Google Play Koko perheen kirjaston käyttö

Voit jakaa Google Playsta ostettuja sovelluksia, pelejä, elokuvia, TV-ohjelmia, e-kirjoja ja äänikirjoja jopa viiden perheenjäsenen kanssa Google Play Koko perheen kirjaston kautta.

Koko perheen kirjaston tilaaminen

Tärkeää: Jos et kuulu perheryhmään, sinun on ensin luotava sellainen.

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Perhe ja sitten Tilaa Koko perheen kirjasto.
  4. Ota Koko perheen kirjasto käyttöön seuraamalla näytön ohjeita.

Huom. Kaikkien perheryhmäsi jäsenten on otettava Koko perheen kirjasto käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Vaatimukset

Perheen ylläpitäjälle asetetut vaatimukset

Jos et ole jo osa perheryhmää, sinusta tulee perheen ylläpitäjä, kun tilaat Koko perheen kirjaston. Voit olla perheen ylläpitäjä, jos

• olet vähintään 18-vuotias (tai maassasi sovellettavaa ikää vanhempi)
  • sinulla on voimassa oleva credit- tai debit-kortti, jota voidaan käyttää perhetilin maksutapana
  • et kuulu toiseen Googlen perheryhmään.

Huom. Et voi luoda perheryhmää työ- tai opiskelupaikkasi tai muun organisaation Google-tilillä.

Perheenjäsenille asetetut vaatimukset

Voit liittyä perheryhmään, jos

Maat

Koko perheen kirjasto on saatavilla useimmissa maissa, joissa Google Play on käytettävissä.

Koko perheen kirjaston ostosten lisääminen ja poistaminen

Kelvolliset ostokset voidaan lisätä automaattisesti Koko perheen kirjastoon, tai voit lisätä ne itse ostamisen jälkeen. Sovellusten ja pelien, elokuvien ja TV-ohjelmien sekä kirjojen jakamista Koko perheen kirjastossa on saatettu rajoittaa joissakin maissa.

Kun poistat ostoksia Koko perheen kirjastosta tai poistut perheryhmästä, perheenjäsenet eivät voi enää käyttää Koko perheen kirjastoon lisäämiäsi ostoksia.

Tärkeää:

• Elokuvat ja TV-ohjelmat: Käytä ostokseen perhetilin maksutapaa henkilökohtaisen credit- tai debit-kortin sijaan, niin vältät mahdolliset ongelmat sisällön lisäämisessä Koko perheen kirjastoon.
  • Kirjat, sovellukset ja pelit: Lisättävissä Koko perheen kirjastoon millä tahansa maksutavalla, kunhan seuraavat ehdot täyttyvät:
    • Perheen credit-kortti on tallennettu.
    • Perheen credit-kortti on voimassa.
    • Perheelle jakaminen on päällä.
Yksittäisten ostosten lisääminen ja poistaminen

Sovellukset ja pelit

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita ja sitten Asennettu.
  4. Valitse ostamasi sovellus tai peli, jonka haluat lisätä.
  5. Ota Koko perheen kirjasto käyttöön sisällön tietosivulla.

Jos haluat poistaa sisällön, poista Koko perheen kirjasto käytöstä.

Elokuvat ja TV-ohjelmat

1. Avaa Play Elokuvat & TV ‑sovellus Play Elokuvat.
  2. Valitse alareunasta Kirjasto.
  3. Etsi Elokuvat- tai TV-ohjelmat-välilehdeltä ostamasi sisältö, jonka haluat lisätä.
  4. Ota Koko perheen kirjasto käyttöön sisällön tietosivulla.

Jos haluat poistaa sisällön, poista Koko perheen kirjasto käytöstä.

Huom. Kun lisäät TV-ohjelmia Play Elokuvat & TV ‑sovelluksesta, lisäät kaikki ohjelman jaksot. Jos haluat lisätä tai poistaa tiettyjä erikseen ostettuja kausia tai jaksoja, hae sisältö Play Kauppa ‑sovelluksesta ja lisää se Koko perheen kirjastoon jakson tai ohjelman tietosivulta.

Kirjat

1. Avaa Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.
  2. Valitse alareunasta Kirjasto.
  3. Etsi e-kirjat tai äänikirjat, jotka haluat lisätä.
  4. Paina kirjan nimeä pitkään.
  5. Vieritä alas kohtaan Lisää Koko perheen kirjastoon.

Poista sisältö painamalla kirjan nimeä pitkään. Vieritä sitten kohtaan Poista Koko perheen kirjastosta.

Koko perheen kirjaston asetusten muuttaminen

Oletuksena kelvolliset ostokset lisätään automaattisesti Koko perheen kirjastoon sen jälkeen, kun luot perheryhmän tai liityt siihen.

Näin voit muuttaa Koko perheen kirjaston asetuksia tai poistaa kaikki tietyntyyppiset ostokset:

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Perhe ja sitten Koko perheen kirjaston asetukset.
  4. Valitse Sovellukset ja pelit, Elokuvat ja TV tai Kirjat.
  5. Valitse Älä lisää automaattisesti, teen sen itse tai Lisää kohteet automaattisesti ostamisen jälkeen ja sitten Kyllä.
.
Sisällön rajoittaminen tietyiltä perheenjäseniltä

Jokainen perheryhmäsi jäsen näkee kaiken Koko perheen kirjastoon lisätyn sisällön.

Voit määrittää lapsilukon, jos haluat rajoittaa, mitä sisältöä perheenjäsenet voivat nähdä.

Koko perheen kirjaston sisällön tarkastelu

Sovellukset ja pelit

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Perhe ja sitten Koko perheen kirjaston asetukset.
  4. Valitse Sovellukset ja pelit, Elokuvat ja TV tai Kirjat.
    • Vinkki: Jos tiettyä välilehteä ei näy, perheryhmäsi jäsenet eivät ole lisänneet sisältöä kyseiseen kategoriaan.

Elokuvat ja TV-ohjelmat

1. Avaa Google Play Elokuvat & TV ‑sovellus Play Elokuvat.
  2. Valitse alareunasta Kirjasto.
  3. Valitse Elokuvat- tai TV-ohjelmat-välilehti.
  4. Siirry Koko perheen kirjasto ‑listaan. Jos et näe Koko perheen kirjasto ‑listaa, perheryhmäsi jäsenet eivät ole lisänneet Koko perheen kirjastoon vielä mitään.

Huom. Elokuvia voi toistaa offline-tilassa jopa viidellä laitteella perheenjäsentä kohti ja 12 laitteella perheryhmää kohti. Jopa kuutta eri elokuvaa voidaan toistaa samaan aikaan, mutta yhtä elokuvaa voi striimata vain yksi henkilö kerrallaan.

Kirjat

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.
  2. Valitse alareunasta Kirjasto.
  3. Valitse Perhe-välilehti. Jos et näe Perhe-välilehteä, perheryhmäsi jäsenet eivät ole lisänneet Koko perheen kirjastoon vielä yhtään kirjaa.

Huom. Kunkin kirjan voi ladata korkeintaan kuudelle laitteelle yhtä aikaa. Kun joku poistaa kirjan laitteeltaan, muut perheenjäsenet voivat ladata sen.

Tarkista, voiko sisältöä lisätä Koko perheen kirjastoon

Useimmat ostetut sovellukset, pelit, elokuvat, TV-ohjelmat ja kirjat voidaan lisätä Koko perheen kirjastoosi. Jos tuotteen voi lisätä, sen tietosivulla näkyy Koko perheen kirjaston kuvake Koko perheen kirjasto.

Elokuvat ja TV-ohjelmat

Voit lisätä Koko perheen kirjastoon kaikki elokuvat ja TV-ohjelmat, jotka olet ostanut ennen Koko perheen kirjaston luomista.

Kun tilaat Koko perheen kirjaston tai liityt jonkun toisen perheryhmään, uudet elokuva- ja TV-ohjelmaostokset voidaan lisätä vain, jos ostat ne perheen maksutavalla, Google Play ‑lahjakortilla tai tarjouskoodilla.

Elokuvat

• Elokuvien jakamista Koko perheen kirjastossa on saatettu rajoittaa joissakin maissa.
  • Jos ostat elokuvapaketin, voit lisätä paketin Koko perheen kirjastoon tai poistaa sen sieltä vain kokonaisuutena, et yksittäisinä elokuvina.
  • Playsta vuokrattuja tai YouTubesta ostettuja elokuvia ei voi lisätä Koko perheen kirjastoon.

TV-ohjelmat

• TV-ohjelmien jakamista Koko perheen kirjastossa on saatettu rajoittaa joissakin maissa.
  • Vuokrattuja TV-ohjelmia ei voi lisätä Koko perheen kirjastoon.
  • YouTubesta ostettuja TV-ohjelmia ei voi lisätä.
  • TV-ohjelmat eivät ole käytettävissä kaikissa maissa.
Sovellukset ja pelit
  • Sovellusten ja pelien jakamista Koko perheen kirjastossa on saatettu rajoittaa joissakin maissa.
  • Sovelluksen sisäisiä ostoksia ja maksutta ladattuja sovelluksia ei voi jakaa perheenjäsenten kanssa.
  • Kaikki 2.7.2016 jälkeen ostetut sovellukset ja pelit voidaan lisätä Koko perheen kirjastoon. Jos olet ostanut sovelluksen tai pelin ennen 2.7.2016, se voidaan lisätä Koko perheen kirjastoon vain, jos kehittäjä on erikseen sallinut aiempien ostosten lisäämisen.

Tarkista näin, voiko sen lisätä Koko perheen kirjastoon:

1. Valitse Tietoa pelistä/sovelluksesta.
  2. Jos se on käytettävissä, alaosan Lisätietoja-kohdassa lukee "Käytettävissä Koko perheen kirjastossa".
Kirjat
  • Jos kirjan kustantaja sallii e-kirjan tai äänikirjan lisäämisen Koko perheen kirjastoon, voit jakaa sen perheryhmäsi jäsenten kanssa.
  • Et voi lisätä Koko perheen kirjastoon maksuttomia näytteitä, vapaasti jaeltavia kirjoja, lataamiasi henkilökohtaisia dokumentteja tai vuokraamiasi kirjoja.
  • Kirjoja voi lisätä Koko perheen kirjastoon vain joissain maissa.
Lehtikioski

Lehtikioski-ostoksia ei voi lisätä Koko perheen kirjastoon.

Ongelmanratkaisu

Sain virheilmoituksen luodessani perheryhmää Sisältö poistettiin Koko perheen kirjastosta

Jos joku poistaa sisältöä Koko perheen kirjastosta tai poistuu perheryhmästä tai koko perheryhmä poistetaan, sinun on ostettava sisältö, jos haluat käyttää sitä.

Kun olet ostanut sisällön, voit jatkaa sen käyttöä siitä, mihin jäit. Jos olet ostanut pelissä sovelluksen sisäisiä ostoksia, saat ne takaisin ostettuasi pelin.

Olen ostanut sisältöä, mutta en voi lisätä sitä Koko perheen kirjastoon

Jos et voi lisätä ostamaasi sisältöä Koko perheen kirjastoon, se saattaa johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Sisältöä ei saa lisätä Koko perheen kirjastoon.
  • Käytit omaa credit- tai debit-korttiasi perheen maksutavan sijaan ostaessasi elokuvia tai TV-ohjelmia.
"Perhetilin maksutapa on virheellinen"

Jos näet tämän ilmoituksen, perheen maksutapa on virheellinen. Jos olet perheryhmän ylläpitäjä, päivitä perheen maksutavaksi voimassa oleva credit-kortti, jotta sinä ja perheenjäsenesi voitte lisätä uusia ostoksia Koko perheen kirjastoon.

Niin kauan kuin perheen maksutapa on virheellinen, muilla maksutavoilla tehtyjä ostoksia ei lisätä automaattisesti Koko perheen kirjastoon. Kun perheen maksutapa on päivitetty, sinun on manuaalisesti lisättävä kyseiset kohteet Koko perheen kirjastoon niiden tietosivulta.