Administrer dit barns Google Play-apps

Når du bruger Family Link til at administrere dit barns Google-konto, kan du vælge at begrænse de apps, dit barn kan bruge på bestemte enheder.

For at dit barns apps kan administreres, skal dit barn bruge en af følgende enheder:

• En Android-enhed (med Android 5.1 eller nyere)
  • En Chromebook (med ChromeOS version 71 eller nyere)

Vigtigt! Der må ikke være angivet appgrænser for systemapps. Du kan angive grænser for enheder med Android 7 eller nyere.

Vælg, hvilke apps fra Google Play dit barn må bruge

Bloker eller fjern blokeringen af en app

I løbet af ca. 5 minutter, eller når enheden får forbindelse til internettet, bliver appen blokeret, eller blokeringen bliver fjernet. Hvis appen er i brug på det tidspunkt, hvor du blokerer den, får dit barn en advarsel om, at dit barn har 1 minut til at afslutte, inden appen bliver blokeret. Appen skulle gerne være blokeret på alle dit barns Android-enheder eller Chromebooks.

Vigtigt! Visse apps kan ikke blokeres, fordi de er påkrævet, for at indstillinger til forældreovervågning kan fungere, eller for at dit barns enhed kan fungere.

Appen Family Link

For at gå til det barns kontoindstillinger, som du sidst åbnede i Family Link-appen, skal du trykke på knappen nedenfor:

Bloker eller fjern blokeringen af en app i Family Link
  1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styring og derefter Appgrænser.
  4. Vælg den app, du vil tillade eller blokere.
  5. Tryk på Bloker Bloker og derefter Udfør.

Tips!

• Indstillingerne bliver ikke ændret, uanset om dit barn kan styre sine egne kontoindstillinger eller ej. Vi anbefaler, at forældre sørger for, at indstillingerne er korrekte, efter de ændrer barnets kontrol over egne kontoindstillinger.
  • Du kan også administrere dit barns konto, når du klikker på dit barns navn på g.co/YourFamily.

Vælg dine altid tilladte apps
Vigtigt! Apps, der altid er tilladt, understøttes kun til børn, som er logget ind på Android 7 eller nyere, med undtagelse af dem, der bruger Google Kids Space. Se, hvilken version af Android dit barn bruger.
  1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styringselementer og derefter Appgrænser.
  4. Vælg en app.
  5. Tryk på Tillad altid always allow og derefter Udfør.

Tip!

• Altid tilladte apps tæller ikke med i dit barns grænser for skærmtid og er ikke tilgængelige efter sengetid, når dit barn har pausetid.
  • Hvis du trykker på "Lås", er altid tilladte apps ikke tilgængelige, medmindre du ændrer denne indstilling via låseskærmen på enheden.
    1. Vælg Enheder og derefter den enhed, du vil opdatere.
    2. Tryk på Indstillinger for låseskærm og derefter Altid tilladte apps.
Rediger dine altid tilladte apps
Vigtigt! Apps, der altid er tilladt, understøttes kun til børn, som er logget ind på Android 7 eller nyere, med undtagelse af dem, der bruger Google Kids Space. Se, hvilken version af Android dit barn bruger.
  1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styringselementer og så Appgrænser.
  4. Vælg en app.

Herfra kan du vælge følgende:

• Tillad altid always allow.
  • Angiv en tidsgrænse Angiv grænse.
  • Bloker en app Bloker.

Tip!

• Altid tilladte apps tæller ikke med i dit barns grænser for skærmtid og er ikke tilgængelige efter sengetid, når dit barn har pausetid.
  • Hvis du trykker på "Lås", er altid tilladte apps ikke tilgængelige, medmindre du ændrer denne indstilling via låseskærmen på enheden.
    1. Vælg Enheder og derefter den enhed, du vil opdatere.
    2. Tryk på Indstillinger for låseskærm og derefter Altid tilladte apps.
Din godkendelse af nye apps i Google Play er påkrævet

Få mere at vide om, hvordan du administrerer dit barns godkendelse af køb i Google Play.

Vær med til at forhindre dit barn i at downloade apps med voksenindhold

Du kan konfigurere børnesikring for at begrænse det indhold i Google Play, dit barn kan downloade eller købe.

1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styring og derefter Indholdsbegrænsninger og derefter Google Play.
  4. Vælg dine filtre under "Indholdsbegrænsninger":
    • Apps, spil, film og tv-serier: Vælg det højeste modenhedsniveau for indhold, du vil give mulighed for at downloade eller købe.
    • Musik og bøger: Vælg, om du vil begrænse downloads eller køb af eksplicit indhold.

Tips!

• Indstillingerne bliver ikke ændret, uanset om dit barn kan styre sine egne kontoindstillinger eller ej. Vi anbefaler, at forældre sørger for, at indstillingerne er korrekte, efter de ændrer barnets kontrol over egne kontoindstillinger.
  • Du kan også administrere dit barns konto, når du klikker på dit barns navn på g.co/YourFamily.

Rapportér upassende indhold

Google Play

Start med at tjekke, om indholdet har badget "Godkendt af lærere" Familiestjerne. Hvis du kan se badget "Godkendt af lærere", skal du springe nedenstående trin over og rapportere et problem med indhold til familier. Ellers kan du følge vejledningen nedenfor.

Apps, spil og musik i Play

1. Åbn appen Play Butik Play Butik på dit barns enhed.
  2. Tryk på det upassende indhold (musik, app eller spil).
  3. Tryk på Rapportér som upassende nederst på siden.
  4. Vælg årsagen til, at du finder indholdet upassende.
  5. Tryk på Send.
Rediger tilladelserne for dit barns profil i Play Spil

Vigtigt! Når du aktiverer dit barns profil i Play Spil, bliver barnet automatisk logget ind, når barnet åbner et understøttet spil.

1. Åbn appen Family Link Family Link på din enhed.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styring og derefter Indholdsbegrænsninger.
  4. Tryk på Google Play og derefter Google Play Spil.
  5. Vælg Godkend barnets profil i Play Spil eller Slet barnets profil i Play Spil.

Tips!

• Indstillingen Play Spil vises kun på din forældreenhed, når dit barn anmoder om samtykke.
  • Profiler på forældrestyrede konti kan ikke optage og dele deres gameplay.
  • Profiler på forældrestyrede konti kan ikke have venner i Play Spil.
  • Profiler på forældrestyrede konti får et automatisk genereret gamertag.
  • Det er ikke alle spil, der understøtter automatisk login med en profil for børn i Play Spil.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du oprette en profil i Play Spil:

1. Gå til Android-indstillingerne Indstillinger på dit barns enhed.
  2. Tryk på Google og derefter Alle tjenester og derefter Indstillinger for Google-apps.
  3. Tryk på Play Spil og derefter Opret en profil.
  4. Vælg dit spillernavn og din avatar.
  5. Tryk på Gem.
  6. Tryk på Spørg selv for at godkende den nye profil på barnets enhed.
  7. Angiv din forældreadgangskode.

Sådan skifter du til en anden profil i Play Spil:

1. Gå til Android-indstillingerne Indstillinger på dit barns enhed.
  2. Tryk på Google og derefter Indstillinger for Google Apps.
  3. Tryk på Play Spil og derefter Konto til login.
  4. Skift din profil for:
    • Alle spil
    • En undergruppe af spil
Brug børnesikring i Play Spil

Børnesikring ændrer ikke, hvilke spil du ser i appen Play Spil, inklusive de spil, du har købt eller fået anbefalet.

Hvis du forsøger at installere et spil ved hjælp af appen Play Spil, sendes du videre til appen Play Butik, hvor dine indstillinger for børnesikring kan begrænse adgangen.

1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Administrer indstillinger og derefter Google Play.
  4. Tryk på den type indhold, du vil filtrere.
  5. Vælg, hvordan du vil filtrere eller begrænse adgangen.

Tip! Du kan også administrere denne indstilling ved at klikke på dit barns navn på g.co/YourFamily.

Se dit barns appaktivitet

Du kan tjekke, hvor meget tid dit barn bruger på apps på sine Android-enheder eller Chromebooks. Tiden registreres, når appen er åben, og vises på skærmen, men ikke når appen arbejder i baggrunden.

1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Højdepunkter og derefter Skærmtid.

Find og ret fejl

Mit barn bruger en app fra Google Play, som jeg ikke vil have, at barnet har

Hvis dit barn har adgang til en app, som du ikke vil have, at dit barn bruger, skal du følge vejledningen ovenfor for at blokere appen.

Hvis du vil godkende alle de apps, dit barn downloader eller køber, kan du ændre dit barns indstillinger for godkendelse ved køb.

Vigtigt! De apps, du tidligere har installeret eller godkendt, eller som er tilgængelige via Play Familiesamling, kræver ikke yderligere godkendelse, før dit barn kan downloade dem.

Jeg vil dele apps med min familie

Du kan konfigurere Google Play Familiesamling til at dele kvalificerede betalingsapps med din familie.

Vigtigt! Hvis du konfigurerer børnesikring for dit barn, kan dit barn ikke se de apps, der ikke opfylder de valgte børnesikringsindstillinger.

Fejlen "Denne app er ikke tilgængelig for børn i øjeblikket"

Dit barn ser denne fejl, hvis dit barn prøver at downloade en Google-app, der ikke er tilgængelig for børn under 13 år (eller den fastsatte minimumsalder i dit land).

Jeg vil ikke registrere mit barns appaktivitet

Hvis du ikke vil holde øje med dit barns appaktivitet, kan du deaktivere indstillingen for yderligere Family Link-appaktivitet.

Vigtigt! Hvis du deaktiverer denne indstilling, slettes dit barns Family Link-appaktivitetsdata.

1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styring og derefter Kontoindstillinger.
  4. Tryk på Privatlivsindstillinger og derefter Family Link-appaktivitet.
  5. Følg vejledningen på skærmen.