Spela in och dela spelvideor

Använd appen Google Play Spel och spela in och dela spelvideor. Du kan även spela in din röst och dina reaktioner när du spelar.

Du kan endast spela in spelsessioner om du har en enhet som stöds med Android 5.0 eller senare. Läs mer om hur du kontrollerar och uppdaterar Android-versionen.

Spela in medan du spelar

Du kan välja 480p SD eller 720p HD. Vi visar information om hur lång video du kan spela in, beroende på hur mycket lagringsutrymme som finns tillgängligt på enheten.

1. Öppna Play Spel-appen Play Spel.
  2. Välj ett spel.
  3. Tryck på Spela in Spela in medan du spelar högst upp på spelets informationssida.
  4. Välj inställning för videokvalitet följt av Nästa.
  5. Tryck på Starta. En rörlig videobubbla med inspelningsinställningar visas.
  6. Tryck på Börja spela inStarta inspelning.
  7. Inspelningen börjar efter tre sekunder.
  8. Du kan stoppa inspelningen genom att dra den rörliga videobubblan till mitten av skärmen och hålla den över Stäng Stäng.

Ändra inställningar för inspelningen samtidigt som du spelar

Tryck på den rörliga videobubblan.

• Avsluta inspelningen genom att trycka på Sluta spela in Sluta spela in.
  • Om du vill stänga av enhetens kamera trycker du på Inaktivera kamera Inaktivera kamera.
  • Om du vill stänga av enhetens mikrofon trycker du på Inaktivera mikrofon Inaktivera mikrofon.

Granska, redigera och dela dina inspelningar

När en inspelning har avslutats visas aviseringen Videon sparades i galleriet. Tryck på aviseringen om du vill titta på videon eller redigera och ladda upp den på YouTube.

Titta på videon

Varje gång du spelar in sparas videon automatiskt i fotobiblioteket på telefonen eller surfplattan.

1. Öppna Google Foto-appen Foto. Om du inte har appen laddar du ned Google Foto.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Enhetsmappar.
  3. Välj Screencasts.

Redigera och ladda upp videon

Kontrollera att ingen personlig information visas i videon innan du delar den. Se också till att du har rätt att dela innehållet i videon.

1. Tryck på aviseringen Videon sparades i galleriet.
  2. Öppna YouTubes videoredigerare genom att trycka på Redigera/ladda upp på YouTube.
  3. Redigera videon och ladda upp den på YouTube.

Läs mer om hur du laddar upp och redigerar en video på YouTube.