Indholdsklassificering af apps og spil i Google Play

Indholdsklassificering af apps og spil er en hjælp til at gennemskue, hvilken aldersgruppe indholdet egner sig til.

Appudviklerne og IARC (International Age Ratings Coalition) er ansvarlige for klassificeringerne. I Sydkorea godkendes klassificeringerne af GRAC (Game Rating Administration Committee).

Sådan anvender Google Play bedømmelser

Vi bruger indholdsklassificeringer til at:

• Oplyse dig om potentielt stødende indhold i en app.
  • Blokere eller filtrere dit indhold for bestemte brugere eller i bestemte områder, hvor dette er påkrævet.

Det fortæller indholdsklassificeringer dig om en app eller et spil

Aldersbaserede klassificeringer og beskrivelse

Indholdsklassificeringer bruges til at beskrive det laveste modenhedsniveau i apps. Indholdsklassificeringerne siger dog ikke noget om, hvorvidt en app er egnet til brugere i en bestemt alder.

Klassificeringerne er typisk baseret på en række faktorer, bl.a. seksuelt indhold, vold, narkotika, hasardspil og groft sprog.

Tryk på Læs mere på appens infoside for at se en beskrivelse af grundlaget for appens klassificering.

Interaktive funktioner

I afsnittet "Læs mere" på appens infoside kan du læse mere om appens interaktive funktioner. Dette omfatter f.eks., hvorvidt en app deler en brugers lokation, eller om den giver brugerne mulighed for at interagere med hinanden. En apps interaktive funktioner er adskilt fra dens indholdsklassificering.

Ikke-klassificerede apps

Det er ikke alle apps i Google Play Butik, der har en klassificering. Ikke-klassificerede apps behandles som apps med klassificeringen Modenhed: Højere for at kunne bruges til børnesikring, indtil de har fået en klassificering.

Hvis du konfigurerer børnesikring for at begrænse apps og spil til en bestemt klassificering, kan du ikke se nogen ikke-klassificerede apps i appen Play Butik.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan finde indhold, der er passende for din familie, bl.a. konfiguration af børnesikring, kan du læse forældreguiden til Google Play

Find indholdsklassificeringer

Du kan finde indholdsklassificeringer for apps og spil under apptitlen på appens infoside.

Du kan få flere oplysninger om en apps indholdsklassificering ved at trykke på Læs mere. Her kan du se flere oplysninger om indholdets modenhedsniveau og appens interaktive funktioner.

Her finder du indholdsklassificeringer for instant-apps

Sådan kan du se indholdsklassificeringen for en instant-app, du har brugt:
  1. Åbn Google Play ButikGoogle Play.
  2. Søg efter din instant-app øverst på skærmen.
  3. Tryk på appen.
  4. Tryk på Læs mere.
  5. Find indholdsklassificeringen under "Flere oplysninger".

Klassificeringsstandarder efter land eller region

Nord- og Sydamerika

Klassificeringerne i Nord- og Sydamerika administreres af ESRB (Entertainment Software Rating Board).

Lande

Antigua og Barbuda, Argentina, Bahamas, Barbados, Belize, Bolivia, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Den Dominikanske Republik, Dominica, Ecuador, El Salvador, Grenada, Grønland, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinerne, Surinam, Trinidad og Tobago, Uruguay, USA og Venezuela.

Klassificeringer

Klassificering Beskrivelse
E For alle

Indholdet egner sig generelt til alle aldersgrupper. Kan indeholde minimal tegneserie- eller fantasivold eller mild vold og/eller sjælden brug af lettere groft sprog.

10+ For alle fra 10 år

Indholdet er generelt uegnet for børn under 10 år. Kan indeholde mere tegneserie- eller fantasivold eller mild vold, lettere groft sprog og/eller en minimal grad af seksuelt orienterede temaer.

U For teenagere

Indholdet er generelt uegnet for børn under 13 år. Kan indeholde vold, seksuelt orienterede temaer, grov humor, minimale mængder blod, simuleret hasardspil og/eller sjælden brug af groft sprog.

K For voksne

Indholdet er generelt uegnet for børn under 17 år. Kan indeholde intens vold, blod og lemlæstelse, seksuelt indhold og/eller groft sprog.

AO Kun for voksne

Indholdet er generelt uegnet for børn under 18 år. Kan indeholde længerevarende scener med intens vold, udpenslet sex og/eller hasardspil med rigtige penge.

Læs mere på ESRB's website

Europa og Mellemøsten

Klassificeringer i Europa og Mellemøsten administreres af PEGI (Pan European Game Information).

Lande

Albanien, Andorra, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, De Forenede Arabiske Emirater, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Israel, Italien, Kosovo, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Moldova, Monaco, Montenegro, Nederlandene, Nordmakedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Klassificeringer

Klassificering Beskrivelse
3 PEGI 3

Indholdet af apps med denne klassificering er egnet til alle aldersgrupper. Visse former for vold, der vises i en humoristisk sammenhæng (f.eks. i tegneserier som Snurre Snup eller Tom & Jerry), accepteres. Det skal ikke være muligt for barnet at associere en karakter med en virkelig person – de skal være helt og aldeles fiktive. Appen må ikke indeholde lyde eller billeder, der kan skræmme små børn. Der må ikke indgå bandeord.

7 PEGI 7

Alle apps, som normalt ville blive klassificeret i kategori 3, men som indeholder visse scener eller lyde, der kan virke skræmmende på børn, bør høre under denne kategori. Der må kun være meget let vold i en PEGI 7-app, som f.eks. underforstået vold eller udetaljeret, urealistisk vold.

12 PEGI 12

Spil eller apps, der viser en smule mere udpenslet vold mod fiktive figurer eller mild vold mod menneskelignende figurer eller dyr, hører under denne alderskategori. Kategorien omfatter også lettere former for nøgenhed og simuleret hasardspil. Eventuelle bandeord i denne kategori må ikke være hårde eller indeholde sexrelaterede udtryk.

16 PEGI 16

Når skildringen af vold eller seksuel aktivitet når et niveau, der ligner, hvad man kan forvente i det virkelige liv, anvendes denne klassificering. Hårdere upassende sprogbrug, opfordring til brug af tobak eller stoffer og afbildning af kriminelle aktiviteter er eksempler på indhold i apps, der er klassificeret i kategori 16.

18 PEGI 18

Voksenklassificeringen anvendes, når skildringen af vold når et niveau, hvor den kan karakteriseres som grov vold og/eller indeholder elementer af særlige former for vold (umotiverede drab, vold mod forsvarsløse individer eller voldtægt). Den kan også omfatte udpenslet sex, diskrimination eller glamourisering af ulovlige stoffer.

Vejledning fra forældre anbefales VEJLEDNING FRA FORÆLDRE ANBEFALES

Apps har ikke altid foruddefineret indhold, der kan klassificeres på forhånd. Visse apps fungerer som portaler (f.eks. til streaming af indhold), der tilbyder en bred vifte af indhold, som brugerne kan vælge imellem. I forbindelse med disse apps bruger vi ikonet for forældrevejledning, så forældre er opmærksomme på, at appen muligvis kan give adgang til indhold, der ikke er passende for børn. Der vil ofte også være andet indhold, som er passende for aldersgruppen afhængigt af brugerens valg.

Læs mere på websitet for PEGI

Tyskland

Klassificeringer i Tyskland administreres af USK (Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle).

Klassificering Beskrivelse
0 Alle aldre

Apps uden aldersbegrænsning er kendetegnet ved indhold, der ikke er relevant i forbindelse med beskyttelse af børn. De kan være rettet direkte mod børn og unge, men også mod et voksent publikum. Hjælpeprogrammer, produktkataloger og værktøjsapps er eksempler på apps, der hører under denne kategori, samt sociale netværk, hvor alt brugergenereret indhold gennemgås, filtreres eller ændres.

6 USK: 6 år og opefter

Apps i denne kategori kan indeholde elementer, som ikke er egnet til børn i førskolealderen. De kan indeholde momenter med skræmmende scener, enkelte tilfælde af lette bandeord eller erotiske antydninger. Hvis der vises voldelige billeder, er de abstrakte og ikke afgørende for det overordnede produkt. Spil i denne aldersgruppe kan stadig kategoriseres som familievenlige, men indeholder flere nervepirrende og konkurrenceorienterede aspekter.

12 USK: 12 år og opefter

Apps i denne kategori kan have en skadelig virkning på mindre børn som følge af skræmmende elementer, chokeffekter, stødende sprogbrug, seksuelt indhold eller voldelige billeder. Spil i denne kategori kan indeholde et mere konkurrenceorienteret og hektisk gameplay. Vær opmærksom på, at indhold på sociale netværk eller andet brugergenereret indhold kan bidrage til relevansen for beskyttelse af børn.

16 USK: 16 år og opefter

Realistiske skildringer af vold, en række chokerende og uhyggelige elementer, vedvarende brug af stødende sprog eller apps med erotisk eller seksuelt fokus hører under denne kategori. Disse spil indeholder som regel væbnet kamp, en narrativ historiefortælling og militære missioner. Genrerne i denne kategori omfatter også actioneventyr, militære strategispil og FPS-spil (First Person Shooter).

18 USK: 18 år og opefter

Realistisk og udpenslet vold er, blandt andre aspekter, som f.eks. tydelig skildring af stofmisbrug, den mest almindelige årsag til 18+-klassificeringen af disse apps. Spil i denne aldersgruppe indeholder næsten altid voldelige spilkoncepter, som er fremtrædende i størstedelen af målene i spillet.

Læs mere på USK's website

Australien (kun spil)

Klassificeringer i Australien administreres af ACB (Australian Classification Board).

Følgende klassificeringer bruges til Spil i Play Butik i Australien. For andre lande tildeler vi klassificeringer, der er beskrevet i kategorien "Andre lande".

Klassificering Beskrivelse
G G-klassificering

Indholdet er af meget let karakter.

G-klassificeringen er egnet for alle. Produkter med G-klassificering kan indeholde elementer, som f.eks. sprogbrug og temaer, af meget let karakter. Visse computerspil med G-klassificering kan dog indeholde elementer, der ikke er interessante for børn.

PG PG-klassificering

Indholdet er af let karakter.

Computerspil med klassificeringen PG (Parental Guidance) indeholder ingen moderat stærke eller stærke scener, men indholdet kan være forvirrende eller chokerende for børn. Det kan derfor være nødvendigt at have selskab af en forældre eller værge. De kan indeholde elementer, som f.eks. sprogbrug og temaer, af let karakter. Det anbefales ikke, at personer under 15 år ser eller afspiller dette indhold uden selskab af en forælder eller værge.

K M-klassificering

Indholdet er af moderat karakter.

Computerspil med klassificeringen M (Mature) indeholder moderat stærke scener og er egnet til 15-årige og opefter. Børn under 15 år kan på lovlig vis få adgang til dette materiale, fordi det blot er en vejledende kategori. Computerspil med klassificeringen M kan dog indeholde elementer, som f.eks. vold og nøgenhed af moderat karakter, som ikke anbefales for børn under 15 år. Det kan være nødvendigt for forældre eller en værge at undersøge, hvad computerspillet handler om, før de beslutter, om materialet er egnet til deres barn.

MA15+ Begrænset

Indholdet er af stærk karakter.

Materiale med klassificeringen MA 15+ indeholder stærke scener og er ulovligt for personer under 15 år. Det kan indeholde elementer, som f.eks. sexscener og stofmisbrug, af stærk karakter.

Brugeren kan blive bedt om at fremvise id ved leje eller køb af computerspil med klassificeringen MA 15+. Børn under 15 år har ikke lov til at se, købe eller leje materiale med klassificeringen MA 15+, medmindre de har selskab af en forælder eller værge.

Værgen skal være en voksen med forældremyndighed over personen under 15 år. Værgen skal være minimum 18 år.

R18 Begrænset

Indholdet er af meget stærk karakter.

Materiale med klassificeringen R 18+ er ulovligt for børn og unge under 18 år. Materiale af denne type kan indeholde elementer, som f.eks. sexscener og stofmisbrug, af meget stærk karakter. Nogle materialer med klassificeringen R 18+ kan endda virke stødende på visse voksne. Brugeren kan blive bedt om at fremvise id ved leje, køb eller brug af computerspil med klassificeringen R 18+.

Læs mere på ACB's website

Brasilien

Klassificeringer i Brasilien administreres af ClassInd.

Klassificering Beskrivelse
T Alle aldre

Indholdet er ikke skadeligt for børn i nogen aldre. Det kan indeholde en smule meget let indhold, f.eks. tegneserievold.

10 Klassificeret til 10+

Noget indhold af let karakter, der især kan påvirke yngre børn. Det kan indeholde let stødende bandeord, våben, kampe uden blod, skræmmende scener, henvisninger til tobak/alkohol og medicinsk anvendelse af ulovlige stoffer.

12 Klassificeret til 12+

Indhold af let karakter svag effekt. Det kan indeholde bandeord, seksuelle dialoger eller henvisninger, sår, blødning og brug af tobak/indtagelse af alkohol.

14 Klassificeret til 14+

Indhold af stærk karakter. Det kan indeholde død, erotisk baggrund, nøgenhed og underforstået brug af ulovlige stoffer.

16 Klassificeret til 16+

Indhold af stærk karakter. Det kan indeholde hyppig vold, blodige scener, lemlæstelse, tortur, seksuelle forhold og brug af ulovlige stoffer.

18 Klassificeret til 18+

Indhold af meget stærk karakter. Det kan indeholde sadisme, grusomhed, opmuntring til brug af eller glorificering af stoffer/vold samt eksplicitte seksuelle forhold.

Læs mere på ClassInd's website

Sydkorea

Kun spil

Indholdsklassificeringssystemet i Sydkorea godkendes af GRAC.

Bemærk! Spil kan stadig klassificeres med den tidligere "Klassificering i Google Play", der bruges til indhold, som ikke er spil (se nedenfor). For at få et spil klassificeret i henhold til nedenstående klassificeringssystem skal udvikleren udfylde et nyt spørgeskema til indholdsklassificering i Play Console.

Klassificering Beskrivelse

For alle

Titler med klassificeringen For alle har indhold, som er egnet for alle aldersgrupper.

Klassificeret til 12+

Titler med klassificeringen 12+ har indhold, som er uegnet for børn under 12 år.

Klassificeret til 15+

Titler med klassificeringen 15+ har indhold, som er uegnet for børn under 15 år.

Klassificeret til 18+

Titler med klassificeringen 18+ har indhold, som er uegnet for børn under 18 år.

Få flere oplysninger på GRAC's website.

Indhold, der ikke er spil

Indholdsklassificeringssystemet for indhold, der ikke er spil, i Sydkorea er baseret på klassificeringssystemet i Google Play.

Klassificering Beskrivelse
3

Klassificeret til 3+

Generelt egnet for alle. Bemærk, at apps med denne klassificering muligvis ikke specifikt er tiltænkt børn.

7

Klassificeret til 7+

Muligvis ikke egnet for børn under 7 år. Bemærk, at apps med denne klassificering muligvis ikke specifikt er tiltænkt børn.

12

Klassificeret til 12+

Muligvis ikke egnet for børn under 12 år.

16

Klassificeret til 16+

Muligvis ikke egnet for børn under 16 år.

18

Klassificeret til 18+

Kun egnet for voksne.

Andre lande

Klassificeringer i andre områder administreres af IARC (International Age Rating Coalition).

Klassificering Beskrivelse
3

Uegnet for børn under 3 år

Egnet til alle aldersgrupper. Visse former for fantasi- og tegneserievold accepteres. Bandeord er ikke tilladt.

7

Uegnet for børn under 7 år

Kan indeholde scener eller lyde, der kan virke skræmmende på børn. Lette former for vold (underforstået eller urealistisk) er tilladt.

12

Uegnet for børn under 12 år

Vold, der involverer fantasifigurer, og/eller milde former for vold mod menneskelige figurer eller dyr er tilladt. Diskret nøgenhed, lette bandeord og simuleret hasardspil er også tilladt, mens sexrelaterede kraftudtryk ikke er tilladt.

16

Uegnet for børn under 16 år

Realistisk vold, sex, groft sprogbrug, brug af tobak eller stoffer og afbildning af kriminelle aktiviteter er tilladt.

18

Uegnet for børn under 18 år

Udpenslet vold, bl.a. skildring af umotiveret vold og/eller vold mod forsvarsløse individer, og seksuel vold er tilladt. Dette indhold kan også omfatte udpenslet seksuelt indhold, diskriminerende handlinger og/eller glamourisering af ulovlige stoffer.

Få flere oplysninger på IARC-websitet.