Uw gameplay opnemen en delen

Gebruik de Google Play Games-app om uw gameplay op te nemen en te delen. U kunt ook uw stem of reacties opnemen terwijl u speelt.

U kunt alleen een game opnemen als u een ondersteund apparaat en Android 5.0+ heeft. Meer informatie over het controleren en updaten van uw Android-versie

Uw gameplay opnemen

U kunt opnemen in 480p SD of 720p HD.We laten u zien wat de maximale lengte is die u kunt opnemen op basis van de beschikbare opslagruimte op uw apparaat.

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Selecteer een game.
  3. Tik bovenaan de detailpagina van de game op Gameplay opnemen Gameplay opnemen.
  4. Selecteer een instelling voor de videokwaliteit en dan Volgende.
  5. Tik op Starten. Er wordt een zwevende videoballon met opname-instellingen weergegeven.
  6. Tik op Opname starten Opname starten.
  7. Na drie seconden begint uw game met opnemen.
  8. Als u de opname wilt stoppen, sleept u de zwevende videoballon naar het midden van het scherm en houdt u deze boven Sluiten Sluiten.

Opname-instellingen wijzigen tijdens gameplay

Tik op de zwevende videoballon.

• Tik op Opname stoppen Opname stoppen om de opname te stoppen.
  • Tik op Camera uitschakelen Camera uitschakelen om de camera van uw apparaat uit te schakelen.
  • Tik op Microfoon uitschakelen Microfoon uitschakelen om de microfoon van uw apparaat uit te schakelen.

Uw opnamen controleren, bewerken en delen

Nadat een opname is beëindigd, wordt de melding 'Video opgeslagen in galerij' weergegeven. Tik op de melding om uw video te bekijken of bewerken en om de video te uploaden naar YouTube.

Uw video bekijken

Tijdens het opnemen van uw gameplay wordt uw video steeds automatisch opgeslagen in de fotobibliotheek van uw telefoon of tablet.

1. Open de Google Foto's-app Foto. Download Google Foto's als u deze app nog niet heeft.
  2. Tik op Menu Menu en dan Apparaatmappen.
  3. Selecteer Screencasts.

Uw video bewerken en uploaden

Voordat u uw video deelt, controleert u of de video geen privégegevens bevat. Zorg er ook voor dat u over de rechten beschikt om content in uw video te delen.

1. Tik op het bericht 'Video opgeslagen in galerij'.
  2. Tik op Bewerken en uploaden naar YouTube om het videobewerkingsprogramma van YouTube te openen.
  3. Bewerk uw video en upload deze naar YouTube.

Meer informatie over het uploaden en bewerken van een video op YouTube