Bestuur jou kind se Google Play-apps

As jy Family Link gebruik om jou kind se Google-rekening te bestuur, kan jy kies om die apps wat jou kind op sekere toestelle kan gebruik, te beperk.

Om jou kind se apps te bestuur, moet jou kind een van die volgende toestelle gebruik:

• ’n Android-toestel (wat Android 5.1 of nuwer gebruik)
  • ’n Chromebook (wat Chrome OS-weergawe 71 of nuwer gebruik)

Belangrik: Jy kan nie applimiete op stelselapps plaas nie. Jy kan limiete stel vir toestelle wat werk met Android 7 en nuwer.

Kies watter apps vanaf Google Play jou kind kan gebruik

Blokkeer of deblokkeer ’n app

Die app sal oor ongeveer 5 minute geblokkeer of gedeblokkeer word, of sodra die toestel aan die internet koppel. As jou kind besig is om die app te gebruik wanneer jy dit blokkeer, sal hulle ’n waarskuwing kry om binne 1 minuut klaar te maak voordat die app geblokkeer word. Die app behoort op al jou kind se Android-toestelle of Chromebooks geblokkeer te wees.

Belangrik: Sommige apps kan nie geblokkeer word nie omdat hulle nodig is om ouertoesiginstellings te laat werk, of om jou kind se toestel te laat werk.

Family Link-app

Tik op die knoppie hier onder om na die kind se rekeninginstellings te gaan wat jy laas in die Family Link-app besoek het:

Blokkeer of deblokkeer ’n app op Family Link
  1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Applimiete.
  4. Kies die app wat jy wil toelaat of blokkeer.
  5. Tik op Blokkeer Block en dan Klaar.

Wenke:

• Die feit dat jou kind hul eie rekeninginstellings kan kontroleer verander nie die instellings self nie. Ons beveel aan dat ouers seker maak dat die instellings korrek is nadat hulle hierdie kontrole verander.
  • Jy kan ook jou kind se rekening bestuur deur op jou kind se naam te klik by g.co/YourFamily.

Kies jou programme wat altyd toegelaat word
Belangrik: Apps wat altyd toegelaat word, word net gesteun vir kinders wat aangemeld is op Android 7+-toestelle, behalwe dié wat Google Kids Space gebruik. Kyk watter weergawe van Android jou kind gebruik.
  1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Appbeperkings.
  4. Kies jou gewenste app.
  5. Tik op Laat Altyd Toe always allow en dan Klaar.

Wenke:

• Apps wat altyd toegelaat word, tel nie teen jou kind se skermtydlimiete nie en is nie beskikbaar wanneer jou kind in Aftyd is nie.
  • As jy op “Sluit” tik, is apps wat altyd toegelaat word nie beskikbaar nie, tensy jy hierdie instelling verander vanaf die toestel se sluitskerm.
    1. Kies Toestelle en dan die toestel wat jy wil opdateer.
    2. Tik op Sluitskerminstellings en dan Apps wat altyd toegelaat word.
Wysig jou programme wat altyd toegelaat word
Belangrik: Apps wat altyd toegelaat word, word net gesteun vir kinders wat aangemeld is op Android 7+-toestelle, behalwe dié wat Google Kids Space gebruik. Kyk watter weergawe van Android jou kind gebruik.
  1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Appbeperkings.
  4. Kies jou gewenste app.

Jy kan van hier af ’n opsie kies vir:

• Laat altyd toe always allow.
  • Stel ’n tydlimiet Set limit.
  • Blokkeer ’n app Block.

Wenke:

• Apps wat altyd toegelaat word, tel nie teen jou kind se skermtydlimiete nie en is nie beskikbaar wanneer jou kind in Aftyd is nie.
  • As jy op “Sluit” tik, is apps wat altyd toegelaat word nie beskikbaar nie, tensy jy hierdie instelling verander vanaf die toestel se sluitskerm.
    1. Kies Toestelle en dan die toestel wat jy wil opdateer.
    2. Tik op Sluitskerminstellings en dan Apps wat altyd toegelaat word.
Help verhoed dat jou kind apps vir volwassenes aflaai

Jy kan ouerkontroles opstel om die inhoud te beperk wat jou kind van Google Play af kan aflaai of koop.

1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan Google Play.
  4. Kies jou filters onder “Inhoudbeperkings”:
    • Apps, speletjies, flieks en TV: Kies die hoogste volwassenheidsvlak van inhoud wat jy vir aflaai of aankoop wil toelaat.
    • Musiek en boeke: Kies of jy aflaaie of aankope van eksplisiete inhoud wil beperk.

Wenke:

• Die feit dat jou kind hul eie rekeninginstellings kan kontroleer verander nie die instellings self nie. Ons beveel aan dat ouers seker maak dat die instellings korrek is nadat hulle hierdie kontrole verander.
  • Jy kan ook jou kind se rekening bestuur deur op jou kind se naam te klik by g.co/YourFamily.

Vlag onvanpaste inhoud

Google Play

Kyk eers of die inhoud die “Goedgekeur deur Onderwysers”-kenteken Gesinsterkenteken het. As jy die “Goedgekeur deur Onderwysers”-kenteken sien, kan jy die stappe hier onder oorslaan en ’n probleem met gesinsinhoud aangee. Anders kan jy die stappe hier onder volg.

Play, apps, speletjies en musiek

1. Maak die Play Winkel-app Play Winkel op jou kind se toestel oop.
  2. Tik op die onvanpaste musiek, app of speletjie.
  3. Tik op Vlag as onvanpas aan die onderkant van die bladsy.
  4. Kies die rede waarom jy dink hierdie inhoud is onvanpas.
  5. Tik op Dien in.
Verander jou kind se Play Speletjies-profieltoestemmings

Belangrik: Wanneer jy jou kind se Play Speletjies-profiel aanskakel, word jou kind outomaties aangemeld wanneer hulle ’n gesteunde speletjie oopmaak.

1. Maak die Family Link-app Family Link op jou toestel oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings.
  4. Tik op Google Play en dan Google Play Speletjies.
  5. Kies Keur kind se Play Speletjies-profiel goed of Vee kind se Play Speletjies-profiel uit.

Wenke:

• Die Play Speletjies-instellings verskyn net op jou ouertoestel sodra jou kind toestemming versoek.
  • Rekeningprofiele onder toesig kan nie hul speluitleg opneem of deel nie.
  • Rekeningprofiele onder toesig kan nie vriende in Play Speletjies hê nie
  • Rekeningprofiele onder toesig sal ’n outogegenereerde speletjiespelermerker ontvang.
  • Nie alle speletjies ondersteun outomatiese aanmelding met ’n Play Speletjies-profiel vir kinders nie.

Jy kan ’n Play Speletjies-profiel maak as jy dit nog nie gedoen het nie:

1. Gaan na Android-instellings Instellings op jou kind se toestel.
  2. Tik op Google en dan Alle dienste en dan Instellings vir Google-apps.
  3. Tik opPlay Speletjies en dan Skep ’n profiel.
  4. Kies jou spelernaam en -avatar.
  5. Tik op Stoor.
  6. Tik op Vra self om die nuwe profiel op die kind se toestel goed te keur.
  7. Voer jou ouerwagwoord in.

Skakel so na ’n ander Play Speletjies-profiel oor:

1. Gaan na Android-instellings Instellings op jou kind se toestel.
  2. Tik op Google en dan Instellings vir Google-apps.
  3. Tik op Play Speletjies en dan Aanmeldrekening.
  4. Verander jou profiel vir:
    • Alle speletjies
    • ’n Substel van speletjies
Stel ouerkontroles in Play Speletjies

Ouerkontroles verander nie die speletjies wat jy in die Play Speletjies-app sien nie, insluitend speletjies wat jy gekoop het of aanbeveelde speletjies.

As jy probeer om ’n speletjie deur die Play Speletjies-app te installeer, sal jy na die Play Winkel-app toe geneem word waar jou ouerkontrolesinstellings toegang kan beperk.

1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Bestuur instellings en dan Google Play.
  4. Tik op die tipe inhoud wat jy wil filtreer.
  5. Kies hoe om toegang te filtreer of te beperk.

Wenk: Jy kan hierdie instelling ook bestuur deur by g.co/YourFamily jou kind se naam te klik.

Gaan jou kind se appaktiwiteit na

Jy kan nagaan hoeveel tyd jou kind op apps bestee op hul Android-toestelle of Chromebooks. Tyd word nagespoor wanneer die app oop is en op die skerm wys, maar nie wanneer die app in die agtergrond werk nie.

1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Hoogtepunte en dan Skermtyd.

Foutspoor probleme

My kind gebruik ’n app van Google Play af wat ek nie wil hê hulle moet gebruik nie

As jou kind by ’n app kan ingaan wat jy nie wil hê hulle moet gebruik nie, kan jy die instruksies hierbo volg om die app te blokkeer.

Verander jou kind se instellings vir aankoopgoedkeurings as jy elke app wil goedkeur wat jou kind aflaai of koop.

Belangrik: Bykomende goedkeuring sal nie nodig wees om apps af te laai wat jy vroeër geïnstalleer of goedgekeur het, of dié wat in jou Play Gesinsbiblioteek beskikbaar is nie.

Ek wil apps met my gesin deel

Jy kan Google Play Gesinsbiblioteek opstel om geskikte betaalde apps met jou gesin te deel.

Belangrik: As jy ouerkontroles vir jou kind opstel, sal hulle nie enige apps sien wat die ouerkontrole-instellings wat jy gekies het, oorskry nie.

Fout: “Hierdie app is nie op die oomblik vir kinders beskikbaar nie”

Jou kind sal hierdie fout sien as hulle probeer om ’n Google-app af te laai wat nie vir kinders jonger as 13 (of die toepaslike ouderdom in jou land) beskikbaar is nie.

Ek wil nie my kind se appaktiwiteit naspoor nie

As jy nie jou kind se appaktiwiteit wil monitor nie, kan jy die addisionele instelling vir Family Link-appaktiwiteit afskakel.

Belangrik: As jy hierdie instelling afskakel, sal jou kind se Family Link-appaktiwiteitdata uitgevee word.

1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Rekeninginstellings.
  4. Tik op Privaatheidinstellings en dan Family Link-appaktiwiteit.
  5. Volg die instruksies op die skerm.

Verwante artikels