Bruk Google Play familiebibliotek

Du kan dele apper, spill, filmer, TV-serier og bøker du har kjøpt på Google Play, med opptil 5 familiemedlemmer via Google Play familiebibliotek.

Registrer deg for Familiebiblioteket

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Konto og deretter Familie og deretter Registrer deg for Familiebiblioteket.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere Familiebiblioteket. Hvis du ikke er med i noen familiegruppe, må du opprette en først.

Merk: Alle i familien din må følge veiledningen ovenfor for å konfigurere Familiebiblioteket.

Krav

Krav til familieadministratoren

Hvis du ikke allerede er med i en familiegruppe, blir du angitt som familieadministratoren når du registrerer deg for Familiebiblioteket. Familieadministratorer må oppfylle alle disse kravene:

• Du må være minst 18 år (20 i Japan).
  • Du må ha et gyldig kredittkort som kan brukes som familiebetalingsmåte.
  • Du må bo i et av landene som er oppført under «støttede land» nedenfor.
  • Du kan ikke være med i andre familiegrupper på Google.

Krav til familiemedlemmer

Du må oppfylle disse kravene for å kunne bli med i en familiegruppe:

• Du må ha en Google-konto. Hvis du er under 13 år, må familieadministratoren opprette en Google-konto for deg.
  • Du må bo i det samme landet som familieadministratoren.
  • Du kan ikke være med i andre familiegrupper på Google.
Land

Familiebiblioteket er tilgjengelig i disse landene:

• Australia
  • Belgia
  • Brasil
  • Canada
  • Chile
  • Tsjekkia
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Irland
  • Italia
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • New Zealand
  • Norge
  • Polen
  • Russland
  • Sør-Afrika
  • Spania
  • Sveits
  • Ukraina
  • Storbritannia
  • USA

Legg til eller fjern kjøp i Familiebiblioteket

Kvalifiserte kjøp kan legges til i Familiebiblioteket automatisk, eller du kan legge dem til selv etter at du har kjøpt dem.

Når du fjerner kjøp fra Familiebiblioteket eller går ut av familiegruppen, mister familiemedlemmene dine tilgang til kjøpene du har lagt til i Familiebiblioteket.

Legg til eller fjern enkeltkjøp

Apper og spill

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Mine apper og spill og deretter Installert.
  3. Trykk på en app eller et spill du har kjøpt og vil legge til.
  4. Slå på «Familiebiblioteket» på siden med innholdsdetaljer.

For å fjerne innholdet, slå av «Familiebiblioteket».

Filmer og TV-serier

1. Åpne Play Film og TV-appen Play Filmer.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Bibliotek.
  3. Gå til «Filmer»- eller «TV-serier»-fanen, og se etter innhold du har kjøpt og vil legge til.
  4. Slå på «Familiebiblioteket» på siden med innholdsdetaljer.

For å fjerne innholdet, slå av «Familiebiblioteket».

Merk: Når du legger til TV-serier fra Play Filmer og TV-appen, blir alle episodene i serien lagt til. Hvis du vil legge til eller fjerne bestemte sesonger eller episoder som ble kjøpt separat, kan du søke etter innholdet i Play Butikk-appen og legge det til i Familiebiblioteket fra detaljsiden for episoden eller serien.

Bøker

1. Åpne Play Bøker-appen Play Bøker.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Bibliotek.
  3. Gå til «Kjøp»-fanen og se etter bøker du vil legge til.
  4. Trykk på Mer Mer ved siden av en boktittel og deretter Legg til i Familiebiblioteket.

For å fjerne innholdet, trykk på Mer Mer og deretter Fjern fra Familiebiblioteket.

Endre innstillingene dine for Familiebiblioteket

Som standard blir kvalifiserte kjøp automatisk lagt til i Familiebiblioteket når du har opprettet eller blitt med i en familiegruppe.

Sånn kan du endre innstillingene for Familiebiblioteket eller fjerne alle kjøp av en bestemt type:

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Konto og deretter Familie og deretter Innstillinger for Familiebiblioteket.
  3. Trykk på Apper og spill, Filmer og TV eller Bøker.
  4. Trykk på Ikke legg til noe automatisk. Jeg gjør det selv eller Legg til varer automatisk når du kjøper dem og deretter Ja, den er grei.
Begrens innhold for enkelte familiemedlemmer

Alle i familiegruppen kan se alt innhold som er lagt til i Familiebiblioteket.

Du kan konfigurere foreldrekontrollen for å begrense hvilket innhold familiemedlemmene kan se.

Se innholdet i Familiebiblioteket

Apper og spill

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Mine apper og spill.
  3. Trykk på Familiebiblioteket-fanen. Hvis du ikke ser noen Familiebiblioteket-fane, betyr det at familiemedlemmene dine ikke har lagt til noen apper eller spill i Familiebiblioteket ennå.

Filmer og TV-serier

1. Åpne Google Play Film og TV-appen Play Filmer.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Bibliotek.
  3. Trykk på Filmer- eller TV-serier-fanen.
  4. Rull ned til «Familiebiblioteket»-listen. Hvis du ikke ser «Familiebiblioteket»-listen, har ikke familiemedlemmene dine lagt til noe i Familiebiblioteket ennå.

Merk: Filmer kan spilles av uten nett på opptil fem enheter per familiemedlem og tolv enheter per familie. Seks filmer kan spilles av samtidig, men hver film kan bare strømmes av én person om gangen.

Bøker

1. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Bibliotek.
  3. Trykk på Familie-fanen. Hvis du ikke ser noen Familie-fane, betyr det at familiemedlemmene dine ikke har lagt til noen bøker i Familiebiblioteket ennå.

Merk: Hver bok kan lastes ned på opptil seks enheter om gangen. Når noen fjerner en bok fra enheten sin, blir den tilgjengelig for nedlasting for de andre familiemedlemmene.

Se om innhold er kvalifisert for å legges til i Familiebiblioteket

De fleste apper, spill, filmer, TV-serier og bøker som kan kjøpes, kan legges til i Familiebiblioteket. Hvis en vare er kvalifisert for Familiebiblioteket, ser du ikonet for Familiebiblioteket på detaljsiden for innholdet Family Library.

Filmer og TV-serier

Filmer og TV-serier du kjøpte før Familiebiblioteket ditt ble opprettet, kan legges til i Familiebiblioteket.

Når du har registrert deg for Familiebiblioteket eller blitt med i familiegruppen til noen andre, kan nye filmer og TV-serier som kjøpes, bare legges til hvis du kjøper dem med familiebetalingsmåten, et Google Play-gavekort eller en kampanjekode.

Filmer

• Hvis du kjøper en pakke med filmer, kan du bare legge til eller fjerne hele pakken fra Familiebiblioteket, ikke enkeltfilmer.
  • Du kan ikke legge til leiefilmer i Familiebiblioteket.

TV-serier

• Du kan ikke legge til TV-serier du leier, i Familiebiblioteket.
  • TV-serier er ikke tilgjengelig i alle land.
Apper og spill
  • Du kan ikke dele gratisapper og kjøp i apper og med familiemedlemmene dine.
  • Alle apper og spill som er kjøpt etter 2. juli 2016, er kvalifisert for å legges til i Familiebiblioteket. Hvis du kjøpte appen eller spillet før 2. juli 2016, er varen kvalifisert for Familiebiblioteket hvis utvikleren har gjort tidligere kjøp tilgjengelige. Du kan finne ut om dette er tilfellet ved å trykke på Finn ut mer på detaljsiden for appen.
Bøker
  • Hvis utgiveren av boken tillater at bøker legges til i Familiebiblioteket, kan du dele boken med familiemedlemmene dine.
  • Du kan ikke legge til gratisprøver, bøker uten opphavsrett, personlige dokumenter du har lastet opp, eller bøker du har leid, i Familiebiblioteket.
  • Bøker kan bare legges til i Familiebiblioteket i enkelte land.
Musikk og Aviskiosk

Innhold du kjøper fra Play Musikk og Play Aviskiosk, kan ikke legges til i Familiebiblioteket.

Feilsøk problemer

Innhold er fjernet fra Familiebiblioteket

Hvis noen fjerner innhold fra Familiebiblioteket, hvis vedkommende går helt ut av familiegruppen, eller hvis familiegruppen blir slettet, må du kjøpe det aktuelle innholdet for å få tilgang til det.

Når du har kjøpt det, kan du fortsette der du slapp. Hvis du har kjøpt noe i et spill, får du disse tingene tilbake når du har kjøpt spillet.

Jeg har kjøpt innhold, men jeg kan ikke legge det til i Familiebiblioteket

Hvis du ikke kan legge til innhold du har kjøpt, i Familiebiblioteket, kan det skyldes

• at innholdet ikke er kvalifisert for å legges til i Familiebiblioteket
  • at du har brukt det personlige kreditt- eller debetkortet ditt i stedet for familiebetalingsmåten til å kjøpe filmen eller TV-serien
«Familiebetalingsmåten din er ugyldig»

Hvis du får denne meldingen, er familiebetalingsmåten din ugyldig. Hvis du er familieadministratoren, bør du oppdatere familiebetalingsmåten til et gyldig kredittkort, slik at du og familiemedlemmene dine kan legge til kjøp i Familiebiblioteket.

Så lenge familiebetalingsmåten er ugyldig, blir varer som kjøpes med andre betalingsmåter, ikke automatisk lagt til i Familiebiblioteket. Når familiebetalingsmåten din er oppdatert, må du legge disse varene manuelt inn i Familiebiblioteket fra detaljsiden.