oftast tillgängliga i HD (High Definition). HD-video har högre upplösning än SD-video (Standard Definition) vilket ger skarpare och tydligare bild.

Åtgärda problem med videokvalitet

Gör så här om en film eller ett tv-program spelas upp med lägre videokvalitet än väntat:

1. Kontrollera vilken videokvalitet du har köpt. Du kan bara titta på den kvalitet du har köpt och endast få den högsta kvalitet som enheten har stöd för. På kvittot i e-postmeddelandet ser du vilken videokvalitet du har köpt.
  2. Kontrollera internethastigheten. Du måste ha en internetanslutning på minst 2 Mbit/s för att spela upp en video i HD eller 4K.
  3. Kontrollera enhetens kompatibilitet och andra krav. Om du vill spela upp en video i högre kvalitet måste du använda en kompatibel enhet. Enheten kan behöva uppfylla andra krav beroende på videons kvalitet.
Om enheten uppfyller alla krav och videon ändå inte spelas upp i rätt kvalitet kontaktar du oss för att få hjälp.

När videor spelas upp i HD

Din möjlighet att spela upp videor i HD beror på licensavtal och kompatibilitet med enheten. Videon spelas upp i SD om

• den inte finns i HD
  • din bandbredd inte räcker till för att streama i HD
  • enhetens skärm inte uppfyller minimikraven.

Enhetskompatibilitet och andra krav

Om du vill spela upp en video i högre kvalitet måste du använda en kompatibel enhet. Beroende på videons kvalitet måste andra krav eventuellt uppfyllas.
Krav på HD-video

HD-uppspelning stöds på

• de flesta telefoner och surfplattor med Android
  • iOS-enheter med iOS 7 eller senare
  • Chromecast-enheter som används med en HD-tv
  • Android TV-enheter
  • Andra smart-tv:ar med en skärmupplösning över 720p
  • Safari-webbläsare i Safari vid uppspelning med YouTube.
Krav för 4K UHD-video

Följande krävs för att du ska kunna titta på video i 4K-UHD-kvalitet (Ultra High Definition):

• en kompatibel enhet:
    • Android TV-modeller med 4K, t.ex. Sony Bravia, Nvidia Shield
    • Chromecast Ultra ansluten till en 4K-TV
    • Chromecast med Google TV
  • en nedladdningshastighet på minst 15 Mbit/s
HDR-videokrav

När du köper något visas en ikon för antingen HDR , DV eller HDR10+ .

HDR är bara tillgängligt för videor i 4K UHD-kvalitet på kompatibla enheter:

• Sony 4K Bravia Android TV-modeller från 2016 eller senare
  • Chromecast Ultra när den har anslutits till en kompatibel tv
  • Chromecast med Google TV

Om tv:n har stöd för de olika HDR-formaten ska HDR-uppspelningen fungera automatiskt. Läs på tillverkarens supportwebbplats hur du ska göra för att spela upp i HDR.