Prøv nye Android-apper før den offisielle utgivelsen

For å få tilbakemeldinger fra brukere gjør noen utviklere nye apper eller funksjoner tilgjengelige før de lanseres offisielt. Du kan prøve disse appene eller funksjonene når du blir med i betaprogrammer eller programmer for tidlig tilgang.

Apper med tidlig tilgang og betaversjoner

Apper med tidlig tilgang er apper som ikke er lansert ennå. Betaapper er nyere og mer eksperimentelle versjoner av apper som allerede er lansert. Apper med tidlig tilgang og betaapper kan være mindre stabile enn de fleste apper. Det kan for eksempel hende at appen krasjer, eller at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal.

Noen apper begrenser hvor mange brukere som kan bli med i betaprogrammer og programmer for tidlig tilgang. Hvis det er fullt, kan det hende at det åpnes plass senere hvis nåværende testere forlater programmet, eller hvis utvikleren lar flere brukere bli med.

Få tidlig tilgang til apper som ikke er lansert ennå

1. Åpne Play-butikken Google Play.
  2. Gå til «For deg»-fanen.
  3. Under «Apper under utvikling» trykker du på spillet du vil prøve.
  4. Trykk på Installer.
  5. Følg veiledningen på skjermen.
Tips: Hvis du installerer en app som ikke er lansert, kan du bli registrert i betaprogrammet automatisk når appen lanseres.

Få tidlig tilgang til spill som ikke er lansert ennå

1. Åpne Play-butikken Google Play.
  2. Gå til «Ny»-fanen.
  3. Under «Vær den første til å spille» trykker du på spillet du vil prøve.
  4. Trykk på Installer.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Få betaversjoner av apper

Viktig: For å få betaversjonen av en app må appen allerede være installert på enheten din.
  1. Åpne Play-butikken Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter og så Installert.
  4. Trykk på appen for å åpne detaljsiden.
  5. Under «Bli med i betaprogrammet» trykker du på Bli med og så Bli med.
Tips: Hvis du ikke finner «Bli med i betaprogrammet», betyr det at utvikleren ikke tilbyr offentlige betaversjoner av appen akkurat nå.

Meld deg av et betaprogram

Viktig: Når du går ut av betaprogrammet og avinstallerer appen, kan du miste fremdriften din i appen og eventuelle tilpasninger du har gjort.
  1. Åpne Play-butikken Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter og så Beta.
  4. Finn appen du vil gå ut av betaprogrammet for.
  5. Trykk på appen for å åpne detaljsiden.
  6. Under «Du er betatester» trykker du på Forlat og så Forlat.
Tips: Hvis du melder deg av et betaprogram eller program for tidlig tilgang, blir plassen din ledig, og noen andre kan ta den. Det er ikke sikkert at du får plassen din i betaprogrammet igjen senere.

Bruk den offentlige versjonen av appen

Slik fortsetter du å bruke appen etter at du har forlatt betaprogrammet:
  1. Avinstaller appen. Finn ut hvordan du avinstallerer apper.
  2. Installer den offentlige versjonen av appen på nytt. Finn ut hvordan du installerer apper på nytt.

Gi tilbakemelding til utvikleren

1. Åpne Play-butikken Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter og så Beta.
  4. Finn appen du vil gi tilbakemelding om.
  5. Trykk på appen for å åpne detaljsiden.
  6. Under «Privat tilbakemelding til utvikler» trykker du på Skriv tilbakemelding.
  7. Trykk på stjernene for å vurdere appen, og bruk boksen til å beskrive opplevelsen for utvikleren.
    • For å sende inn tilbakemeldinger må du oppgi både en aldersgrense og et skriftlig svar.
  8. Trykk på Legg ut.
Tips: Når du anmelder apper med tidlig tilgang og betaapper, er det bare utvikleren som kan se tilbakemeldingen din.

Data som deles med utvikleren

Enkelte data om bruken din av appen (for eksempel enhetsinformasjon, informasjon om appbruk samt brukerutløste hendelser) samles inn og deles med utvikleren for å gjøre appen bedre.