Kontrollera din certifieringsstatus för Play Protect

Enheter som är Play Protect-certifierade

• har appar som ägs och har licensierats av Google
  • har klarat kompatibilitetstestet för Android.

Bara Play Protect-certifierade enheter får ha Googles appar, som Google Play Butik, installerade.

Verifiera status för enhetscertifiering

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Om för att kontrollera om enheten är Play Protect-certifierad.

Vad innebär det att en enhet inte är Play Protect-certifierad?

Om enheten inte är Play Protect-certifierad har Google inga uppgifter om resultatet av kompatibilitetstestet för Android.

Tänk på att

• enheter som inte är Play Protect-certifierade kanske inte är säkra
  • enheter som inte är Play Protect-certifierade kanske inte får uppdateringar av operativsystemet Android eller av appar
  • Google-appar på enheter som inte är Play Protect-certifierade är inte licensierade och kanske inte äkta
  • appar och funktioner på enheter som inte är Play Protect-certifierade kanske inte fungerar som de ska
  • data på enheter som inte är Play Protect-certifierade kanske inte säkerhetskopieras på ett säkert sätt.

Vad kan jag göra om enheten inte är Play Protect-certifierad?

Om enheten inte är Play Protect-certifierad rekommenderar vi att du kontaktar tillverkaren. Tala om att du vill ha en testad och Play Protect-certifierad enhet.