De Google Play-gezinsbibliotheek gebruiken

U kunt op Google Play gekochte apps, games, films, tv-programma's en e-boeken en audioboeken delen met tot wel vijf gezinsleden via de Google Play-gezinsbibliotheek.

Aanmelden voor de gezinsbibliotheek

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Account en dan Gezin en dan Aanmelden voor gezinsbibliotheek.
  3. Volg de instructies op het scherm om de gezinsbibliotheek in te stellen. Als u geen lid bent van een gezinsgroep, moet u eerst een gezinsgroep maken.

Opmerking: Iedereen in uw gezinsgroep moet de bovenstaande instructies volgen om de gezinsbibliotheek in te stellen.

Vereisten

Vereisten voor gezinsbeheerders

Als u nog geen lid bent van een gezinsgroep, wordt u de gezinsbeheerder wanneer u zich aanmeldt voor de gezinsbibliotheek. Gezinsbeheerders moeten voldoen aan al deze vereisten:

• Achttien jaar of ouder zijn (of de voor uw land geldende minimum leeftijd)
  • Een geldige creditcard hebben om te gebruiken als gezinsbetaalmethode.
  • Geen lid zijn van een andere gezinsgroep op Google.

Opmerking: U kunt geen gezinsgroep maken met een Google-account van uw werk, school of andere organisatie.

Vereisten voor gezinsleden

U moet aan deze vereisten voldoen om lid te worden van een gezinsgroep:

Landen

De gezinsbibliotheek is beschikbaar in de meeste landen waar u Google Play kunt gebruiken.

Aankopen toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsbibliotheek

Geschikte aankopen kunnen automatisch worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek. U kunt ze ook zelf toevoegen nadat u ze heeft gekocht. De mogelijkheid om apps en games, films en tv-programma's en boeken via de gezinsbibliotheek te delen kan in sommige landen zijn beperkt.

Wanneer u aankopen uit de gezinsbibliotheek verwijdert of de gezinsgroep verlaat, hebben uw gezinsleden geen toegang meer tot de aankopen die u aan de gezinsbibliotheek heeft toegevoegd.

Afzonderlijke aankopen toevoegen of verwijderen

Apps en games

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Mijn apps en games en dan Geïnstalleerd.
  3. Tik op een gekochte app of game die u wilt toevoegen.
  4. Schakel Gezinsbibliotheek in op de detailpagina van de content.

Schakel Gezinsbibliotheek uit om de content te verwijderen.

Films en tv-programma's

1. Open de Play Films-app Play Films.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Zoek op het tabblad Films naar gekochte content die u wilt toevoegen.
  4. Schakel Gezinsbibliotheek in op de detailpagina van de content.

Schakel Gezinsbibliotheek uit om de content te verwijderen.

Opmerking: Wanneer u tv-programma's toevoegt via de Play Films-app, voegt u alle afleveringen van het programma toe. Als u bepaalde afzonderlijk gekochte seizoenen of afleveringen wilt toevoegen of verwijderen, zoekt u de content in de Play Store-app en voegt u deze toe aan de gezinsbibliotheek via de detailpagina van de aflevering of het programma.

Boeken

1. Open de Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Zoek naar de e-boeken of audioboeken die u wilt toevoegen.
  4. Tik naast de titel van het boek op Meer Meer en dan Toevoegen aan gezinsbibliotheek.

Als u de content wilt verwijderen, tikt u op Meer Meer en dan Verwijderen uit gezinsbibliotheek.

De instellingen van de gezinsbibliotheek wijzigen

Standaard worden geschikte aankopen automatisch toegevoegd aan uw gezinsbibliotheek nadat u een gezinsgroep heeft gemaakt of lid bent geworden van een gezinsgroep.

De instellingen voor de gezinsbibliotheek wijzigen of alle aankopen van een bepaald type verwijderen:

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Account en dan Gezin en dan Instellingen voor gezinsbibliotheek.
  3. Tik op Apps en games, Films of Boeken.
  4. Tik op Niet automatisch toevoegen, ik doe het zelf of Items automatisch toevoegen bij aankoop en dan Ja, ik doe mee.
Content beperken voor bepaalde gezinsleden

Iedereen in uw gezinsgroep kan alle content bekijken die is toegevoegd aan de gezinsbibliotheek.

U kunt ouderlijk toezicht instellen om de content te beperken die gezinsleden kunnen bekijken.

Content in de gezinsbibliotheek bekijken

Apps en games

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Mijn apps en games.
  3. Tik op het tabblad Gezinsbibliotheek. Als er geen tabblad Gezinsbibliotheek wordt weergegeven, hebben uw gezinsleden nog geen apps of games aan uw gezinsbibliotheek toegevoegd.

Films en tv-programma's

1. Open de Google Play Films-app Play Films.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Tik op het tabblad Films.
  4. Scroll omlaag naar de lijst Gezinsbibliotheek. Als er geen lijst Gezinsbibliotheek wordt weergegeven, hebben uw gezinsleden nog geen content aan uw gezinsbibliotheek toegevoegd.

Opmerking: Films kunnen offline worden afgespeeld op maximaal vijf apparaten per gezinslid en maximaal twaalf apparaten per gezin. Er kunnen zes films tegelijk worden afgespeeld, maar elke film kan slechts door één persoon tegelijk worden gestreamd.

Boeken

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Tik op het tabblad Gezin. Als er geen tabblad Gezin wordt weergegeven, hebben uw gezinsleden nog geen boeken aan uw gezinsbibliotheek toegevoegd.

Opmerking: Elk boek kan op zes apparaten tegelijk worden gedownload. Wanneer iemand een boek van zijn apparaat verwijdert, kunnen andere gezinsleden dat downloaden.

Bekijken of content in aanmerking komt voor de gezinsbibliotheek

De meeste gekochte apps, games, films, tv-programma's en boeken kunnen worden toegevoegd aan uw gezinsbibliotheek. Als een item kan worden toegevoegd, wordt het pictogram Gezinsbibliotheek Gezinsbibliotheek weergegeven op de detailpagina van de content.

Films en tv-programma's

Films die u heeft gekocht voordat uw gezinsbibliotheek werd gemaakt, kunnen worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek.

Nadat u zich heeft aangemeld voor de gezinsbibliotheek of lid bent geworden van de gezinsgroep van iemand anders, kunnen nieuwe aankopen van films alleen worden toegevoegd als u ze koopt met de gezinsbetaalmethode, een Google Play-cadeaubon of een promotiecode.

Films

• De mogelijkheid om films te delen via de gezinsbibliotheek kan in sommige landen zijn beperkt.
  • Als u een bundel films koopt, kunt u alleen de hele bundel toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsbibliotheek, dus geen afzonderlijke films.
  • U kunt geen films die u bij Google Play heeft gehuurd of op YouTube heeft gekocht aan de gezinsbibliotheek toevoegen.

Tv-programma's

• De mogelijkheid om tv-programma's te delen via de gezinsbibliotheek kan in sommige landen zijn beperkt.
  • U kunt geen gehuurde tv-programma's aan de gezinsbibliotheek toevoegen.
  • U kunt geen tv-programma's toevoegen die u op YouTube heeft gekocht.
  • Tv-programma's zijn niet in alle landen beschikbaar.
Apps en games
  • De mogelijkheid om apps en games te delen via de gezinsbibliotheek kan in sommige landen zijn beperkt.
  • U kunt geen in-app-aankopen en gratis apps met uw gezinsleden delen.
  • Apps of games die na 2 juli 2016 zijn gekocht, komen in aanmerking voor de gezinsbibliotheek. Als u de app of game vóór 2 juli 2016 heeft gekocht, komt deze in aanmerking voor de gezinsbibliotheek als de ontwikkelaar eerdere aankopen beschikbaar heeft gesteld. U kunt achterhalen of dit het geval is door op Meer informatie op de detailpagina van de app te tikken.
Boeken
  • Als de uitgever van het boek toestaat dat e-boeken of audioboeken worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek, kunt u het boek delen met uw gezinsleden.
  • Gratis voorbeelden, boeken in het publieke domein, persoonlijke documenten die u heeft geüpload of gehuurde boeken kunt u niet toevoegen aan de gezinsbibliotheek.
  • Boeken kunnen alleen in bepaalde landen worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek.
Muziek en Kiosk

Aankopen via Play Muziek en Kiosk kunnen niet worden toegevoegd aan de gezinsbibliotheek.

Problemen oplossen

Content is verwijderd uit de gezinsbibliotheek

Als iemand content verwijdert uit de gezinsbibliotheek, als iemand de gezinsgroep helemaal verlaat of als uw gezinsgroep wordt verwijderd, moet u de content kopen als u deze wilt gebruiken.

Na het aankopen van de content kunt u verdergaan vanaf waar u gebleven was. Als u in-app-aankopen in een game heeft gekocht, krijgt u die aankopen terug nadat u de game heeft gekocht.

Ik heb content gekocht, maar kan deze niet toevoegen aan de gezinsbibliotheek

Als u gekochte content niet kunt toevoegen aan de gezinsbibliotheek, kan dat de volgende redenen hebben:

• De content komt niet in aanmerking voor de gezinsbibliotheek.
  • U heeft uw persoonlijke creditcard of betaalpas gebruikt in plaats van de gezinsbetaalmethode om films of tv-programma's te kopen.
'Je gezinsbetaalmethode is ongeldig'

Als dit bericht wordt weergegeven, is uw gezinsbetaalmethode ongeldig. Als u de gezinsbeheerder bent, updatet u de gezinsbetaalmethode naar een geldige creditcard zodat u en uw gezinsleden aankopen kunnen toevoegen aan de gezinsbibliotheek.

Zolang de gezinsbetaalmethode ongeldig is, worden aankopen die via andere betaalmethoden worden gekocht, niet automatisch toegevoegd aan de gezinsbibliotheek. Nadat uw betaalmethode voor het gezin is geüpdatet, moet u die items handmatig toevoegen aan de gezinsbibliotheek vanaf de detailpagina.