Lösa in presentkortsbelöningar

Med en del presentkort kan du ta del av kampanjer och få extra belöningar när du löser in presentkortet. Belöningen kan bestå av digitalt innehåll, till exempel objekt i appar eller en hyrfilm- eller bok. Du får belöningen när du löser in presentkortet eller kampanjkoden.

Lösa in belöningar

Så här löser du in ett giltigt presentkort i appen Google Play Butik för att få belöningen:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Lös in.
  3. Ange presentkortskoden.
  4. En bekräftelse på att presentkortet har lösts in visas.
  5. Det visas även ett meddelande om att du har fått en belöning. Belöningen sparas i ditt konto. Gör sedan följande:
    • Lös in belöningen genom att trycka på Hämta.
    • Tryck på Inte nu om du vill använda den senare. Läs Visa sparade belöningar nedan om du vill veta mer.

Obs! Du kan bara lösa in belöningar som består av ett objekt i appar när du löser in presentkort i Play Butik-appen. Om du löser in presentkortet på play.google.com läggs belöningen till i kontot men du måste lösa in den i appen på enheten. Läs Visa sparade belöningar nedan om du vill veta mer om hur du hittar och använder presenter i appen Play Butik.

Visa sparade belöningar

Så här visar och använder du sparade belöningar:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Konto följt av Belöningar.
  3. Följ anvisningarna om du vill använda belöningen.

Problem med att lösa in belöningar

Objektet finns redan i appen

Du kan inte lösa in belöningar för objekt i appar som redan finns i appen.

Objekt i appar kan till exempel vara ett svärd som ger dig extra kraft i ett spel eller en nyckel som låser upp fler funktioner i en app.

Om belöningen är ett objekt som redan finns i appen måste du använda det du har innan du löser in belöningen:

Steg 1: Använd objektet som redan finns i appen

1. Öppna appen eller spelet där objektet finns.
  2. Använd objektet.
  3. Gå vidare till steg 2.

Steg 2: Använd din belöning

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Konto följt av Belöningar.
  3. Följ anvisningarna om du vill använda belöningen.
Jag löste in presentkoden på datorn

Om belöningen är ett objekt i en app kan du bara hämta det när du löser in presentkortet via appen Play Butik.

Om du löser in presentkortet på play.google.com läggs belöningen till i ditt konto, men du måste hämta den i appen på enheten.

Så här visar och använder du en belöning som består av ett objekt i en app i appen:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Konto följt av Belöningar.
  3. Följ anvisningarna om du vill använda belöningen.
Jag löste in presentkoden på en enhet som inte stöds

Det går inte att lösa in belöningar om du löser in presentkort på en enhet som inte stöds.

Om du löser in en kod på en enhet som inte stöds läggs presentkortssaldot till, men belöningen läggs inte till i kontot.

För att få belöningen måste du lösa in koden på nytt från en enhet som stöds:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Lös in.
  3. Ange samma kod som du angav när du löste in presentkortet första gången.
  4. Två meddelanden visas. I det första står det Det här presentkortet har redan lösts in. I meddelandet under står det Grattis, du har fått en bonus! Hämta den nu. Det innebär att belöningen har lagts till i ditt konto.
    • Lös in belöningen genom att trycka på Hämta.
    • Tryck på Inte nu om du vill använda den senare.
Jag löste in presentkoden på en enhet med en operatör som inte uppfyller kraven

Det går inte att hämta belöningar på enheter med vissa operatörer.

Om du löser in en kod på en enhet som använder en sådan operatör läggs presentkortssaldot till, men belöningen läggs inte till i kontot.

Du måste lösa in koden på nytt från en enhet med en operatör som stöds för att få belöningen:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Lös in.
  3. Ange samma kod som du angav när du löste in presentkortet första gången.
  4. Två meddelanden visas. I det första står det Det här presentkortet har redan lösts in. I meddelandet under står det Grattis, du har fått en bonus! Hämta den nu. Det innebär att belöningen har lagts till i ditt konto.
    • Lös in belöningen genom att trycka på Hämta.
    • Tryck på Inte nu om du vill använda den senare.
Jag löste in presentkoden från ett land där belöningen inte var tillgänglig

Du kan inte lösa in belöningar från länder där de inte är tillgängliga.

Om du löser in en kod från ett sådant land läggs presentkortssaldot till, men belöningen läggs inte till i kontot.

Uppdatera ditt hemland i Google Payments och testa att lösa in koden på nytt:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Lös in.
  3. Ange samma kod som du angav när du löste in presentkortet första gången.
  4. Två meddelanden visas. I det första står det Det här presentkortet har redan lösts in. I meddelandet under står det Grattis, du har fått en bonus! Hämta den nu. Det innebär att belöningen har lagts till i ditt konto.
    • Lös in belöningen genom att trycka på Hämta.
    • Tryck på Inte nu om du vill använda den senare.