Bruk en familiebetalingsmåte i Google Play

Når du er med i en familiegruppe, kan du kjøpe ting i Google Play ved hjelp av familiebetalingsmåten eller din egen betalingsmåte.

Slik fungerer familiebetalingsmåten

• Når en familiegruppe er opprettet, kan familieadministratoren legge til en familiebetalingsmåte.
  • Familiemedlemmene kan bruke familiebetalingsmåten til å kjøpe innhold på Google Play eller i apper.
  • Familieadministratoren er ansvarlig for alt familiemedlemmene kjøper med familiebetalingsmåten.
  • Familieadministratoren får en kvittering på e-post hver gang familiemedlemmene kjøper noe.
  • Familieadministratoren kan slå på godkjenning av kjøp for å kreve at familiemedlemmene må få administratorens tillatelse før de kan kjøpe bestemt innhold.

Kjøp innhold med familiebetalingsmåten

Familiemedlemmer kan kjøpe innhold med familiebetalingsmåten eller andre betalingsmåter.

Merk: Barn som er under 13 år (eller yngre enn aldersgrensen i landet ditt), kan bare kjøpe ting ved å bruke familiebetalingsmåten. Barn over 13 år (eller som har nådd aldersgrensen i landet ditt) med konto som administreres via Family Link, kan bruke en personlig betalingsmåte, med mindre barnets innstilling for godkjenning av kjøp er stilt til Alt innhold.

Dette kan du kjøpe med familiebetalingsmåten

Familiemedlemmer kan bruke familiebetalingsmåten til å kjøpe innhold i apper samt følgende innhold på Google Play:

• apper
  • bøker
  • musikk
  • filmer
  • spill
  • TV-programmer
  • tidsskrifter

Familiemedlemmer kan også bruke familiebetalingsmåten for å abonnere på Google One.

Merk: Hvis innhold kan legges til i familiebiblioteket, ser du ikonet for familiebiblioteket Familiebiblioteket på detaljsiden.

Dette kan du ikke kjøpe med familiebetalingsmåten

Familiebetalingsmåten kan ikke brukes til å betale for visse ting, blant annet

• enheter fra Google Store, for eksempel telefoner og nettbrett
  • Google Play-saldopåfylling
  • Google Pay-kjøp

Betalingsalternativer for familieadministratoren

Hvis det var du som opprettet familiegruppen din, kan du bruke veiledningen nedenfor for å administrere familiebetalingsmåten og spore kjøp.

Endre familiebetalingsmåten
  1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og så Betalingsmåter og så Endre familiebetalingsmåten.
  3. Trykk på OK.
Se hva familiemedlemmene har kjøpt

Familieadministratoren kan se en liste over alt som er kjøpt med familiebetalingsmåten.

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og så Konto og så Kjøpslogg.
  3. Rull gjennom alle tidligere kjøp. For innhold som er kjøpt av andre i familien, ser du «Kjøpt av» etterfulgt av navnet til personen som utførte kjøpet.

Merk: Hvis du deler et kredittkort med familiemedlemmer, kan det hende de allerede har tilgang til kredittkortet du bruker som familiebetalingsmåte. Du ser kjøp som er gjort med dette kredittkortet, i bestillingsloggen bare når familiemedlemmene velger familiebetalingsmåten for å fullføre kjøpet.

Feilsøk problemer

Jeg ser ikke familiebetalingsmåten som betalingsalternativ

Hvis du ikke ser familiebetalingsmåten som alternativ når du skal betale for noe, er det fordi familiebetalingsmåten ikke kan brukes til det aktuelle kjøpet.

«Familiebetalingsmåten din er ugyldig»-feilmelding

Slik kan familieadministratoren fikse dette:

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og så Betalingsmåter og så Endre familiebetalingsmåten.
Jeg vil ha refusjon for noe som er kjøpt med familiebetalingsmåten

Familieadministratoren eller familiemedlemmet som har kjøpt innholdet, kan be om refusjon for innhold som er kjøpt med familiebetalingsmåten.

Refusjoner tilbakeføres til familiebetalingsmåten.

Finn ut mer om hvordan du ber om refusjoner, og om refusjonsretningslinjene for Google Play.

Jeg vil ikke at barnet mitt skal kunne bruke familiebetalingsmåten

Hvis barnet ditt er under 18 år, og barnets konto administreres med Family Link, kan du angi innstillinger for godkjenning av kjøp for å begrense barnets bruk av familiebetalingsmåten.