Lapsen Google Play ‑sovellusten tarkistaminen

Kun valvot lapsen Google-tiliä Family Linkin avulla, voit halutessasi rajoittaa lapsen sovellusten käyttöä tietyillä laitteilla.

Voit tarkistaa lapsen sovellukset, jos lapsen laite on

• Android-laite, jossa on Android 5.1 tai uudempi
  • Chromebook, jossa on ChromeOS-versio 71 tai uudempi.

Tärkeää: Järjestelmäsovelluksille ei voi asettaa käyttörajoja. Voit asettaa rajoituksia laitteisiin, joiden käyttöjärjestelmä on Android 7 tai uudempi.

Lapsen Google Play ‑sovellusten valitseminen

Sovelluksen estäminen tai salliminen

Sovellus estetään tai esto kumotaan noin viidessä minuutissa tai kun laite yhdistetään internetiin. Jos lapsi käyttää sovellusta samaan aikaan kun estät sen, hän saa yhden minuutin toimintansa viimeistelyyn ennen kuin sovellus estetään. Eston jälkeen sovelluksen pitäisi olla estettynä lapsen kaikilta Android-laitteilta ja Chromebookeilta.

Tärkeää: Jotkut sovellukset ovat tarpeellisia käytönvalvonta-asetusten tai lapsen laitteen toiminnan kannalta. Tällaisia sovelluksia ei voi estää.

Family Link ‑sovellus

Voit siirtyä lapsen tilin asetuksiin, joita käytit viimeksi Family Link ‐sovelluksessa, napauttamalla alla olevaa painiketta:

Estä tai salli sovellus Family Linkissä
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetuksetja sitten Sovellusrajoitukset.
  4. Valitse sovellus, jonka haluat sallia tai estää.
  5. Valitse Estä Estä ja sitten Valmis.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.

Aina sallittujen sovellusten valitseminen
Tärkeää: Aina sallitut sovellukset ovat käytettävissä vain, jos lapsi on kirjautunut laitteelle, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7 tai uudempi (paitsi jos laitteella on Google Kids Space). Tarkista, mitä Android-versiota lapsi käyttää.
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse haluamasi sovellus.
  5. Valitse Sallittu aina always allow ja sitten Valmis.

Vinkkejä:

• Aina sallitut sovellukset eivät kuluta lapselle asetettua käyttöaikaa, mutta niitä ei voi käyttää laitepaussin aikana.
  • Jos valitset "Lukitse", aina sallitut sovellukset eivät ole käytettävissä, ellet muuta asetusta laitteen lukitusnäytöltä.
    1. Valitse Laitteet ja sitten valitse laite, jonka haluat päivittää.
    2. Valitse Lukitusnäytön asetukset ja sitten Aina sallitut sovellukset.
Aina sallittujen sovellusten muokkaaminen
Tärkeää: Aina sallitut sovellukset ovat käytettävissä vain, jos lapsi on kirjautunut laitteelle, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7 tai uudempi (paitsi jos laitteella on Google Kids Space). Tarkista, mitä Android-versiota lapsi käyttää.
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse haluamasi sovellus.

Tästä kohdasta voit valita haluamasi vaihtoehdon:

• Salli aina always allow.
  • Aseta aikaraja Rajan asettaminen.
  • Estä sovellus Estä.

Vinkkejä:

• Aina sallitut sovellukset eivät kuluta lapselle asetettua käyttöaikaa, mutta niitä ei voi käyttää laitepaussin aikana.
  • Jos valitset "Lukitse", aina sallitut sovellukset eivät ole käytettävissä, ellet muuta asetusta laitteen lukitusnäytöltä.
    1. Valitse Laitteet ja sitten valitse laite, jonka haluat päivittää.
    2. Valitse Lukitusnäytön asetukset ja sitten Aina sallitut sovellukset.
Näin voit estää lasta lataamasta aikuisille suunnattuja sovelluksia

Voit ottaa käyttöön lapsilukon rajoittaaksesi sisältöä, jota lapsesi voi ladata tai ostaa Google Playsta.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten Google Play.
  4. Valitse Sisältörajoitukset-kohdasta haluamasi suodattimet:
    • Sovellukset, pelit, elokuvat ja TV: Valitse korkein ikärajoitustaso, jonka sisällön lataamisen tai ostamisen haluat sallia.
    • Musiikki ja kirjat: Valitse, haluatko rajoittaa voimakasta kielenkäyttöä sisältävän sisällön lataamista ja ostamista.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.

Sopimattomasta sisällöstä ilmoittaminen

Google Play

Tarkista ensin, onko sisällössä Opettajien hyväksymä ‐merkki Perhesisällön tähtimerkki. Jos näet Opettajien hyväksymä ‐merkin, ohita alla olevat ohjeet ja ilmoita perhesisältöä koskevasta ongelmasta. Seuraa muussa tapauksessa alla olevia ohjeita.

Playn sovellukset, pelit ja musiikki

1. Avaa Play Kauppa ‑sovellus Play Kauppa lapsen laitteella.
  2. Napauta sopimatonta musiikkikappaletta, sovellusta tai peliä.
  3. Napauta sivun alareunasta Ilmoita sopimattomaksi.
  4. Valitse, miksi sisältö on mielestäsi sopimatonta.
  5. Valitse Lähetä.
Lapsen Play-peliprofiililupien muuttaminen

Tärkeää: Kun laitat lapsen Play-peliprofiilin päälle, lapsi kirjataan automaattisesti sisään, kun hän avaa tuetun pelin.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteella.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset.
  4. Valitse Google Play ja sitten Google Play Pelit.
  5. Valitse Hyväksy lapsen Play-peliprofiili tai Poista lapsen Play-peliprofiili.

Vinkkejä:

• Play Pelit ‐asetus näkyy vanhemman laitteella vasta, kun lapsi pyytää suostumusta.
  • Valvotun tilin kautta luoduilla profiileilla ei voi tallentaa tai jakaa pelaamista.
  • Valvotun tilin kautta luoduilla profiileilla ei voi olla kavereita Play Peleissä.
  • Valvotun tilin kautta luoduille profiileille annetaan automaattisesti luotu pelaajatagi.
  • Kaikki pelit eivät tue automaattista kirjautumista lapsen Play-peliprofiililla.

Play-peliprofiilin voi luoda seuraavasti:

1. Avaa lapsen laitteella Android-asetukset Asetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Kaikki palvelut ja sitten Google-sovellusten asetukset.
  3. Valitse Play Pelit ja sitten Luo profiili.
  4. Valitse pelaajanimi ja avatar.
  5. Valitse Tallenna.
  6. Voit hyväksyä uuden profiilin lapsen laitteella napauttamalla Kysy kasvotusten.
  7. Lisää vanhemman salasana.

Näin voit vaihtaa toiseen Play-peliprofiiliin:

1. Avaa lapsen laitteella Android-asetukset Asetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Google-sovellusten asetukset.
  3. Valitse Play Pelit ja sitten Sisäänkirjautumistili.
  4. Vaihda profiilia:
    • Kaikki pelit
    • Osa peleistä
Lapsilukon lisääminen Play Peleihin

Lapsilukko ei vaikuta Play Pelit ‑sovelluksessa näkyviin peleihin, kuten ostamiisi peleihin tai suosituksiin.

Jos yrität asentaa jonkin pelin Play Pelit ‑sovelluksen kautta, sinut ohjataan Play Kauppa ‑sovellukseen, jossa lapsilukko saattaa rajoittaa sisällön käyttöä.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Muuta asetuksia ja sitten Google Play.
  4. Valitse suodatettavan sisällön tyyppi.
  5. Valitse, miten käyttöä rajoitetaan tai suodatetaan.

Vinkki: Voit muokata asetusta myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.

Lapsen sovellustoiminnan tarkistaminen

Voit tarkistaa, kuinka paljon aikaa lapsi viettää sovellusten parissa Android-laitteilla tai Chromebookeilla. Sovelluksen käyttöaikaa mitataan, kun sovellus on avattuna ja näkyy näytöllä, mutta ei sen ollessa käynnissä taustalla.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Kohokohdat ja sitten Käyttöaika.

Ratkaisuja ongelmiin

Lapseni käyttää Google Playn sovellusta, jota en halua hänen käyttävän

Jos lapsella on käytössä sovellus, jota et halua hänen käyttävän, estä kyseinen sovellus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Jos haluat erikseen hyväksyä kaikki lapsen lataamat tai ostamat sovellukset, muuta lapsen ostosten hyväksynnän asetuksia.

Tärkeää: Sinun ei tarvitse hyväksyä erikseen sellaisia sovelluksia, jotka on asennettu tai hyväksytty aiemmin tai jotka ovat saatavilla Play Koko perheen kirjaston kautta.

Haluan jakaa sovelluksia perheeni kanssa

Voit ottaa Google Play Koko perheen kirjaston käyttöön ja jakaa kelpuuttamiasi maksullisia sovelluksia sieltä perheellesi.

Tärkeää: Jos otat käyttöön lapsilukon, lapsi ei näe sovelluksia, jotka eivät täytä valitsemiasi lapsilukkoasetuksia.

Sovellusta ei tällä hetkellä ole saatavilla lapsille ‑virhe

Lapsi näkee tämän virheen, jos hän yrittää ladata Google-sovelluksen, jota ei ole saatavilla alle 13-vuotiaille (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmille).

En halua seurata lapsen sovellustoimintaa

Jos et halua valvoa lapsen sovellustoimintaa, voit laittaa ylimääräisen Family Linkin sovellustoiminta ‑asetuksen pois päältä.

Tärkeää: Jos laitat tämän asetuksen pois päältä, lapsen Family Link ‐sovellustoimintadata poistetaan.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Tilin asetukset.
  4. Valitse Yksityisyysasetukset ja sitten Family Linkin sovellustoiminta.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Muita artikkeleita