De Google Play-apps van je kind beheren

Als je via Family Link het Google-account van je kind beheert, kun je de apps beperken die je kind op bepaalde apparaten mag gebruiken.

Je kunt de apps van je kind alleen beheren als je kind een van de volgende apparaten gebruikt:

• Een Android-apparaat (met Android 5.1 of hoger)
  • Een Chromebook (met ChromeOS 71 of hoger)

Belangrijk: Er kunnen geen app-limieten worden ingesteld voor systeem-apps. Je kunt limieten instellen voor apparaten met Android 7 of hoger.

Kiezen welke apps van Google Play je kind mag gebruiken

Een app blokkeren of niet meer blokkeren

De app wordt binnen ongeveer 5 minuten geblokkeerd of niet meer geblokkeerd, of zodra het apparaat verbinding met internet heeft. Als je kind een app gebruikt op het moment dat je die wilt blokkeren, krijgt je kind 1 minuut voordat de app wordt geblokkeerd een waarschuwing om activiteiten af te ronden. De app wordt op alle Android-apparaten of Chromebooks van je kind geblokkeerd.

Belangrijk: Je kunt sommige apps niet blokkeren, omdat ze nodig zijn voor ouderlijk toezicht of het functioneren van het apparaat.

Family Link-app

Tik op de knop hieronder om naar de instellingen in het account van je kind te gaan die je het laatst hebt geopend via de Family Link-app:

Een app blokkeren of niet meer blokkeren in Family Link
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan App-limieten.
  4. Selecteer de app die je wilt toestaan of blokkeren.
  5. Tik op Blokkeren Blokkeren en dan Klaar.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.

Apps die altijd zijn toegestaan selecteren
Belangrijk: Apps die altijd zijn toegestaan, werken alleen voor kinderen die zijn ingelogd op een apparaat met Android 7 of hoger, maar niet op apparaten met Google Kids Space. Check welke versie van Android je kind gebruikt.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan App-limieten.
  4. Selecteer de gewenste app.
  5. Tik op Altijd toestaan always allow en dan Klaar.

Tips:

• Apps die altijd zijn toegestaan tellen niet mee voor de schermtijdlimieten van je kind en zijn niet beschikbaar als je kind een time-out heeft.
  • Als je op Vergrendelen tikt, zijn apps die altijd zijn toegestaan alleen beschikbaar als je deze instelling wijzigt via het vergrendelscherm op het apparaat.
    1. Selecteer Apparaten en dan het apparaat dat je wilt updaten.
    2. Tik op Instellingen voor vergrendelscherm en dan Apps die altijd zijn toegestaan.
Apps die altijd zijn toegestaan bewerken
Belangrijk: Apps die altijd zijn toegestaan, werken alleen voor kinderen die zijn ingelogd op een apparaat met Android 7 of hoger, maar niet op apparaten met Google Kids Space. Check welke versie van Android je kind gebruikt.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan App-limieten.
  4. Selecteer de gewenste app.

Hier kun je een van de volgende opties selecteren:

• Altijd toestaan always allow.
  • Een tijdslimiet instellen Limiet instellen
  • Een app blokkeren Blokkeren

Tips:

• Apps die altijd zijn toegestaan tellen niet mee voor de schermtijdlimieten van je kind en zijn niet beschikbaar als je kind een time-out heeft.
  • Als je op Vergrendelen tikt, zijn apps die altijd zijn toegestaan alleen beschikbaar als je deze instelling wijzigt via het vergrendelscherm op het apparaat.
    1. Selecteer Apparaten en dan het apparaat dat je wilt updaten.
    2. Tik op Instellingen voor vergrendelscherm en dan Apps die altijd zijn toegestaan.
Voorkomen dat je kind apps voor volwassenen downloadt

Je kunt ouderlijk toezicht instellen om de content te beperken die je kind kan downloaden of kopen op Google Play.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan Contentbeperkingen en dan Google Play.
  4. Selecteer onder Contentbeperkingen de gewenste filters:
    • Apps, games, films en tv: Kies het hoogste volwassenheidsniveau dat je voor het downloaden of kopen van content wilt toestaan.
    • Muziek en boeken: Kies of je downloads en aankopen van expliciete content wilt beperken.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.

Ongepaste content markeren

Google Play

Check eerst of de content de badge Goedgekeurd door docenten Sterbadge voor gezinnen heeft. Als de badge Goedgekeurd door docenten bij de content staat, sla je de onderstaande stappen over en meld je een probleem met gezinsvriendelijke content. Volg anders de stappen hieronder.

Apps, games en muziek op Play

1. Open de Play Store-app Play Store op het apparaat van je kind.
  2. Tik op de ongepaste muziek, app of game.
  3. Tik onderaan de pagina op Markeren als ongepast.
  4. Kies de reden waarom je vindt dat de content ongepast is.
  5. Tik op Sturen.
De rechten voor het Play Games-profiel van je kind wijzigen

Belangrijk: Als je het Play Games-profiel van je kind aanzet, wordt je kind automatisch ingelogd als het een ondersteunde game opent.

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan Contentbeperkingen.
  4. Tik op Google Playen dan Google Play Games.
  5. Selecteer Het Play Games-profiel van je kind goedkeuren of Het Play Games-profiel van je kind verwijderen.

Tips:

• De Play Games-instelling wordt alleen getoond op je eigen apparaat nadat je kind om toestemming heeft gevraagd.
  • Profielen van accounts onder toezicht kunnen hun gameplay niet opnemen en delen.
  • Profielen van accounts onder toezicht kunnen geen vrienden hebben in Play Games.
  • Profielen van accounts onder toezicht krijgen een automatisch gegenereerde gamertag.
  • Niet alle games ondersteunen automatisch inloggen met een Play Games-profiel voor kinderen.

Je kunt een Play Games-profiel maken als je dit nog niet hebt gedaan:

1. Ga op het apparaat van je kind naar de Android-instellingen Instellingen.
  2. Tik op Google en dan Alle services en dan Instellingen voor Google-apps.
  3. Tik op Play Games en dan Profiel maken.
  4. Selecteer een gamernaam en avatar voor je kind.
  5. Tik op Opslaan.
  6. Tik op Persoonlijk vragen om het nieuwe profiel op het apparaat van je kind goed te keuren.
  7. Voer het wachtwoord van je ouderaccount in.

Zo schakel je over naar een ander Play Games-profiel:

1. Ga op het apparaat van je kind naar de Android-instellingen Instellingen.
  2. Tik op Google en dan Instellingen voor Google-apps.
  3. Tik op Play Games en dan Inlogaccount.
  4. Wijzig je profiel voor:
    • Alle games
    • Specifieke games
Ouderlijk toezicht instellen voor Play Games

Met ouderlijk toezicht zie je nog steeds dezelfde games in de Play Games-app, ook de games die je hebt gekocht en aanbevolen games.

Als je een game probeert te installeren via de Play Games-app, word je doorgeleid naar de Play Store-app. De instellingen voor ouderlijk toezicht kunnen daar de toegang beperken.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Instellingen beheren en dan Google Play.
  4. Tik op het type content dat je wilt filteren.
  5. Kies hoe je wilt filteren of de toegang wilt beperken.

Tip: Je kunt deze instelling ook beheren door naar g.co/YourFamily te gaan en op de naam van je kind te klikken.

De app-activiteit van je kind checken

Je kunt checken hoeveel tijd je kind besteedt in apps op Android-apparaten of Chromebooks. De tijd wordt bijgehouden als de app open is op het scherm, maar niet als deze op de achtergrond actief is.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Hoogtepunten en dan Schermtijd.

Problemen oplossen

Mijn kind gebruikt een app van Google Play die ik niet geschikt vind

Als je kind toegang heeft tot een app die je niet geschikt vindt, kun je de instructies hierboven volgen om de app te blokkeren.

Als je elke app wilt goedkeuren die je kind downloadt of koopt, wijzig je de instellingen voor aankoopgoedkeuring van je kind.

Belangrijk: Je kind heeft geen aanvullende toestemming nodig om apps te downloaden die je eerder hebt geïnstalleerd of goedgekeurd, of apps die beschikbaar zijn via je Google Play-gezinsbibliotheek.

Ik wil apps met mijn gezin delen

Je kunt de Google Play-gezinsbibliotheek instellen om betaalde apps die in aanmerking komen met je gezin te delen.

Belangrijk: Als je ouderlijk toezicht voor je kind instelt, krijgt je kind alleen apps te zien die voldoen aan de instellingen voor ouderlijk toezicht die je hebt gekozen.

Foutmelding 'Deze app is momenteel niet beschikbaar voor kinderen'

Kinderen krijgen deze foutmelding als ze een Google-app proberen te downloaden die niet beschikbaar is voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land).

Ik wil de app-activiteit van mijn kind niet volgen

Als je de app-activiteit van je kind niet wilt volgen, kun je de aanvullende instelling 'App-activiteit in Family Link' uitzetten.

Belangrijk: Als je deze instelling uitzet, worden de gegevens over de app-activiteit van je kind uit Family Link verwijderd.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan Accountinstellingen.
  4. Tik op Privacyinstellingen en dan App-activiteit in Family Link.
  5. Volg de instructies op het scherm.