Kanselleer, onderbreek of verander 'n intekening op Google Play

Intekeninge op Google Play is vir ’n onbetaalde tydperk en betaling sal na gelang van jou intekeningbepalings aan die begin van elke faktureringsiklus van jou gehef word, byvoorbeeld weekliks, jaarliks of ’n ander tydperk, tensy jy uitteken.

Maak seker dat jy aanmeld by die Google-rekening wat jou intekeninge het.

Kanselleer 'n intekening

Jy kan ons selfhelpvloei gebruik om 'n intekening te kanselleer.

Kanselleer 'n intekening

Kanselleer 'n intekening in die Google Play-program

Belangrik: As jy die program deïnstalleer, sal jou intekening nie gekanselleer word nie.
  1. Gaan op jou Android-toestel na intekeninge in Google Play.
  2. Kies die intekening wat jy wil kanselleer.
  3. Tik op Kanselleer intekening.
  4. Volg die instruksies.
Wenk:As jy ’n intekening met ’n app het en die app word uit Google Play verwyder, sal jou toekomstige intekening gekanselleer word. Jou vorige intekeninge kan nie terugbetaal word nie, met sommige uitsonderings soos gespesifiseer in hierdie artikel of Google Play se terugbetalingsbeleide.

Wat gebeur nadat jy gekanselleer het

Wanneer jy ’n intekening kanselleer, sal jy jou intekening steeds kan gebruik vir die tydperk waarvoor jy reeds betaal het.

As jy byvoorbeeld op 1 Januarie ’n intekening van een jaar vir $10 gekoop het en jy besluit om jou intekening op 1 Julie te kanselleer:

• Sal jy tot 31 Desember toegang tot die rekening hê.
  • Sal nog ’n jaarlikse intekeningbetaling van $10 nie op die volgende 1 Januarie van jou gehef word nie.

Wat gebeur nadat jy Play Pass gekanselleer het

Enige programme wat jy deur Play Pass geïnstalleer het en hul data sal op jou toestel bly.

Vir inhoud wat jy deur Play Pass verkry het, sal:

• Betaalde programme jou vra om die program te koop of om op Play Pass in te teken.
  • Inprogramaankope verwyder word, maar beskikbaar wees om afsonderlik te koop.
  • Advertensies weer verskyn in programme waar hulle verwyder is.
  • As jy weer by Play Pass aansluit, sal al hierdie inhoud weer ontsluit word.

Wat gebeur nadat jy ’n vooraf betaalde pakket gekanselleer het

Vooraf betaalde pakkette hou vir ’n beperkte tyd en jy hoef hulle dus nie te kanselleer nie. Hulle sal aan die einde van die faktureringtydperk outomaties verval.

As jou vooraf betaalde pakket nie gebruik is nie, kan jy ’n terugbetaling daarvoor versoek. Kry meer inligting oor terugbetalings op Google Play.

Om ’n ongebruikte vooraf betaalde pakket te kanselleer:

1. Gaan op jou Android-toestel na intekeninge op Google Play.
  2. Kies die intekening of vooraf betaalde pakket wat jy wil kanselleer.
  3. Tik op Kanselleer intekening.
  4. Volg die instruksies op die skerm.

Wat gebeur nadat jy die hernuwing van ’n betalingpakket stop

Sodra jou betaalmetode vir ’n betalingpakket gehef is, kan jy nie enige oorblywende betalings vir daardie betalingpakket kanselleer nie. Jy kan egter kies om te keer dat jou betalingpakket outomaties hernu word. Dit beteken dat jy nie op jou volgende intekeninghernuwingdatum gefaktureer sal word nie (wat jy in Intekeninge op Google Play of op jou e-poskwitansie kan sien), en jy kan tot dan voortgaan om toegang tot jou inhoud te kry. As jy kies om te keer dat jou betalingpakket hernu word, sal jy steeds verantwoordelik wees vir enige oorblywende betalings op jou huidige betalingpakket. Google Play sal nie terugbetalings uitreik nie, behalwe soos anders bepaal in Google Play se terugbetalingbeleid.

Sien Teken in op dienste of inhoud vir meer inligting.

Bestuur jou intekeninge op Google Play

Herbegin of teken weer op ’n gekanselleerde intekening in
Belangrik: Sommige intekeninge is dalk nie vir herintekening beskikbaar nie. Stel in hierdie geval jou intekening weer op.
  1. Gaan op jou Android-toestel na intekeninge op Google Play.
  2. Tik op Teken weer in vir die intekening wat jy wil herbegin.

Wenk: As jy nie jou intekening kan kry nie, is dit dalk op ’n ander rekening. Jy kan probeer om tussen rekeninge te wissel.

Kry 'n terugbetaling vir intekeninge
Kom meer te wete oor terugbetalings op Google Play vir inligting oor intekeningterugbetalings, insluitend voorafbetaalde pakkette.
Onderbreek 'n intekening

Sommige apps laat jou toe om jou intekening te onderbreek. Wanneer jy ’n intekening onderbreek, onderbreek jou intekening aan die einde van jou huidige faktureringtydperk.

1. Gaan op jou Android-toestel na intekeninge op Google Play.
  2. Kies die intekening wat jy wil onderbreek.
  3. Tik op Bestuur en dan Onderbreek betalings.
  4. Stel die tydperk waarvoor betalings onderbreek moet word.
  5. Tik op Bevestig.
Herbegin betalings vir 'n intekening wat onderbreek is

Jy kan jou intekening enige tyd hervat.

1. Gaan op jou Android-toestel na intekeninge op Google Play.
  2. Kies die intekening wat jy wil herbegin.
  3. Tik op Hervat.
  4. Volg die instruksies op die skerm.
Verander die betaalmetode vir 'n intekening

Wanneer jou intekening hernu word, sal betaling gehef word van dieselfde betaalmetode wat jy gebruik het om die intekening te koop. Hernuwings kan begin 24 uur voordat elke intekeningtydperk begin.

1. Gaan op jou Android-toestel na intekeninge op Google Play.
  2. Kies die intekening wat jy wil opdateer.
  3. Tik op Bestuur en dan  Dateer op.
  4. Volg die instruksies op die skerm om jou betaalmetode op te dateer.

As jou betaalmetode afgekeur word of nie genoeg geld het nie, kan jou intekening gekanselleer word.Voeg ’n rugsteunbetaalmetode by of stel jou intekening weer op.

Wissel tussen intekeninge en vooraf betaalde pakkette

As die appontwikkelaars dit toelaat, kan jy van ’n vooraf betaalde pakket oorskakel na ’n herhalende intekening, of van ’n herhalende intekening na ’n vooraf betaalde pakket.

Betalings sal onmiddellik verwerk word wanneer jy oorskakel. Enige dae wat oor is op aktiewe intekeninge of pakkette word by die nuwe intekening gevoeg.

Wenk:Jy kan nagaan of jou intekening ’n herhalende of ’n vooraf betaalde pakket is wanneer jy by Intekeninge aanmeld.

Om ’n vooraf betaalde intekeningpakket te verander as ontwikkelaars dit toelaat:

1. Maak die Google Play-app Google Play oop.
  2. Maak seker dat jy by die regte Google-rekening aangemeld is.
  3. Soek die app wat aanbied dat jy van ’n vooraf betaalde pakket na ’n intekening kan opgradeer, of van ’n intekening na ’n vooraf betaalde pakket kan afgradeer.
  4. Tik op Bestuur intekening.
  5. Kies die nuwe pakket waarna jy wil verander.
  6. Kies ’n gesteunde betaalmetode.
  7. Tik op Koop of Teken in.

Verwante hulpbronne