Beloningen in de vorm van een cadeaukaart claimen

Sommige cadeaukaarten bevatten promoties, waardoor je extra beloningen ontvangt als je de cadeaukaart inwisselt. Deze beloningen kunnen bestaan uit digitale content, zoals een huurfilm of -boek of een in-app-item. Je ontvangt de beloning als je je cadeaukaart of promotiecode inwisselt.

Beloningen inwisselen

Als je een beloning wilt claimen, wissel je een in aanmerking komende cadeaukaart in via de Google Play Store-app:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Cadeaucode inwisselen.
  4. Geef de code op.
  5. Als je een bevestigingsbericht krijgt dat je de cadeaukaart hebt ingewisseld en een beloning hebt verdiend:
    • Tik op Downloaden om de beloning te claimen.
    • Tik op Niet nu als je de beloning later wilt gebruiken.

Opmerking: Als je beloning een in-app-item is, kun je deze alleen claimen als je de cadeaukaart inwisselt via de Play Store-app. Als je de cadeaukaart inwisselt via play.google.com, wordt de beloning toegevoegd aan je account, maar moet je deze claimen in de app op je apparaat. Zie 'Opgeslagen beloningen bekijken' hieronder voor meer informatie over het vinden en gebruiken van cadeaus in de Play Store-app.

Opgeslagen beloningen bekijken

Je kunt als volgt je opgeslagen beloningen bekijken en gebruiken:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Meldingen en aanbiedingen en dan Aanbiedingen.
  4. Volg de instructies om de beloning te gebruiken.

Problemen bij het inwisselen van beloningen

In-app-item bestaat al

Je kunt geen beloningen inwisselen voor in-app-items die je al hebt.

In-app-items zijn bijvoorbeeld items zoals een zwaard waarmee je meer kracht hebt in een game of een code waarmee meer functies in een app kunnen worden ontgrendeld.

Als je een item hebt dat hetzelfde is als je beloning, gebruik je je bestaande item voordat je de beloning claimt:

Stap 1: Gebruik je bestaande in-app-item

1. Open de app of game waarin je het in-app-item al hebt.
  2. Gebruik het item.
  3. Ga verder met stap 2.

Stap 2: Gebruik je beloning

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Meldingen en aanbiedingen en dan Aanbiedingen.
  4. Volg de instructies om de beloning te gebruiken.
Ik heb mijn cadeaucode op mijn computer ingewisseld

Als je beloning een in-app-item is, kun je deze alleen claimen als je je cadeaukaart via de Play Store-app inwisselt.

Als je je cadeaukaart op play.google.com inwisselt, wordt de beloning toegevoegd aan je account, maar moet je deze in de app op je apparaat claimen.

Je kunt als volgt de beloning voor je in-app-item via de app bekijken en gebruiken:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Meldingen en aanbiedingen en dan Aanbiedingen.
  4. Volg de instructies om de beloning te gebruiken.
Ik heb mijn cadeaucode ingewisseld via een niet-ondersteund apparaat

Je kunt geen beloningen claimen als je inwisselt via een niet-ondersteund apparaat.

Als je een code inwisselt via een niet-ondersteund apparaat, wordt het tegoed van je cadeaukaart toegevoegd, maar wordt de beloning niet toegevoegd aan je account.

Wissel je code opnieuw in via een ondersteund apparaat om je beloning te ontvangen:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Cadeaucode inwisselen.
  4. Geef de code van de cadeaukaart op.
    • Als je het bericht 'Gefeliciteerd, je hebt een beloning verdiend. Haal deze nu op.' ziet, is de beloning toegevoegd aan je account.
  5. Kies wanneer je de beloning wilt claimen.
    • Tik op Downloaden om de beloning nu te claimen.
    • Tik op Niet nu als je de beloning later wilt gebruiken.
Ik heb mijn cadeaucode ingewisseld op een apparaat met een ongeldige provider

Je kunt geen beloningen inwisselen die niet beschikbaar zijn voor apparaten met bepaalde providers.

Als je een code inwisselt op een apparaat met een van deze providers, wordt het tegoed van je cadeaukaart toegevoegd, maar wordt de beloning niet toegevoegd aan je account.

Wissel je code opnieuw in via een apparaat met een ondersteunde provider om je beloning te ontvangen:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Cadeaucode inwisselen.
  4. Geef de code van de cadeaukaart op.
    • Als je het bericht 'Gefeliciteerd, je hebt een beloning verdiend. Haal deze nu op.' ziet, is de beloning toegevoegd aan je account.
  5. Kies wanneer je de beloning wilt claimen.
    • Tik op Downloaden om de beloning nu te claimen.
    • Tik op Niet nu als je de beloning later wilt gebruiken.
Ik heb mijn cadeaucode ingewisseld vanuit een land waar de beloning niet beschikbaar is

Je kunt geen beloningen claimen vanuit een land waar beloningen niet beschikbaar zijn.

Als je een code inwisselt vanuit een dergelijk land, wordt het tegoed van je cadeaukaart toegevoegd, maar wordt de beloning niet toegevoegd aan je account.

Update je thuisland in Google Payments en probeer je code opnieuw in te wisselen:

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Cadeaucode inwisselen.
  4. Geef de code van de cadeaukaart op.
    • Als je het bericht 'Gefeliciteerd, je hebt een beloning verdiend. Haal deze nu op.' ziet, is de beloning toegevoegd aan je account.
  5. Kies wanneer je de beloning wilt claimen.
    • Tik op Downloaden om de beloning nu te claimen.
    • Tik op Niet nu als je de beloning later wilt gebruiken.