Fout 408 in Films & TV-app

U heeft mogelijk de volgende foutmelding ontvangen op uw Android-apparaat:

'Kan geen verbinding maken met Google Play (fout 408).'

Dit bericht betekent dat er mogelijk een probleem is met de internetverbinding van uw apparaat. Hier volgen een aantal opties die u kunt proberen:

Het probleem oplossen

Probeer de onderstaande stappen en controleer na elke stap of u uw video kunt afspelen.

• Controleer of uw internetverbinding werkt in andere apps of in uw mobiele browser.
    • Zo niet, start dan uw wifi-router opnieuw op. De makkelijkste manier om dit te doen is de stekker van de router uit het stopcontact trekken en er vervolgens weer insteken.
    • Als u toegang heeft tot een ander wifi-netwerk, kunt u proberen daarmee verbinding te maken en de video opnieuw af te spelen.

• Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Google Play Films & TV-app Play Films gebruikt.
    • Als u wilt controleren op updates, opent u de Play Store Play Store en tikt u vervolgens op Menu Menu > Mijn apps.

• Start uw apparaat opnieuw op.

• Update uw Android-besturingssysteem (indien beschikbaar).
    • Als u wilt controleren of er een update is, gaat u naar het menu Instellingen van uw apparaat > Over het apparaat > Systeemupdates.

• Geavanceerde tip: Sommige gebruikers hebben ontdekt dat het probleem wordt opgelost door IPv6 uit te schakelen op de router. Als u uw routerinstellingen wilt wijzigen, bekijkt u de hulpbronnen van de fabrikant van uw router.

Als u de bovenstaande stappen heeft geprobeerd en nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact met ons op voor ondersteuning.

Een teruggave aanvragen

Als uw video niet correct wordt afgespeeld, kunt u op elk gewenst moment een teruggave aanvragen voor uw video.